به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، مسئول آموزشی و هنری مرکز معماری اسلامی گفت: احیاء هنرهای از یاد رفته و فراموش شده در ایران امروز معضلی است که بخش بزرگی از جامعه معماری با آن درگیر است.
وی در ادامه افزود: در این دوره آموزشی که به مدت ۱۰ جلسه سه ساعته برگزار میشود؛ به آموزش و شناخت گچ، آشنایی با انواع گچ و شیوه ساخت آن، نحوه پیاده کردن طرح، شناخت ابزار گچبری، اجرای انواع گچاندازی بر اساس نیاز مربوط به هر دوره تاریخی، طراحی و اجرای الگوها و نقوش سبکهای صفویه، ایلخانی، قاجار، اعم از نازکبری و ضخیمبری، سبکهای برجسته فرنگی، اجرای تُنگبری-شبکهبری، نقاشی، رنگ آمیزی و طلاکاری طرح پرداخته خواهد شد.
دوره دوم کارگاه هنر گچبری دورههای ایلخانی، صفوی و قاجار در حالی برگزار میشود که دوره اول آن در پاییز سال گذشته با استقبال بسیار خوبی روبهرو شد.
بسیاری از کارهای گچبری بهجا مانده در کشور ما در ردیف زیباترین و گرانبهاترین کارهای گچبری جهان هستند. این آثار، میراث فرهنگی و گنجینهی گرانبهای مردم ایران است. این نوع کارها در دورههایی از تاریخ ما به وجود آمدهاند که در شرایط مناسب مادی و معنوی برای خلق این آثار بدیع وجود داشته است. در زمان ما نیز فراهم آورده شرایط مناسب برای کار و زندگی استادان این فن و ارج نهادن به این هنر ایرانی-اسلامی موجب زنده نگه داشتن و تعالی آن میشود. هنر گچبری که طی ۲۰۰۰ سال مراحل تجربه، تکمیل و اعتلای خود را پیموده است، با بیتوجهی به هنر استادان و بیبرنامگی برای آموزش این هنر به جوانان و دانشپژوهان به دست فراموشی سپرده شود.
کارگاه هنر گچبری در دورههای ایلخانی، صفوی و قاجار از ۱۳ آبانماه در محل مرکز معماری اسلامی حوزه هنری برگزار خواهد شد.
علاقهمندان جهت شرکت در این کارگاه میتوانند با شماره 66487866 تماس حاصل فرمایند.