مهدی نصیری در گفت‌وگو با سایت صحنه:

«این قصه را آهسته بخوان» سومین اقتباس نمایشی از آثار «خسروی» است

«این قصه را آهسته بخوان» سومین اقتباس نمایشی از آثار «خسروی» است
مهدی نصیری کارگردان نمایش «این قصه را آهسته بخوان» که چند روزی است در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه رفته است، تازه‌ترین اثر نمایشی روی صحنه خود را اقتباسی از «مجموعه داستان کتاب ویران» اثر ابوتراب خسروی عنوان کرد و گفت: «این قصه را آهسته بخوان» سومین نمایش‌نامه‌ای است که از داستان‌های ابوتراب خسروی اقتباس کرده و روی صحنه می‌برم.
شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۳
کد خبر :  ۲۸۲۵۳

مهدی نصیری کارگردان نمایش «این قصه را آهسته بخوان» که این روزها در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه رفته است ضمن اشاره به اقتباس این نمایش از آثار ابوتراب خسروی در گفت‌وگو با خبرنگار سایت صحنه گفت: اقتباس‌هایی از جمله «مدار صفر درجه» حسن فتحی از داستان‌های خسروی شده است که در دلها و یادها ماندگار شده است. جادوی موجود درون آثار ابوتراب خسروی و علاقه شخصی به این نویسنده ارزشمند سبب برقراری ارتباط با دنیای وی شد؛ تا آنجا که همین ارتباط ریشه‌دار علاقه و انگیزه را برای اقتباس از آثارش در من افزایش داد.

نصیری در همین راستا ادامه داد: ابوتراب خسروی را بسیار دوست دارم و معتقدم آثار وی ظرفیت نمایشی شدن را دارند.

وی درباره اقتباس از  اثر ابوتراب خسروی گفت: نمایش «این قصه را آهسته بخوان» اقتباسی از داستان کوتاهِ «مرثیه باد» از مجموعه «ویران» نوشته ابوتراب خسروی است. «مرثیه باد» یکی از 10 داستان رمان «ویران» است. این داستان یه لحاظ تعداد صفحات بسیار کوتاه است. اما طی نگارش‌ها و ویرایش‌های متعدد توانستم متن نمایشی بلندی را از آن اقتباس کنم.

نصیری که خود منتقد ادبیات نمایشی  و تئاتر کشور است افزود: این اثر نمایشی، سومین نمایش‌نامه‌ای است که از داستان‌های ابوتراب خسروی اقتباس کردم. پیش از این نیز از رمان‌های «اسفار کاتبان» و «رود راوی» به قلم همین نویسنده اقتباس داشته‌ام.«این قصه را آهسته بخوان» اقتباسی از «مجموعه داستان کتاب ویران» اثر ابوتراب خسروی است که در سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز به عنوان یکی از پنج نمایشنامه ‌برگزیده بخش تولید متون، انتخاب شد.

کارگردان نمایش «نذار این خواب تعبیر بشه» در خصوص کشش آثار خسروی به منظور اقتباس در تئاتر گفت: آثار ابوتراب خسروی دارای فضایی سیال و رویاگونه است و علاقه زیادی به آنها دارم. داستان‌های این نویسنده دارای فضایی رویایی، وهم‌آلود و معلق میان عشق و انسانیت است و او نگاهی متفاوت و سیال به هستی دارد. علاقه‌مندان به آثار خسروی نیز شیفته همین دنیای وی هستند.

نصیری افزود: حدود شش سال از نگارش نهایی متن «این قصه را آهسته بخوان» می‌گذرد. طی گذشت این سال‌ها به هیچ کارگردانی مجوز اجرای آن را ندادم. چرا که این نمایشنامه را به عشق و علاقه بسیار نگارش کرده و رغبت بالایی برای اجری آن به کارگردانی خود بودم.

نصیری موضوع نمایش «این قصه را آهسته بخوان» را داستان روان عاشقانه عنوان کرد و گفت: در داستان این نمایش، معشوقی از رویا و تخیل متولد می‌شود، جان می‌گیرد و باورپذیر می‌شود. تمامی لحظات نمایش، در عین حالی که عشق و رویایی در این اثر وجود دارد، سرشار از کابوس و وهم است. این نمایش خوابی موهوم و عاشقانه است

وی افزود: «این قصه را آهسته بخوان» روایت نمایشی و دراماتیک دارد. به همین دلیل بازیگران این نمایش نقش مهمی در بیان و ارائه هدف و پیام داستان نمایش دارند. روابط دقیق و حساب شده میان بازیگران این اثر میزان تاثیرگذاری روی مخاطب را مشخص می‌کند.

نصیری در ادامه گفت: آهنگ محرکِ روان میان بازیگران داستان این نمایش بسیار سازنده است. در نتیجه بازیگر رکن مهمی در اجرای نمایش«این قصه را آهسته بخوان است. در حقیقت لحن، آهنگ صدا و ارتباطی که در اجرا وجود دارد از جمله ویژگی‌های خاص این نمایش به شمار می‌رود.

کارگردان نمایش «این قصه را آهسته بخوان» در معرفی نقش‌آفرینان این اثرگفت: در این نمایش محمدرضا حیدری، فریبا امینیان و رضا جوشنی ایفای نقش خواهند کرد.

رئیس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران موضوع و شیوه اجرای تازه‌‌ترین نمایش تولیدی خود گفت: داستانی عاشقانه درباره یک زوج که توطئه‌ای در رابطه‌شان شکل گرفته است. بنابراین ژانر کار خانوادگی با لحن، ریتم و آهنگ عاشقانه است. این نمایش یک اثر رئال با رعایت اصول لازم خود است. لازم به ذکر است با توجه به بیانات پیش از این مبنی بر فضای رویایی این نمایش و رئالیستی بودن آن، در ابتدای نمایش شخصیت این اثر از خیال و رویا معشوقی می‌سازد و آن را تبدیل به واقعیت کرده و به آن جان می‎دهد. در اجرای این نمایش به سمت سبک سورئال و شاعرانه نرفتیم و سعی کردیم در جهان رئالیستی این تخیل شاعرانه را به نمایش بگذاریم.

علاقمندان می‌توانند بلیت این نمایش را از سایت تیوال تهیه کنند. نمایش «این قصه را آهسته بخوان» تا 26 مرداد ماه هر شب ساعت 19:30 در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام/

ارسال نظر