گفتگو با هانیه شیخی استاد دانشگاه و راهنمای هنرجویان دانشگاه رسام کرج

فضای خانواده‌ام گرایش به فضای فنی داشت تا هنری / در دانشگاه جزو دانشجویان برتر بودم

فضای خانواده‌ام گرایش به فضای فنی داشت تا هنری / در دانشگاه جزو دانشجویان برتر بودم
هانیه شیخی نارانی متولد سال 1364 در تهران، استاد دانشگاه و استاد راهنمای گروهی از هنرجویان رشته گرافیک دانشگاه دخترانه رسام کرج است که در جشنواره بین المللی حقوق بشر آمریکایی در بخش اینفوگرافیک آثار قابل قبولی را ارائه داده‌اند.
يکشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹
کد خبر :  ۳۸۴۸۶

روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری گفتگویی را با هانیه شیخی در خصوص سابقه تحصیلی و هنری و حضور وی به عنوان استاد راهنما در نمایشگاه اینفوگرافیک که روز شنبه 29 تیرماه 98 در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد صورت داده است که در ادامه مطالعه می‌نمایید :

-لطفا خودتان را معرفی کنید؟

هانیه شیخی هستم، لیسانس گرافیک، فوق لیسانس گرافیک، دکترای باستان‌شناسی هنر اسلامی و تز دکترای من در زمینه نگارگری بود که به صورت تطبیقی دوره‌های صفویه و گورکانیان هند را با هم مقایسه کرده‌ام.

 

 

-چطور شد که به هنر و رشته گرافیک علاقه‌مند شدید؟

من از کودکی علاقمند به هنر بودم و از پنج سالگی کلاس نقاشی می‌رفتم و در خانواده‌ای بزرگ شدم که هنر خیلی معنی نداشت و برادرانم در رشته‌های مدیریت و برق تحصیل کرده بودند. البته به غیر از یکی از دایی‌های من که نقاش و خطاط حرفه‌ای بودند. ولی در کل از لحاظ ساختاری فضای خانواده‌ام گرایش به یک فضای فنی داشت.

من خیلی به هنر علاقمند بودم و در این زمینه پیش رفتم. در دوران دبیرستان به دلیل اینکه نمرات عالی در درس و بخصوص ریاضی داشتم مسئولان مدرسه‌ام پرونده من را برای انتقال به هنرستان نمی‌دادند و می گفتند باید رشته ریاضی بخوانم ولی عشق و علاقه زیادی به هنر داشتم و همچنین می‌دانستم که باید برای ورود به هنرستان آزمون ورودی بدهم و همین کار را کردم و وارد هنرستان معصومیه شدم. بعد از گذراندن دوران دبیرستان برای ورود به دانشگاه در کنکور رشته هنر شرکت کردم و رتبه 40  را به دست آوردم و در رشته‌های نقاشی دانشگاه تهران و گرافیک دانشگاه هنر و معماری قبول شدم ولی از آنجایی که به گرافیک علاقه بیشتری داشتم وارد دانشگاه هنر و معماری شدم و گرافیک خواندم.

 

 

-دوران دانشگاه را چگونه گذراندید؟

در دانشگاه جزو دانشجویان برتر بودم و با معدل بالا فارغ‌التحصیل شدم و اساتید خیلی خوبی داشتم. کارشناسی ارشد را بدون کنکور قبول شدم و ارشدم را در رشته گرافیک گرفتم ضمن اینکه هم در لیسانس و هم فوق لیسانس پروژه‌هایم در حیطه تصویرسازی بود. پروژه مقطع لیسانس را با موضوع اژدها در اساطیر ایران کار کردم و فوق لیسانسم را هم با موضوع نشانه‌شناسی پرنده در اساطیر ایران و سایر ملل کار کردم. بعد هم که در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران دکترا را در زمینه هنر اسلامی با موضوع نگارگری خواندم که بصورت میان رشته‌ای انتخاب کردم و تقریبا 15 سال هم هست که تدریس می‌کنم.

 

 

-درباره روند «نمایشگاه اینفوگرافیک» و دلیل برگزاری آن در حوزه هنری توضیحاتی بفرمایید؟

یک جشنواره بین‌المللی برگزار شد که حوزه هنری استان البرز پوستر این جشنواره را برای دانشگاه ما (دانشگاه رسام) فرستادند که این جشنواره درباره حقوق بشر آمریکایی بود و در قالب‌های اینفوگرافیک، پوستر، موشن گرافیک و شاخه‌های مختلف دیگر برگزار می‌شد.

حوزه هنری استان البرز به ما پیشنهاد داد که یک ورک شاپ در فضای کاری اینفوگرایک در این زمینه برگزار کنیم وقتی که این فراخوان را در دانشگاه اعلام کردیم، هنرجویان در دانشگاه چندان استقبال نکردند به دلیل اینکه با این که اینفوگرافیک از شاخه‌های گرافیک است ولی در بین هنرجویان شناخت چندانی درباره آن وجود ندارد و مثلا اگر فراخوان برای پوستر اعلام می‌شد قضیه فرق می‌کرد و در مجموع هنرجویان خیلی ارتباط برقرار نکردند و من با کمک خانم اسلام‌دوست (مدیرگروه رشته گرافیک دانشگاه رسام استان البرز) با مطرح کردن و آشنا کردن هنرجویان در کلاس‌هایمان، آنها را تشویق و ترغیب به کار کردن در این فضا کردیم.

 

 

نتیجه این شد که یک ورک‌شاپ یک روزه در کرج برگزار کردیم که از صبح تا شب هنرجویان کار می‌کردند ولی تا قبل از برگزاری این ورک‌شاپ هنرجویان اتودهای خودشان را مدام برای ما ارسال می‌کردند و هر کدام موضوعی را انتخاب کردند از قبیل : خشونت علیه زنان، تبعیض جنسیتی، نژاد پرستی و ... و سعی کردیم که موضوعات متفاوتی را انتخاب کنند و بعد از آن توضیحاتی را درباره اینفو به هنرجویان ارائه کردیم که چه ساختاری دارد، اطلاع‌رسان است و با کمترین تصاویر و متن باید آن اطلاعات را در قالب نمودار و شکل بیان کرد.

در نهایت هنرجویان شروع به کار کردند و کارها به یک انسجام رسید. در حدود 30 هنرجو بودند که از میان آنها 14 نفر با 20 اثر به جشنواره راه پیدا کردند که با عنوان سومین جشنواره بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی برگزار شد که مراسم افتتاحیه و اختتامیه آن در حوزه هنری برگزار شد. از سه کار برتر انتخاب شده دو کار از کارهای هنرجویان دانشگاه رسام کرج به نام‌های فاطمه ابراهیمی و نهال ناصر‌نصیر بود که باعث خوشحالی ما شد چون با این که ورکشاپ یک روزه بود یک ماه ما را به عناوین مختلف درگیر این پروژه کرد و تلاش زیادی صورت گرفت چرا که بعضا با هنرجویانی مواجه بودیم که تازه ترم یک مقطع کارشناسی بودند.

بالاخره بعد از اتمام همه این مراحل طی تماس تلفنی که خانم اسلام‌دوست با آقای شجاعی طباطبایی (مدیر مرکز تجسمی حوزه هنری) گرفتند، با استقبال ایشان برای برگزاری نمایشگاه در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری مواجه شدند که البته خود دانشگاه کارهای مربوط به آماده‌سازی برای قرار دادن در نمایشگاه از قبیل چاپ، لمینت و تخت شاسی را انجام داد.

 

گذری بر ترورهای آمریکایی / اثر نهال ناصر‌نصیر

 

نقض حقوق زنان در آمریکا / اثر فاطمه ابراهیمی

 

لازم به ذکر است علاقمندان جهت بازدید از این نمایشگاه می‌توانند از ساعت 8 الی 18 بجز روزهای پنج‌شنبه و جمعه با مراجعه به آدرس خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری، گالری ابوالفضل عالی از این نمایشگاه بازدید نمایند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

ارسال نظر