به گزارش سایت صحنه، مکتب مهر حوزه هنری، ثبتنام نخستین دوره هنرهای نمایشی خود را در راستای کشف استعدادهای جدید هنر انقلاب اسلامی آغاز کرده است.
محمدرضا آزاد که در این دوره به عنوان مدرس مبانی هنرهای نمایشی در کنار سایر مدرسان در حوزه بازیگری زن و مرد و نمایشنامهنویسی حضور دارد، درباره اهمیت برگزاری این دوره گفت: هدف از برگزاری این دوره و محتوای کلاسهای تدارک دیده شده در آن، رهنمون ساختن هنرجویان متقاضی به سمت ساحتی هنری است که در ابتدا بتوانند نسبت خود با دنیای پیرامونشان را سنجیده و سپس با استفاده از این سنجش و شناخت، در وادی هنر نمایش اثری را خلق کنند که دربردارنده محتوایی برآمده از افکار و منظر اندیشهای حوزه هنری باشد و در عین حال بتواند ارتباط مؤثری را به واسطه انتقال صحیح و درست مفاهیم مورد نظر با مخاطب برقرار کند.
وی ادامه داد: شناخت درست بستر فکری و اندیشه جاری در حوزه هنری و در عین حال درک و اشراف به زبان گویا و قابل فهم برای مخاطبان آثار نمایشی، توأمان بستهای کارآمد از محتوا و فرم را به دست میدهد که قادر است اندیشهای که شاید در ابتدا نسبت به آن دافعهای آن هم به دلیل کجسلیقگی و کجفهمیها به وجود آمده است را اصلاح کند.
این کارشناس و پژوهشگر هنرهای نمایشی تصریح کرد: مقولاتی همچون تبیین مؤلفههای انسان کامل یعنی فردی که در ارتباط و مناسبات خود با جامعه پیرامون، منشأ اثرات خوب و نیکوست از جمله مهمترین مسائلی است که در این دوره با استفاده از طراحی درست در ساختار اجرایی یک اثر نمایشی و تزریق محتوایی کارآمد مبتنی بر باورها و اندیشههای ارزشی و انسانی سعی داریم به آن دست پیدا کنیم. به هر حال یک اثر هنری زمانی خلق میشود که غوغایی درونی در نهاد یک هنرمند ایجاد شود و این امر باید با استفاده از مظاهری در کنش و فکتهای نمایشی به منصه ظهور برسد و نمایشگر در این روند رسالتی همچون رسالت پیامبران را ایفا خواهد کرد که بنا به نقل صریح از حضرت رسول اکرم(ص)، مبعوث نشدم مگر برای تمام کردن مکارم اخلاق.
آزاد در پاسخ به این پرسش که چگونه در روند برگزاری این دوره سعی دارید تا نگرش منفی نسبت به آثار نمایشی دینی و ارزشی را در میان مخاطب عام که چنین نمایشهایی را کلیشهای و شعاری میپندارند و لذا نسبت به آنها هیچ رغبتی از خود بروز نمیدهند، تغییر دهید، تأکید کرد: ابتدا باید بگویم که کار سفارشی لزوماً کار بدی نیست که اگر اینگونه بود آثار شکسپیر با چنین اقبالی روبرو نمیشد چرا که غالب آنها را باید سفارش ملکه الیزابت به او دانست و یا چگونه است که همچنان شاهنامه فردوسی سرآمد آثار ادبی ایران و جهان است؟ مگر این اثر به سفارش سلطان غزنوی سرایش نشده است؟ در نتیجه شخصاً کار سفارشی را مطرود نمیدانم بلکه آنچه در این مقوله ایجاد اشکال میکند آن است که ما آن را بدون توجه به ذائقه و قالبی که مخاطب آن را بیشتر میپسندد ارائه میکنیم و همین امر موجب عدم رضایتمندی از تولید این قبیل کارهاست. این روند باید اصلاح شود و شیوهای که قصد داریم در این دوره به آن توجه کنیم تولید آثاری مبتنی بر اندیشه متعالی و ارزشی با توجه به ذائقه و سلیقه مخاطب امروزی است.
این کارگردان تئاتر در مورد جلسات مشورتی که پیش از آغاز این دوره با سایر مدرسان در مورد محتوایی که قرار است در این کلاسها تدریس شود، برگزار شده است، گفت: با دوستان جلساتی داشتهایم، به ویژه اینکه شخصاً در این دوره مبانی هنرهای نمایشی را تدریس خواهم کرد و باید دید که آیا این مقوله پیش از سایر مقولات برای آشنایی پایه دوستان هنرجوی شرکتکننده در این کلاسها تدریس شود یا خیر؟ البته به این نتیجه رسیدهایم که ابتدا مقدماتی در مورد اصول پایه و فنی درام و تئاتر مطرح شود و پس از آن به شکل مدرسهای عمل کنیم و همزمان با حضور هنرجویان در سر کلاس مبانی هنرهای نمایشی به شکل موازی هر کدام از هنرجویان که علاقهمندی و گرایش به سایر رشتهها همچون بازیگری و نمایشنامهنویسی دارند از آنها نیز بهرهمند شوند.
یادآور میشود، علاقهمندان برای ثبتنام و آگاهی از جزئیات دوره هنرهای نمایشی مکتب مهر حوزه هنری میتوانند به سایت www.maktabemehr.ir مراجعه کرده و یا با شماره 02188896928 تماس حاصل فرمایند.
انتهای پیام