به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایرنا، نمایشگاهی از آثار خوشنویسی خط شکسته با عنوان «موج نو» دربرگیرنده ۴۰ اثر از پنج استاد خوشنویس با هدف زنده نگاهداشتن ایرن میراث، برگزار میشود.
نمایشگاه موج نو که با همکاری موسسه فرهنگی اکو و کمیسیون ملی یونسکو- ایران برگزار میشود، میزبان ۴۰ اثر هنری در ابعاد و فرمهای مختلف و موضوعات متنوع ادبی است که توسط ۵ تن از استادان این رشته شامل محمد حیدری، فرشته حسینی، غلامعلی گوران، ذبیحالله لولوئی مهر و شمسالدین مرادی خلق شده اند.
محمد حیدری از اساتید خوشنویسی و از حاضران در این نمایشگاه در مورد پیشینه این میراث گفت: خط شکسته از اصیلترین و ایرانیترین و جوانترین دستاوردهای هنرمندان ایرانی است که پیدایش آن به نیمه دوم قرن یازدهم هجری برمیگردد.
وی ادامه داد: این خط که برای تندنویسی و ارسال مکاتبات مورد استفاده قرار میگرفت توسط مرتضی قلیخان شاملو حاکم هرات که درآن زمان از ولایات مهم ایران بود، ابداع و بهدست محمدشفیع هروی معروف به شفیعا منشی، تحت قاعده درآمد و به وسیله نابغه خوشنویسی این سرزمین یعنی درویش عبدالمجید طالقانی در نیمه دوم قرن دوازدهم به اوج کمال و زیبایی رسید.
حیدری در مورد هدف برپایی نمایشگاه موج نو، عنوان کرد: ما در این نمایشگاه برآن شدیم که با ارائه آثاری از اینگونه خوشنویسی آن را در اذهان مردم بهویژه علاقهمندان به این هنر، زنده نگه داریم.
بر اساس این گزارش، این نمایشگاه قرار است با سخنرانی حجتالله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، سرور بختی رییس موسسه فرهنگی اکو، استاد یدالله کابلی خوانساری چهره ماندگار هنر ایران و احیاگر خط شکسته ایرانی در موسسه فرهنگی اکو گشایش یابد.
نمایشگاه «موج نو» روز پنجشنبه ۱۷ بهمن از ساعت ۱۵ در گالری دیپلماتیک موسسه فرهنگی اکو برپا میشود و تا ۲۲ بهمن ماه از ساعت ۱۰ الی ۱۸ پذیرای عموم علاقمندان به هنر خواهد بود.