به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، نشست خبری نمایشگاه «آسوده باش، من ملکهام» با موضوع خباثتهای انگلستان، به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این نشست خبری که در سالن امیرحسین فردی برگزار شد، سید مسعود شجاعی طباطبایی با حضور در میان خبرنگاران به بیان علل برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: ما در پنجشنبه آتی شاهد برگزاری جشن تولد 93 سالگی ملکه انگلستان هستیم؛ جشنی که قرار است با تلاش سفیر انگلستان، راب ماکر، در تهران برگزار شود. سفارت انگلیس کاسه گدایی به دست گرفته و گفته است هرکس که میخواهد در این جشن شرکت کند، مبلغی در حدود 2هزار پوند واریز کند تا بتواند در سفارت انگلیس به همراه سفیر تولد ملکه را جشن بگیرد.
وی ادامه داد: از همین رو هنرمندان انقلابی در مدت زمان بسیار اندک تصمیم گرفتند تا به این موضوع پرداخته و نسبت به توطئههای این کشور چه در زمان گذشته که از حدود 300 سال پیش در ایران سفارت داشته و چه در زمان حال دست به تولید اثر بزنند. عنوانی که برای این نمایشگاه انتخاب شد، شعاری بود که بعد از جنگ جهانی دوم در حدود 2 میلیون نسخه در قالب پوسترهایی چاپ شد تا در کشورهای مختلف پخش شود. «آسوده باش، من ملکهام» شعاری استعماری است که به سیاستهای سیاه انگلستان در خصوص تجاوز و پایمال کردن حقوق مردم سایر کشورها میپردازد.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی در ادامه نشست خبری تاکید کرد: 17 هنرمند انقلابی ظرف چند روز نزدیک 40 اثر را از سراسر ایران برای ما ارسال کردند و ما موفق شدیم در تاریخ 21 خردادماه این نمایشگاه را دایر کرده و کتاب این نمایشگاه را نیز چاپ کنیم و در اختیار رسانهها قرار دهیم. من از طریق توئیتر، سفیر انگلیس را نیز به این نمایشگاه دعوت کرده و چند نسخته از کتاب و دی وی دی کاریکاتور و کارتونهای این نمایشگاه را نیز برای سفارت ارسال خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: زبان کاریکاتور زبان تصویر و بیواسطه است. از همین رو نیازی به مقدمه و توضیحات اضافه نیست. متاسفانه سفیر انگلیس در مدت حضورش تلاش کرده تا خیانتهای کشورش را تحریف کند. او با حضور در حمام فین، مرگ قائممقام و امیرکبیر را به انگلستان بیربط خواند و ارتباط انگلیس با کودتای 28مرداد را هم کتمان کرد. همه اینها نشان میدهد که این سفیر با برنامهریزی دقیقی در پی بازگرداندن دوران سیاه استعماری در ایران است.
شجاعی طباطبایی ادامه داد: زمانی شاهد هستیم همه بیلبوردهای شهر تبلیغ تئاتر اولیورتویست را میکند؛ تئاتری که مورد انتقاد جامعه نمایش کشور قرار میگیرد اما لاکچری بودن و قیمت بلیتهای این تئاتر بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. در حالی که باید دقت کرد که موضوع تئاتر مذکور به بحث استعمار اشاره دارد. انگلیس میخواهد شعارها و رفتارهای خود را که بعد از انقلاب از دور خارج شده است مجددا زنده کند و بتواند در مسیر استقلال ایران خدشه ایجاد کند. این کشور شورایی به نام شورای فرهنگی بریتانیا دارد که از سال 1321 در سفارت انگلیس در ایران فعال است. هرچند شعار این شورا فعالیت فرهنگی است اما این شورا عملا به دست وزارت امور خارجه انگلیس اداره میشود تا سیاستهای مداخله جویانه خودش را پیش ببرد.
وی ادامه داد: آزادی بیان در این کشورها معنایی ندارد، و من در اولین کشوری که ممنوع الورود شدم همین کشور انگلستان به واسطه شرکت در مسابقه کاریکاتور هولوکاست بود. متاسفانه غرب با نشان دادن آزادی انتخابی و شعاری مردم جهان را فریب میدهد؛ در حالی که بسیاری از موضوعات یا در این کشور ممنوع است و یا دچار سانسور شدید قرار می گیرد.
در انتهای این نشست خبری شجاعی طباطبایی کتاب حاوی مجموعه آثار ارائه شده در این نمایشگاه را که طرح پوستر نمایشگاه اثر علیرضا باقری بر روی آن نقش بسته است به حضار و خبرنگاران معرفی کرد و پس از آن نمایشگاه «آسوده باش، من ملکهام» با حضور جمعی از صاحبان اثر، هنرمندان و علاقهمندان در گالری ابوالفضل عالی افتتاح شد.