برپایی نمایشگاه «خط نگاره» در گالری آرت سنتر

برپایی نمایشگاه «خط نگاره» در گالری آرت سنتر
نمایشگاهی با عنوان «خط نگاره» با آثاری از ابراهیم حقیقی جمعه ۲۴ آبان به نمایش درمی‌آید.
سه‌شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۷
کد خبر :  ۴۴۴۱۷

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایرنا، نمایشگاه «خط نگاره» با آثار نقاشی و نقاشی‌خط از ابراهیم حقیقی عصر جمعه ۲۴ آبان در گالری آرت سنتر به نمایش گذاشته خواهد شد.

در توضیح این نمایشگاه به قلم امیر سقراطی آمده است:

تلخ و شیرین همچون خاطراتی پراکنده

در گرافیک ایران هنرمندان محدودی بوده‌اند که دانش گرافیک و زیربنای اصول زیباشناسی آن را با هنرهای تجسمی پیوند زده و از مرزهای این هنر گذر کرده باشند. ابراهیم حقیقی از هنرمندانی است که به واسطه معرفت و دانش عمیقش از هنرهای تجسمی و آزمودن خلاقۀ دستاوردهای بصری و احاطه و اشرافش بر «تصویر» این کار را امکان‌پذیر کرده است.

او هنرمندی چندوجهی است و چندساحتی بودنش را در خط نگاره‌هایش به رخ می‌کشد؛ در خط‌نگاره‌ها با دوگانگی‌ای روبرو هستیم که ابراهیم حقیقی آن‌ها را به‌خوبی به‌هم پیوند می‌زند: پیوند سنت و مدرنیسم، گرافیک و نقاشی، ادبیات و تصویر.

این بار ابراهیم حقیقی در نمایش خط‌نگاره‌هایش آثاری لطیف‌تر و ملایم‌تر از کارهای یک دهه اخیرش را به نمایش گذاشته است: آن غوغای درونی و شورانگیزی خط، جایش را به لطافت رنگ و رازآمیزی خوشنویسی داده است.

 

 

در مجموعه اخیر که نمایش دستاوردهای هنرمند در ۷۰ سالگی است، گذر خاطرات و مخاطرات با همۀ تلخ و شیرینش، پیش روی مخاطب است: تیله‌ها، عکس‌های کودکی هنرمند، تصویر مادر هنرمند و عکس‌هایی از آلبوم‌های خانوادگی و نمایش کلمات و جملاتی همچون «یاد باد آن روزگاران»، «به کجای این شب تیره»، «ابرهای همه‌عالم شب و روز….»، «من دلم سخت گرفته است...»، «وقتی که من بچه بودم...» تاکیدی بر این خاطرات پراکنده است.

کارهای اخیر ابراهیم حقیقی در اینجا، بیشتر نقاشی هستند تا «نقاشی خط» (و یا به قول او خط‌نگاره). زبان نقاشی‌های اخیر بی‌واسطه‌تر از گذشته‌اند و محملی برای القای احساس‌های متفاوت هنرمند شده‌اند. ایجاز در استفاده از عناصر بصری، ترکیب نوشته‌ها با رنگ و میل به ناخوانایی، انتزاع خوشنویسی و غلبه هیجانات رنگ بر مفهوم ادبیِ خط، تفکر هنرمند و تاکید او را بر ایده اصلی کارها یعنی «نمایش خاطره» نشان می‌دهد.

ابراهیم حقیقی سال گذشته ۱۸ تابلو شامل مصرع‌هایی از اشعار کلاسیک و مدرن را در شیوه خط نگاره در گالری سهراب به نمایش گذاشت. مصرع‌هایی از ابیات حافظ یا تک مصرع‌هایی از اشعار معاصر نیما یوشیج، احمد شاملو، فروغ فرخزاد و دیگران دستمایه این خط نگاره‌ها بوده است. ابراهیم حقیقی متولد ۱۳ مهر ۱۳۲۸ تهران و فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۴ است.

 

 

وی طی سال‌ها فعالیت خود را در بخش‌های مختلف طراح صحنه فیلم و سریال، تیتراژ فیلم‌های سینمایی، مدیریت هنری و طراحی جلد کتاب، ساخت فیلم، طراحی پوستر،عکاسی، نقاشی و هنرهای بصری متمرکز کرده است.

طراحی صحنه و  تیتراژ فیلم های سربداران، سلطان و شبان، گزارش یک قتل، زیر پوست شهر، انیمیشن علی کوچولو، شب دهم، کیف انگلیسی، مدار صفر درجه، شهرموش‌ها، گزارش یک قتل، ای ایران، نرگس، روسری آبی، گیلانه، دختری با کفش‌های کتانی،من ترانه ۱۵ سال دارم و سه زن بخشی از کارهای این هنرمند است.

طراحی ده‌ها جلد کتاب و نشریه و برگزاری ده‌ها نمایشگاه در کنار دریافت جوایز متعددی همچون جایزه صدسالگی سینما، جایزه تقدیر ویژه داوران برای پوستر(همه انسان‌ها برابرند) بلژیک و  برنده جایزه بهترین آنونس فیلم (جاده های سرد) از ششمین جشنواره فیلم فجر از دیگر فعالیت‌های این هنرمند است.

این نمایشگاه عصر جمعه ۲۴ آبان ماه در گالری آرت سنتر به نشانی بلوار اندرزگو، سلیمی شمالی، پلاک ۱۴۵، باغ انجمن خوشنویسان آغاز به کار می‌کند و تا چهارشنبه ۲۹ آبان ادامه دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر