به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایرنا، فرانک ریستر در جلسه دیدار با «پاتریک تالون» رئیس جمهوری بنین در شهر بندری کوتونو واقع در سواحل جنوبی بنین، در خصوص بازگرداندن این آثار وعده داد.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز سال گذشته وعده داد ۲۶ اثر هنری بنین را بی معطلی به این کشور پس دهد.
این تصمیم، فشار بر دیگر قدرتهای استعماری سابق برای بازپس دادن آثار هنری غارت شده به کشورهای مبدا را افزایش داد.
این اقلام شامل یک تخت پادشاهی است که نظامیان فرانسوی بیش از یک قرن پیش آن را ربودند و اکنون در موزه برانلی پاریس نگهداری می شود.
بنین از تصمیم فرانسه برای پس دادن آثار هنریاش استقبال کرده اما در مورد سریع انجام شدن این کار هشدار داده، زیرا این کشور در حال احداث مجموعهای مناسب برای نمایش میراث فرهنگیاش است.
«ژان میشل آبیمبولا» (Jean-Michel Abimbola) وزیر فرهنگ بنین در یک کنفرانس خبری گفت که دو کشور توافق کرده اند آثار هنری در چند مرحله بازگردانده شود.
پادشاهی داهومی که بنین امروزی از آن پدید آمد، در قرنهای ۱۸ و ۱۹ و قبل از آنکه کشورگشایی فرانسه به حاکمیت آن پایان دهد، منبع بزرگ فروش برده به تجار اروپایی بود.
گمان میرود که حدود ۹۰ درصد از میراث فرهنگی آفریقا در اروپا باشد. بنین اولین کشوری است که به طور رسمی از فرانسه خواسته است آثار باستانیاش را پس دهد.
چپاول و غارت آثار باستانی مستعمرات در دوره استعماری، قصه تازهای نیست اما تلاش برای بازگرداندن آثاری که سالهاست در موزههای غرب خاک میخورند، تازگی دارد. کشورهای استعمار شده به طور روزافزونی خواستار بازگرداندن آثار هنری و باستانی چپاول شدهشان هستند.