روز ۱۳ ژانویه ۲۰۱۶، در شیکاگو، تاجر و صاحبکار موفق،آقای توماس پریتزکر Thomas Pritzker ، نام سی و نهمین دریافت کننده ی جایزه ای که به نام خودش ثبت شده را اعلام کرد . در کمال شگفتی یک آرشیتکت و معمار شیلیایی، آلخاندرو آراونا،ازدفترمعماری اله مانتال Elemental ، مفتخر به دریافت این جایزه شد . این جایزه که به نوبل معماری شناخته شده از طرف بنیاد هتل های هایت به ریاست آقای پریتزکر اعطا می شود و معمولا فعالیت معماران شناخته شده و مورد تائید را ارج می نهد :منتخب قبلی آقای اتو فریOtto Frei، بود که در نودومین سال زندگی، چند روز قبل از اعلام رسمی نتایج از دنیا رفت...
محمدرضا حائری، معمار و شهرساز در نشست «سوء تفاهمی به نام معماری در ایران معاصر» گفت: در معماری یک جریان اجتماعی است که در قبال بسیاری از موارد از جمله محیط زیست، آلودگیهای بصری و صوتی، کیفیت زندگی مردمی و زیبایی شهر مسئول است.
برای رسیدن به معماری اسلامی - ایرانی باید در نظر ایدهآلیست و در عمل نسبیگرا باشیم
در یازدهمین شب از برنامه "شب معماری" مبحث معماری اسلامی- ایرانی مورد نقد و بررسی قرار گرفت. میهمان این برنامه مهندس عبدالحمید نقرهکار، مدیر قطب علمی معماری اسلامی بود. این معمار و نظریهپرداز در حوزه معماری ایرانی اسلامی که ریاست کسری نظریهپردازی معماری و شهرسازی و عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی را نیز داراست در آغاز عنوان برنامه را مورد سوال خود قرار دارد و گفت: هویت هیچ پدیدهای گم نمیشود و هر پدیده، ایدهای برای ساخت در پشت آن هست. اما نکتهای که وجود دارد هویت غفلت شده در پدیدهها و مسائل انسانی است. خصوصا در مورد انسان که خود انسان دو هویت دارد. یک هویت عقلانی، روحی و الهی و یک هویت غریضی و حیوانی است و چون آزادی دارد، بعضا هویت الهی خود را فراموش میکند. در خصوص معماری و شهرسازی نیز به همین صورت است که میتواند هویت عقلانی، الهی، منطقی داشته باشد و یا میتواند بیمار شود و هویتشان غیر علمی و غیر انسانی و الهی باشد. معماری و شهرسازی امروز ما بیمارگونه است و هویت عقلانی ندارد.
« معماری معاصر ایران»، این عبارت شما را به یاد چه چیز می اندازد؟ فضاهای شهری امروز، قوطی های رنگارنگی که هر روز به تعدادشان افزوده می شود یا یک گمشده؟ درست است یک گمشده است که غالب معماران از آن سخن گفته اند و در رثای آن مرثیه ها سروده اند اما در راستای دست یابی به آن کار چند انی صورت نگرفته است.
نهمین قسمت ار برنامه تلویزیونی «شب معماری» با محور بررسی رابطه معماری و بلایای طبیعی به روی آنتن شبکه چهار سیما رفت و علیرضا فلاحی عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: دانشگاههای ما به نقش معماری در کنترل بحران و مخاطرات طبیعی توجهی ندارند.