رقص روی آتش؛ عکس هایی از هاییتی

رقص روی آتش؛ عکس هایی از هاییتی
"مگی استِبر" (Maggie Steber)، عکاس آمریکایی متولد سال 1949 در ایالت تگزاس است.
سه‌شنبه ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
کد خبر :  ۳۸۷۰۱

مگی استِبر

 

این عکس ژانویه 1986 گرفته شد. زمانی که مردم برای غذا شورش می کردند. یک بچه سعی می کند از زیر درهای بسته ی انبار غذا در شهر کاپ هایتین یک بسته غذا بدزدد. این عکس برایم خیلی مهم است.

 

"مگی استِبر" (Maggie Steber)، عکاس آمریکایی متولد سال 1949 در ایالت تگزاس است. عکاسی مستند را از سال 1978 آغاز کرد. او در بیش از سی و پنج کشور کار کرده است. عکس هایش در نشنال جئوگرافی، لایف، فورچون، روزنامه و مجله نیویورک تایمز، نیویورکر، نیوزویک و پیپل به چاپ رسیده است.

از افتخارات عکاسی "استِبر" می توان به جایزه اول خبرهای ناگهانی از بنیاد عکس خبری جهان در آمستردام (ورلد پرس فتو)، جایزه ی اول عکس سال بخش مستند مجلات از دانشگاه میسوری و مدال افتخار لایکا اشاره کرد. او به خاطر عکس هایش از هاییتی موفق به دریافت جایزه بنیاد آلیشیا پترسون و جایزه ی ارنست هاس شد و کتابش با عنوان "رقص روی آتش؛ عکس هایی از هاییتی" سال 1991 منتشر شد.

از آفریقا به هاییتی

گرچه خودم را عکاس جنگ نمی دانم اما دو سال آخر جنگ پارتیزانی "رودزیا" را قبل از آن که به "زیمباوه" تغییر اسم دهد، عکاسی کرده ام. از آن جنگ ها بود که کسی نمی توانست به خط مقدم نزدیک شود. خیلی خطرناک بود. اگر سفیدپوست بودی و گیر پارتیزان ها می افتادی، زنده نمی ماندی تا بتوانی تعریف کنی که چی سرت آمده. خطوط مقدم در واقع همان کشتزارها بودند. من یک بار وقتی به یکی از کشتزارها حمله شد، آن جا بودم؛ خیلی ترسناک بود. هیچ عکسی نتوانستم بگیرم. چون دیروقت بود و باید جایی پنهان می ماندیم. با اینکه شخصا نتوانستم از آن جنگ عکاسی کنم اما یک موضوع برایم جذابیت بیشتری داشت؛ این که جبهه های واقعی جنگ به متن جامعه کشیده شده بود و من هم شاهد چگونگی این اتفاق بودم.

دوسالی زیمباوه زندگی کردم. عاشق آن جا بودم. وقتی آن جا را ترک کردم، خیلی برای آن سرزمین دلتنگ شدم.

یک روز یکی به من گفت: باید بری هاییتی. آنجا نزدیک تر و کاملا شبیه آفریقاست. وقتی 1980 برای اولین بار آن جا رفتم، دیدم واقعا شبیه آفریقاست. هاییتی کشوری است با جماعت سیاه پوست که به خاطر انقلابِ موفق ضد برده داری در 1791 تنبیه شد؛ آن زمان اقتصاد دنیا مبتنی بر برده داری بود و برای همین هم، دنیا به هاییتی پشت کرد و خیلی منزوی شد. به نظر من این اتفاق یکی از مشکلاتی است که این کشور هنوز هم با آن رو به رو است و البته یکی از دلایلی که باعث نجاتِ طبیعت آفریقایی آن شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر