دشتی: تمدن اسلامی ایرانی، تمدنی جامع و پیشرو است

دشتی: تمدن اسلامی ایرانی، تمدنی جامع و پیشرو است
غلامحسین دشتی تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی گفت: امروز نبردها در جهان، نبرد کشوری و قاره‌ای نیست بلکه نبرد تمدنی است.
يکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷
کد خبر :  ۸۲۰۸۰

به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، غلامحسین دشتی تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی در دوازدهمین نشست اندیشه‌ورزی «والعصر» که با موضوع «مؤلفه‌های تمدن اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب» در یزد برگزار شد، نظم و تقوی را از ستون‌های تمدن‌سازی برشمرد و گفت: باید به طور عملی مؤلفه‌ها و عناصر تمدن‌سازی را در جامعه معرفی و گسترش دهیم.

وی موضوع تمدن را بحث روز محافل استراتژیک دنیا عنوان کرد و افزود: از این به بعد نبردها در جهان نبرد کشوری و قاره‌ای نیست بلکه نبرد تمدنی است.

این مدرس دانشگاه با اشاره به 4 تمدن مهم دنیا همچون کنفوسیوس، ارتدکس، تمدن غربی و تمدن اسلامی ایرانی اظهار داشت: ساموئل هانتینگتون نظریه‌پرداز غربی معتقد است آینده جهان اسلام که شامل 57 کشور است به ایران گره خورده و ایران محور تمدن اسلامی است از این رو نظام سلطه در پی مهار این تمدن است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که همه هجمه‌ها و نگاه‌ها به سمت ایران است، نگاه ما نیز باید بر مبنای تمدن اسلامی ایرانی باشد.

دشتی، عامل فرهنگی را یکی از عوامل فروپاشی شوروی دانست و ادامه داد: از سال 1990 به بعد این شعار در دنیا مطرح شد که هر کشوری که فرهنگ بالاتر و غنی‌تر دارد، تمدن برتر است. غرب از همان ابتدا دریافته بود که فرهنگ اسلام غنی‌تر، جامع‌تر و وسیع‌تر از سایر تمدن‌هاست و در آینده تمدن برتر خواهد بود.

این کارشناس با بیان این که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، سرنوشت‌ساز و جهانی است اظهار داشت: الگوی انقلاب اسلامی در تولید تمدن برگرفته از قرآن کریم و سیره انبیاء و ائمه اطهار(ع) است و رهبر معظم انقلاب نیز بر همین اساس تمدن را تعریف می‌کنند.

وی تصریح کرد: تعریف تمدن مهم و حائز اهمیت است چرا که اگر این تعریف ناقص باشد ما در ارزیابی وضع موجود، فهم گام دوم و در نظام برنامه‌ریزی کشور دچار اشکال می‌شویم بنابراین تمدن که به معنای شیوه زندگی است باید به درستی تبیین و توضیح داده شود.
دشتی صورت بیرونی و تحقق یافته فرهنگ را تمدن دانست و توسعه، پیشرفت، وحدت، هماهنگی، تولید، ابداع، تسامح، پیوند عمیق زبانی، شهر، اجتماع، قانون‌مداری و ترک خشونت را از واژه‌های تمدن عنوان کرد.

این تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی در ادامه به تبیین تعریف‌ تمدن از نظر کارشناسان و صاحب‌نظران این حوزه پرداخت و مؤلفه‌های تمدن را برشمرد.

این نشست با همکاری حوزه هنری یزد، اداره کل تبلیغات اسلامی استان و ستاد مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان و با حضور جمعی از طلاب، روحانیون، پژوهشگران، فعالان فرهنگی، هنرمندان و علاقه‌مندان در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد برگزار شد.

تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب، تسریع در رشد و انتشار گفتمان انقلاب اسلامی، تبیین صحیح و شفاف مواضع در چارچوب نظریه‌ نظام انقلابی، امیدآفرینی و افزایش روحیه جهادی و انقلابی در جامعه از اهداف برگزاری نشست‌های اندیشه‌ورزی «والعصر» است.

برچسب ها: دشتی اسلامی تمدن

ارسال نظر