دریادار هوشنگ صمدی، از فرماندهان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در گفتوگو با پایگاه خبری حوزه هنری درباره ثبت تاریخ جنگ و اهمیت آن گفت: زمانی که یک نظامی در کلاس درس و یا در مانورها شرکت میکند، دانستههای جدیدی را آموخته و اصول تئوری تدریس شده را به صورت عملی تجربه خواهد کرد. اما تفاوت بسیاری میان مانور و جنگ واقعی وجود دارد؛ زیرا زمانی که دشمن بالای سر شما باشد و گلوله شلیک شده واقعی باشد، آن زمان است که عیار شجاعت و ایمان هر کس مشخص می شود. از همین رو تک تک رزمندگان اعم از فرماندهان و نیروهایی که جنگ را تجربه کرده اند، دارای تجربه ای بسیار عظیم و ارزشمندی هستند که باید این مسئله هم در رسته تخصصی آنها و هم برای مخاطبین عام و مردم عادی به یادگار بماند.
وی ادامه داد: زمانی که رزمندهای خاطرات و تجربیات خود را ثبت می کند، خواننده با او در گیرودار جنگ همراه می شود و قطعا می تواند تا حدودی سختی ها و دشواری های جنگ را درک کند. از طرفی او با قهرمانان سرزمین خود آشنا می شود و این آشنایی سبب اعتقاد راسختر برای دفاع از میهن خود میشود. زمانی که شما با شخصیتی مانند صیاد شیرازی آشنا می شوید، قطعا خود ارشاد کننده و روشن کننده بسیاری از موضوعاتی است که دشمن سال ها برای آن تلاش کرده است. شخصیت شهید صیاد را در کتاب، در بیان خاطرات همرزمان و دهها فرصت دیگر اگر دریافت کنید عیار یک فرمانده جان بر کف به خوبی مشخص خواهد شد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس تصریح کرد: در کشورهای دیگر از جمله آمریکا در عین حال که آنها در بسیاری از جنگ ها یا شکست خورده اند و یا خود متجاوز بوده اند، دستگاههای تبلیغاتی خود را به نحوی سرخط می کنند که کشورخود را قهرمان واقعی و ابدی معرفی کنند. از همین رو دست به تخیل و حتی تحریف واقعیت می زنند اما شما در همین بهشت زهرا(س) هزاران جوان غیور را می توانید پیدا کنید که نه با تحریف تاریخ بلکه در عین واقعیت قهرمانان و حماسهآفرینانی بودند که اگر یک نفر از آنها را کشورهای دیگر داشتند هزاران صفحه کتاب و هزاران ساعت فیلم برایش تولید می کردند. امیدوارم به برکت وجود کتاب ها و تولیدات دیگر بتوانیم این بزرگان جنگ و این اسطوره ها را به مردم معرفی کنیم تا ارزش کار این بزرگان همیشه جاری و ساری بماند.