کارگاه هنری« پوستر عاشورا » در ارومیه

کارگاه هنری«  پوستر عاشورا » در ارومیه
کارگاه هنری « پوستر عاشورا» ویژه فراخوان « دوازدهمین سوگواره بین المللی هنر عاشورایی» از ۲۱شهریور ماه سال جاری به مدت سه روز در ارومیه آغاز به کار کرد.
شنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۲
کد خبر :  ۴۰۷۱۳
 
 
کارگاه هنری « پوستر عاشورا » ویژه فراخوان « دوازدهمین سوگواره بین المللی هنر عاشورایی»  به همت حوزه هنری آذربایجان غربی و با حضور اساتید برتر کشور از ۲۱شهریور ماه سال جاری به مدت سه روز در ارومیه آغاز به کار کرد. به گزارش روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان غربی در این کارگاه که با حضور  «حسین چمن خواه و حمیدرضا کشاورزی میاندشتی» در نگارخانه حوزه هنری آذربایجان غربی اجرا می‌شود ، هنرجویان جهت آشنایی با اصول و فنون بخشی از هنرهای تجسمی ایرانی، اسلامی به خصوص «خطوط اسلامی » با هدف ارائه اثر و حضور پررنگ در دوازدهمین  سوگواره بین المللی هنر عاشورایی آماده می شوند. مسئول هنرهای تجسمی حوزه هنری آذربایجان غربی در این رابطه اظهار داشت: واحد تجسمی حوزه هنری آذربایجان غربی کارگاه هنری« پوستر عاشورا » را با حضور بیش از ۲۰ نفر از علاقمندان و هنرجویان شهرستان ارومیه برگزار می کند که در این کارگاه«ویژگی های خط بنایی»  و به کارگیری آن در طراحی پوستر به مدت سه روز آموزش داده می شود.
 
 
 
 یاسر قادری افزود: خط بنایی یکی از ویژگی‌های بارز هنر اسلامی، ایرانی است که ازگذشته های دور تا به امروز در تزئین بسیاری از مکان‌های دینی و مذهبی از جمله مساجد و امامزاده ها و بناهای تاریخی مورد استفاده قرار گرفته است که آموزش این هنر اسلامی برای ارائه آثاری با مضامین امروزی می‌تواند در راستای ارتقاء هویت فرهنگی و رشد و توسعه هنر ایرانی در آذربایجان غربی مورد استفاده هنرمندان قرار گیرد.
خط بنّایی یا مَعْقِلی یکی از انواع خوشنویسی اسلامی است که نوعی خط کوفی زاویه‌دار به‌شمار می‌رود و از ترسیم اشکال هندسی مانند مربع، لوزی، مستطیل و خطوط موازی و متقاطع حاصل می‌شود. خط بنایی نوع تزیین نشده و هندسی خط کوفی است که براساس خانه‌های شطرنجی طراحی می‌شود.
 
 
 
 
اساس خط بنایی امتدادهای افقی و عمودی و گردش خط با ضخامتی یکنواخت در راستای افقی یا عمودی است به گونه‌ای که تمام سطوح هندسی شکل با این نوشته‌های افقی و عمودی پر می‌شود. در بعضی انواع خطوط  بنایی به نمونه‌هایی برخورد می‌کنیم که هم سیاهی و هم سفیدی بین آن‌ها از کلماتی تشکیل شده‌اند که هر دو دارای معناست که به آن کوفی بنایی  مشکل یا متداخل گفته می‌شود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ارسال نظر