ه گزارش روابط عمومی حوزه هنری کهگیلویه وبویراحمد،وی در دوران مدرسه و دانشگاه جزو برترین ها بوده و مدت 16 سال است که در حوزه حجاری روی سنگ ، مجسمه سازی ، طراحی لوگو، پوستر و سیاه قلم فعالیت می کند و تاکنون نیز بیش از 100 اثر هنری تولید کرده است.
این جوان دیشموکی به عنوان یک هنرمند مطرح در زمینه " حجاری روی سنگ " به جامعه معرفی شده و دارای کارت صنعتگری از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
گفت و گویی را با این هنرمند انجام داده ایم که از منظر مخاطبان گرامی می گذرد.
چی شد که به کار حجاری روی سنگ مشغول شدید؟
علاقه شخصی به آثارهنری و تاریخی باعث شد تا به صورت خود آموز و بدون هیچ آموزشی در این عرصه ورود پیدا کنم .
ابراز کار حجاری روی سنگ چیست و چگونه کار می کنید؟
از معدود هنرمندان و تک هنرمندان استان کهگیلویه و بویراحمد هستم که با پیچ گوشتی و چکش بر روی سنگ هایی که از کوهستان تهیه می کنم نقش و نگار و حجاری می کنم.
طرح هایی همچون شیر سنگی, آیات قرآن، بزکوهی، گوزن کوهی, اسب، اشعار شاعران ، سربازان و پادشاهان هخامنشی و پارتی و اشکانی و ساخت مجسمه رونق تولید با استفاده از آهن از جمله اثاری است که تاکنون خلق کرده ام .
چه عناوینی را از جشنواره های استانی، ملی و بین المللی کسب کرده اید ؟
کسب مقام تقدیر ویژه از جشنواره بین المللی " نقش ادیان در اخلاق، صلح، عفو و دوستی " در شیراز( پوستر این اثر بر روی سایت اوبرلین آمریکا نیز منتشر شد) ، نفر برگزیده سومین جشنواره فعالیت های برتر دانشجویی استان فارس، نفر اول چهارمین جشنواره فعالیت برتر دانشجویی استان فارس، نفر اول نقاشی در شلمچه و دریافت جوایز از کانون های هنری مساجد دیشموک .
آیا مبالغی که در جشنواره ها به عنوان نفر برتر به شما هدیه داده می شود می تواند بخشی از نیازهای مالی تان را پاسخگو باشد؟
خیر،مبالغی که در جشنواره های مختلف استانی، ملی و بین المللی در نظر گرفته می شود حدود یک تا دو میلیون ریال است و برای دریافت جایزه باید دوبرابر مبلغ آن هزینه کرد یعنی برای دریافت یک کارت هدیه یک میلیون ریالی باید به محل برگزاری جشنواره و همایش مراجعه کرد و این امر هزینه ایاب و ذهاب را بالا می برد.
تاکنون از کدام آثار شما رونمایی شده است؟
رونمایی از تندیس ضامن آهو در موزه شاهچراغ شیراز، رونمایی از المان بوستان گلستان جلوی شهرداری دیشموک، طراحی لوگوی انجمن علمی تاریخ دانشگاه فرهنگیان استان لرستان، طراحی لوگوی انجمن علمی موزه دانشگاه هنر شیراز نیز از جمله فعالیت هایی است که انجام داده ام.
با چه مشکلاتی در حوزه کاری مواجه هستید؟
شرایط مالی، نداشتن محیط مناسب برای کار، حمایت نشدن از سوی دستگاه های مربوطه استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دوری راه و وجود کوه های سخت گذر برای تامین سنگ از کوهستان از جمله مشکلاتی است که با انها دست و پنجه نرم می کنم.
تاکنون از سوی نهاد خاصی حمایت شده اید؟
برای معرفی آثار هنری خود به مخاطبان نیاز به حمایت مالی و معنوی از جمله برپایی نمایشگاه، انتقال آثار به مرکز استان و شناخته شدن به کشور و خارج کشور دارم و از سوی دیگر نیاز است که توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد محیط مناسبی برای ارائه آثار در اختیارم قرار داده شود.
در زمینه ابزار کار چه امکاناتی نیاز دارید؟
برای ادمه فعالیت هنری خود به ابزار کاری مانند فرز، سنگ فرز، مته، دریل، قلم چکش و سایر ابزار سنگ تراشی و برای ساخت مجسمه نیز به ابزار جوشکاری نیاز دارم.
حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد شما را حمایت می کند؟
به تازگی به حوزه هنری استان مراجعه کرده ام و مسئولان حوزه نیز در زمینه برگزاری نمایشگاه و معرفی به دستگاه ها و نهادهای اجرایی مربوطه از جمله شهرداری ها برای ساخت مجسمه ، حجاری روی سنگ و المان های شهری قول مساعد دادند که این اقدام را باید به فال نیک گرفت.
با توجه به اینکه گزارش های خبری از شما تهیه و در رسانه ملی پخش شده است آیا از جایی دعودت شده اید؟
بله . از طرف برنامه عصر جدید که از شبکه سوم سیما پخش می شود دعودت شده ام.