ضامنی:

محدودسازی جشنواره‌های تئاتری و ارتقای محتوایی آنها از جمله اهداف حوزه هنری است

محدودسازی جشنواره‌های تئاتری و ارتقای محتوایی آنها از جمله اهداف حوزه هنری است
معاون فرهنگی امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری گفت: امسال نباید به دنبال ازدیاد جشنواره‌های تئاتری باشیم چرا که بسیاری از رویدادهایی که‌ اکنون در حال برگزاری است ضرورت به منظور برگزاری آنها در قالب جشنواره وجود ندارد و باید گفت که محدودسازی جشنواره‌ها و ارتقای محتوایی آنها در اولویت اهداف حوزه هنری در عرصه نمایش قرار دارد.
پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴
کد خبر :  ۳۷۹۳۴

به گزارش سایت صحنه، داوود ضامنی؛ معاون فرهنگی اداره کل امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری،  روز گذشته چهارشنبه 29 خرداد در نشست تخصصی سالانه مسئولان نمایشی مراکز استانی حوزه هنری با اشاره به بودجه پیش‌بینی شده در بخش هنرهای نمایشی  که به 30 مرکز استانی اختصاص می‌یابد، گفت: با وجود این بودجه تخصیص یافته که مقادیر آن  به نسبت بسیاری از فعالیت‌های تئاتری  خارج از حوزه هنری ناچیز است  و شاید بتوان گفت که مجموع آن به اندازه یک پروژه فرهنگی نیست  اما باید به این اعتقاد و باور دست پیدا کنیم که می‌توان با همین بودجه کم و البته با مدیریت صحیح آن و داشتن یک نگاه حرفه‌ای و هدفمند به کارهای بزرگی در عرصه هنرهای نمایشی دست زد.

وی با اشاره به اینکه کمترین بودجه اختصاص یافته  در سال گذشته مربوط به سیستان و بلوچستان بوده و بیشترین سهم بودجه را استان اصفهان در بخش نمایشی از آن خود کرده است، گفت: این مبالغ  نه در سطح پایین و نه در اوج آن نشان از رونق و یا افول هنر نمایشی در مراکز استانی ندارد بلکه بسیاری از مراکز استانی نشان داده‌اند که  با بودجه‌های ناچیز هم قادر به انجام کارهای بزرگی بوده و فعالیت آنها در عرصه تولیدات نمایشی حتی بازتاب خوبی نیز در سایر جشنواره‌ها داشته است.

ضامنی، مسئولان نمایشی مراکز استانی حوزه هنری را به حرکت به سوی خودبسندگی تشویق کرد و گفت: بسیاری از استان‌ها در راستای تأمین نیازهای اعتباری خود از سایر نهادها و ارگان‌های استانی در جریان فعالیت‌های جاری، مشارکت می گیرند که به این واسطه درصدی از مخارج روزمره شان تأمین می‌شود، با این حال در این مقطع حساس و به ویژه در قالب برگزاری چنین نشستی باید بر روی این نکته تأکید فراوانی داشت و آن اینکه مسئولان نمایشی باید تمام توجه خود را به این مهم جلب کرده که نباید بودجه‌های خود را روی برنامه‌هایی که در آن ظرفیت مناسبی وجود ندارد سرمایه‌گذاری کنند.

معاون فرهنگی اداره کل امور استان‌ها و مجلس حوزه هنری تصریح کرد: این امر نیاز به آسیب‌شناسی وقایع و رویدادهای جاری مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری دارد و به طور مثال فعالیت دفاتر تئاتر بچه‌های مسجد و اینکه آیا در قالب تفاهمنامه‌ای که این مرکز با ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور به امضاء  رسانده است آیا همه آنها توانایی همکاری به منظور تحقق این تفاهمنامه را دارند باید مورد مداقه قرار گیرد و پیشنهاد می کنم نشستی مجزا با عنوان «واکاوی جریان تئاتر بچه‌های مسجد» پیرامون بررسی موارد فوق به زودی تشکیل شود.

وی افزود: یک نکته را نباید از ذهن دور کنید و آن اینکه  تمام رویدادهای حوزه هنری باید متناسب با اهداف و سیاست‌های آن باشد. قرار نیست  ما با برگزاری برخی رویدادهای تئاتری مشابه آنچه که در بیرون از فضای کاری حوزه هنری شاهد آن هستیم رقابتی با مؤسسات و نهادهای خارج داشته باشیم. به طور مثال برپایی کارگاه‌های نمایشی که برخی از مراکز استانی پیگیر آن هستند خوب است اما مطلوب آن است که چنین کارگاه‌هایی معطوف به تولید و خروج محصولی در راستای سیاست‌های حوزه هنری شوند.

ضامنی با تأکید بر این نکته که آسیب‌شناسی رویدادهای نمایشی حوزه هنری نیاز به فکت و مستنداتی قابل اندازه‌گیری دارد، گفت: تناقضات و تبعیضاتی در مورد امکانات نمایشی در مراکز استانی وجود دارد که باید نسبت به اشراف و اطلاع از آنها اقدامی جدی صورت گیرد تا نواقص رفع شود و یا به این واسطه میان مراکز استانی هم‌افزایی را شاهد باشیم.

وی  ادامه داد: در چنین حالتی اگر مرکزی استانی فاقد برخی امکانات مورد نیاز بود می‌توان ظرفیت فنی نزد هنرمندان خود را با سایر استان‌ها به منظور استفاده درخور به تبادل و اشتراک بگذارد.

این مقام مسئول در حوزه هنری تأکید کرد: حدود 7 جشنواره در عرصه  نمایشی حوزه هنری به ثبت رسیده است که برخی از آنها بُعد ملی دارند اما در عین حال برخی به ویژه آنها که استانی برگزار می‌شوند چندان ضرورتی برای برگزاریشان نیست. همینجا این نکته را متذکر شوم که امسال به دنبال ازدیاد جشنواره‌های تئاتری نباید باشیم چرا که بسیاری از رویدادهایی که ‌اکنون در حال برگزاری است ضرورت به منظور برگزاری آنها در قالب جشنواره وجود ندارد و باید گفت که محدودسازی جشنواره‌ها و ارتقای محتوایی آنها در اولویت اهداف حوزه هنری در عرصه نمایش قرار دارد.

وی افزود: 412 برنامه به شکل سرفصل در مراکز استانی به ثبت رسیده است که البته این آمار به لحاظ  شکلی قابل دفاع است اما کیفیت برگزاری آنها هیچ‌کدام از مسئولان حوزه هنری را اغنا نمی‌کند و باز تأکید می کنم که باید به دنبال ارتقای محتوایی آنها بود. یکی از مواردی که در عرصه هنرهای نمایشی مورد توجه است و البته در امتداد خواست بجای مقام معظم رهبری باید به آن دقت شود، توجه به زبان معیار و فاخر فارسی در تألیف متون نمایشی استکه باید در این زمینه حساسیت بالایی صورت گیرد که البته دوستان در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و به ویژه دفتر مطالعات و پژوهش این مرکز به این مهم بسیار توجه دارند که نمود بارز آن برگزاری پروژه ملی «چهار فصل تئاتر ایران» است.

ضامنی اظهار داشت: بسیاری از متون نمایشی به شکل پراکنده در استان‌ها موجود است و برای آنها باید یک ساز و کاری اصولی تعریف شود تا مثلاً از طریق شبکه‌های اجتماعی ابتدا موجودی نمایشنامه‌های این 30 استان به اشتراک  گذاشته شود تا بعد الزام ایجاد یک کتابخانه تخصصی واحد نمایش استان پیش آید، درست هم‌طراز با آنچه که به عنوان کتابخانه تخصصی ادبیات مقاومت و پایداری شاهد آن هستیم و بعد نمایشنامه‌ها در بانک نمایشنامه‌ای اصلی در تهران برای استفاده همه مراکز استانی تجمیع شود.

وی در پایان سخنان خود گفت: ما در حوزه تئاتر بچه‌های مسجد و تولید محتوای مکتوب مورد نیاز آنها  باید متوسل به طرح نذر و وقف  کتاب نیز شویم و اساساً اگر به دنبال  یک کار جهادی به ویژه در ایام تابستان هستیم برای پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در مراکز استانی به ویژه مناطق سیل‌زده سعی در تهیه و اهدای کتاب به آنها داشته باشید.

انتهای پیام

 

ارسال نظر