به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، نمایشگاه «مروری بر منتخبی از آثار یازده دوره سوگواره هنر عاشورایی» به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری با حضور محسن مومنیشریف رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، جمعی از هنرمندان صاحب اثر و اصحاب رسانه افتتاح شد.
محسن مومنیشریف رئیس حوزه هنری در آیین بازگشایی این نمایشگاه گفت: شاهد برگزاری نمایشگاهی از منتخب آثار سوگواره عاشورایی در حوزه هنری هستیم. نمایشگاهی که حاصل زحمات هنرمندان انقلابی هنرهای تجسمی در برپایی یازده دوره سوگواره هنر عاشورایی است. پیش از برپایی این سوگواره، معمولا آثار قابل توجهی در حوزه هنرهای تجسمی عاشورایی خلق نمیشد و عموما همان آثار قدیمی معروف را هر ساله بازنمایی میکردند.
مومنی افزود: اما با ذوق و نگاه تازه جوانان هنرهای تجسمی به هنر عاشورایی شاهد تولید آثار نو و متنوعی از جمله آثار سوگواره هنر عاشورایی هستیم. این آثار در جذب نگاه مخاطب و ارسال سریع و عمیق پیام موفق بوده تا جایی که سازمانها و ارگانهای گوناگون نیز این آثار را در قالبهای گوناگون منتشر میکنند.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی ادامه داد: هر ساله همه مردم در ایام سوگواری سیدالشهدا(ع) تلاش میکنند تا ارادت خود را به نوعی به اهل بیت(ع) نشان دهند. بیشک هنرمندان ما نیز از طریق آثار هنری با زبان هنری ارادت خود را به نمایش میگذارند.
مومنی در مورد نمود فرهنگ عاشورایی در آثار هنری رشتههای گوناگون هنری کشور گفت: حادثه عاشورا یکی از عناصر اصلی هنر شیعی است که در رشتههای متنوع هنری از جمله شعر، شاهد جلوههای آن بودهایم. در سالهای اخیر در حوزه سینما نیز آثار قابل توجهی تولید شده است.
وی افزود: همچنین در حوزه هنرهای تجسمی شاید نخستین کار منسجم و سازمانیافته در راستای هنر و فرهنگ عاشورایی همین «سوگواره هنر عاشورایی» است که به لطف خدا و اهل بیت(ع) به یک جریان عاشورایی تبدیل شده است.
مومنی در پایان گفت: شاعران و ادبای حوزه ادبیات ایران از قدیم نسبت به موضوع عاشورا پیشگام بودهاند. آنچنان که از قرن چهارم تا به امروز آثاری با نگاههای متفاوت و تازه در این رشته با موضوع عاشورا و ارادت به اباعبدالله (ع) خلق شده است. آثار ادبیاتی قدیم با موضوع عاشورا معمولا با نگاههای حسی و سوگوارانه بود. در حالیکه آثار ادبی معاصر بهویژه بعد از انقلاب اسلامی در این حوزه، دارای نگاههای متنوع سوگوارانه، حماسی، عارفانه و اجتماعی است. این تنوع نگاه هنرمندان به عاشورا نشاندهنده ظرفیت گسترده و بیانتهای آن در تولید آثار ماندگار و بیپایان است.
گفتنی است، نمایشگاه «مروری بر منتخبی از آثار یازده دوره سوگواره هنر عاشورایی» به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با منتخب ۴۰ اثر از یازده دوره سوگواره هنر عاشورایی ۱۱ الی ۳۰ شهریور ماه از ساعت ۹ تا ۱۸ همه روزه جز ایام تعطیل به نشانی، خیابان سمیه، قبل از تقاطع حافظ، حوزه هنری میزبان علاقهمندان خود خواهد بود.
ابوالفضل خسروی، احمد دیندار، احمد عزیزپور، بهنام عبدالهوند، پدرام فرخنیا، حمید پورشریف، حمید قربانپور، رحیمه همرنگ، رضا شعبانی، سمیه خزاییمسک، سیمین هنرور، صابر شیخرضایی، عباس سعدی، علی آقا حسینپور، علیرضا بیتالهی، علیرضا پوراکبری، علیرضا جوادی، فاطمه حکیمی، فاطمه مرتضایی، فرهود مقدم، مازیار علی یاری، مجید زارع، محمد پرهیزی قراملکی، محمد جوادزهادت، محمد ربیعی، محمدرسول عسگری، محمود ساکی، مرتضی فرحناک، مسعود شکیبایی، مسلم علمزاده، مصطفی بهمنآبادی، ملیحه عوضبیگی، مهدی تمیزی، میثم نامدار، نصیر بشیری، نیلوفر شهری و هادی معزی، هنرمندان صاحب اثر در این نمایشگاه هستند.