به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایرنا، گِئورگ والدِرزِه رئیس کمیته آلمان صندوق اضطراری بینالمللی کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) درباره حضور عکاسان مستند و خبری حرفهای برای شرکت در این رویداد معتقد است: عکاسی مستند ممتاز میتواند چشمهای انسان را به موضوعات مهم پیرامونش بگشاید.
هدف از این مسابقه که امسال برای بیستمین دوره متوالی برگزار میشود، گزینش و انتشار مجموعه عکسهایی است که موقعیت زندگی کودکان و نوجوانان در سراسر جهان را با استاندارد بالای گزارشی و هنریِ مستند به تصویر میکشند تا مخاطب را درگیر کنند.
پروژههای راه یافته به مسابقه عکس سال یونیسف توسط تیم داوری سرشناسی متشکل از اساتید، ویراستاران عکس و نمایشگاهگردانان بینالمللی به همراه نماینده سازمان یونیسف رویت و انتخاب می شوند و سپس برنده مسابقه برای معرفی پروژه خود به کنفرانس مطبوعاتی یونیسف در برلین دعوت خواهد شد.
پیشنیاز شرکت در مسابقه، به منظور حفظ کیفیت آثار ارسالی، معرفی پروژه شرکتکنندگان توسط تعدادی متخصص امین مسابقه به دبیرخانه آن است. برای پنجمین بار دبیرخانه از کاوه رستمخانی، عکاس مستند و کارشناس ارتباط بصری و مجید سعیدی عکاس مستند و خبری دعوت کرده است تا پروژههایی با محوریت زندگی کودکان و نوجوانان را برای شرکت در مسابقه معرفی کند.
مهلت ارسال آثار برای معرفی شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۸ است و علاقهمندان میتوانند تا این تاریخ پروژههای خود را با کپشن، بیانیه و اطلاعات تماس از طریق «گوگل درایو» برای یکی از این دو متخصص ارسال کنند.
کاوه رستمخانی کارشناس ارتباط بصری از مدرسه عالی هانوفر گفت: روندی که در سالهای گذشته هنگام معرفی آثار شاهد بودهام، تکراری بودن برخی سوژههای عکاسان بوده است. با توجه به ضعف حرفهای عملکرد بازار بومی در استفاده از عکاسی مستند و ارزش اندکی که رسانههای کشور برای این رشته ارتباطی قائل هستند، عکاسان ایرانی به دنبال کسب موفقیت در بازار بینالمللی هستند.
این عکاس مستند افزود: عکاس مستند باید راوی بصری جامعه باشد. در جامعه رنگارنگ ایران موضوعات بسیار مهمی مربوط به کودکان هست که جای کار مستند دارد و امیدوارم امسال همکاران در انتخاب موضوع پروژههای خود تحقیق و ابتکار بیشتری به خرج داده و آثار موفق قبلی را بازتولید نکرده باشند.
در دورههای گذشته مسابقه عکس سال یونیسف، عکاسان زیادی از ایران موفق به دریافت جایزه یا تقدیرنامه عکس سال یونیسف آلمان شدهاند که از میان آنها میتوان پروژههای شایان حاجینجف، مجید سعیدی و محمد گلچین را مثال زد.
مجموعه عکس شایان حاجینجف بر روی کودکانی متمرکز بود که در طول جنگ ایران و عراق در بمباران عراق در استان خوزستان شهید شدند که در این حملات حداقل ۲۴۰ کودک جان باختند.
مجموعه محمد گلچین نیز روایت کودکان روستایی است که برای رفتن به مدرسه با مشکلات عبور و مرور و نبود شرایط مناسب آموزشی روبرو هستند.
مجید سعیدی نیز با مجموعه عکسی از زندگی کودکان افغانستان در شرایط جنگ موفق به کسب این جایزه شد.
هر ساله کمیته یونیسف آلمان، مسابقه جهانی عکس سال این بنیاد را برگزار میکند. هدف این جایزه تشویق و حمایت از عکاسان مستند و خبری است که با گزارشهای تصویری خود راوی موقعیت «کودکان و نوجوانان» در سراسر جهان هستند.