هادی خورشاهیان، داور یازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب در بخش داستان انقلاب کودک و نوجوان، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری درباره آثار به دست رسیده در بخش داستان گفت: بهخاطر شغلم کتاب بسیار زیاد میخوانم و جشنوارههای مختلف داوری میکنم، به نظرم آثار درخشانی به دست ما رسیده اما باید با مخاطب از لحاظ زمانی همسو شویم؛ زیرا علاقه جوانان امروزی به سمت داستانهای فانتزی رفته، پس میشود در حوزه انقلاب داستانهای فانتزی نوشت یا رمانهایی از زمان حال با رگههای انقلابی خلق کرد و قطعا مخاطبان آنها را دوست خواهند داشت.
وی درباره ادغام بخش داستاننویسی و شعر بیان کرد: از لحاظ فنی شعر و داستان مقولههای جدا از همی نیستند، زیرا شاعران بسیاری هستند که کتاب مینویسند و نویسندگان سرشناسی وجود دارند که شعر هم میگویند، کنار هم بودن این دو ممکن است تاثیر مثبتی روی هر دو رشته بگذارد.
خورشاهیان درباره مکتب مستقل هنری انقلاب گفت: به نظرم همان چهل سال پیش به یک مکتب مستقل در این حوزه رسیدیم و حالا باید به یک نهضت برسیم که ادامهدار باشد و به سمت جلو حرکت کند، زیرا دائما با این مسئله روبهرو هستیم. انقلاب اسلامی سالها پیش پیروز شد اما تمام نشد، قبل از اینکه انقلاب به سرو سامان برسد جنگ شروع شد و درگیر مشکلات بسیار زیادی هم بعد از آن شدیم و هرگز دغدغه انقلاب فراموش نشد.
داور یازدهمین دوره بخش داستان انقلاب در بخش کودک و نوجوان درباره شاخصههای هنر انقلاب عنوان کرد: شاخصههای انقلاب اسلامی روحیه مبارزه، تن ندادن به وضعیت موجود حتی اگر چندان بد نباشد، خواستار حرکت به سمت جلو باشد از فرد باید بیرون بیاییم، زیرا جامعه و خانواده و به صورت کلی سیستم کشور اداری باشد، زیرا با یک گل بهار نمیشود.
وی همچنین با اشاره به چالشها و مشکلات هنر انقلاب گفت: مهمترین چالشی که در تولیدات هنر انقلاب از لحاظ کمی و کیفی وجود دارد این است که دچار ریزش شدهایم. کشور دچار مشکلات بسیار زیادی است که باید از آنها عبور کند و در صورتی که این اتفاق بیفتد حتما میتواند تولیدات هنری خوبی داشته باشد.
خورشاهیان درباره هنرمند متعهد به انقلاب اسلامی عنوان کرد: ممکن است اثر متعهد به وجود بیاید اما اگر بخواهیم هنرمند متعهد به وجود بیاوریم همانطور که من به پدر و مادر و فرزندم متعهدم و برایم ارزش دارند آنهم به خاطر گذشتهای که با آنها دارم و کارهایی که در حق من کردهاند؛ میتوان نسبت به انقلاب هم همین حس را داشت. باید دید در این چهل سال انقلاب اسلامی چه خدمتهایی به من کرده و چه تعهداتی به من داشته به این صورت من هم نسبت به آن متعهد خواهم شد. تربیت هنرمند متعهد فقط با متعهد بودن خود نظام امکان پذیر است.
وی همچنین درباره برگزاری جشنوارهها و همایشها و تاثیراتشان برای نشان دادن هنر انقلاب گفت: اصلا دلیلی ندارد جشنواره برگزار کنیم، اما متاسفانه کار دیگری هم از دستمان برنمیآید. نویسندههایی که در حوزه هنر انقلابی فعالیت میکنند آرمانهایشان عوض شده است. این جشنوارهها تلنگری برای یادآوری آرمانهای انقلاب به هنرمندان هستند چه بسا باعث انگیزه شود تا در این حوزه فعالیت کنند.
گفتنی است، پنجمین هفته هنر انقلاب اسلامی 20 الی 26 فروردینماه در حوزه هنری برگزار میشود.