به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایسنا، «اقلیم حیرانی» عنوان نمایشگاهی است که از روز جمعه ١١ مرداد ماه 98 در گالری نبشی رونمایی میشود.
این نمایشگاه با بیش از یکصد قاب، روایت رنج آوارگان و کوچندگان کردهای عراق و پناهشان به خاک ایران در دوران اعمال فشار حکومت صدام بر کردهای این کشور است.
«اقلیم حیرانی» پیش از آنکه محوریت سیاسی و قومی داشته باشد، دربارهی آن لحظه و آن گوشهی زندگی است که در آن هر شئ صاحب روایت و مالک روح و نمایندهی هویت صاحبان آن است.
محمد صیاد عکاس لحظاتی از تاریخ ایران است که با مفاهیم سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و قومیتی گره خوردهاند: جنگ، انقلاب، درگیریهای سیاسی و تاثیرش بر زندگی فردی و جمعی. روایتهای صیاد همچون دفترچه خاطراتی از تاریخ پرفرازونشیب ایران است که ورق زدنش، سفری به گوشهوکنار روزهای سرد و گرمِ ازسرگذشته است.
این نمایشگاه در مرکز نبشی واقع در استاد نجات الهی، کوچه خسرو، پلاک ۵١ تا هشتم شهریور ماه ١٣٩٨ برپا خواهد بود.
محمد صیاد در سال ۱۳۲۶ در بندر انزلی متولد شد. از نوجوانی به تهران آمد و در آتلیهی فتوپلازا مشغول به کار شد و عکاسی را آموخت. سپس در سال ۱۳۴۸ وارد کانون خبرنگاران شد و فعالیت حرفهای خود را آغاز کرد. بین سالهای ۱۳۵۷-۱۳۵۰ با روزنامهی آیندگان در بخشهای سیاسی، ورزشی و اجتماعی همکاری کرد. از سال ۱۳۵۷ و در آستانهی پیروزی انقلاب اسلامی، در حالی که هنوز در روزنامهی آیندگان مشغول کار بود، همکاری خود را با خبرگزاری آسوشیتدپرس آغاز کرد که تا سال ۱۳۸۰ ادامه یافت.
صیاد از آغاز جنگ ایران و عراق به صورت مستمر برای تهیهی عکس و ارسال به این خبرگزاری به جبههها میرفت. عکسهای مربوط به دوران انقلاب و جنگ محمد صیاد در کتابهای مختلفی نیز به چاپ رسیده، از جمله انقلاب نور، ۴۴۴ روز: داستان گروگانهای آمریکایی در تهران، دفاع عاشقانه و جنگ تحمیلی: دفاع در برابر تجاوز.
او در سال ۱۳۵۸ به اتفاق کاوه گلستان کتاب شورش را منتشر کرد که گزارشی تصویری از روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی است. صیاد در سال ۱۳۵۹ به خاطر عکسهای مربوط به شکست نیروهای دلتا در عملیات طبس موفق به دریافت جایزهی بهترین عکاس خاورمیانه شد.