فریبا یوسفی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، با بیان اینکه حدود دو سال قبل، یعنی اواخر سال 95 سلسله برنامههای «یک ماه، یک کتاب» را آغاز کردیم، اظهار کرد: سالهای96 و 97 بدون وقفه و هر ماه برنامه نقد کتاب شعر زنان در حوزه هنری برگزار شد.
وی افزود: بهجز چند جلسه اول که به تجلیل و بزرگداشت شاعران پیشکسوت گذشت، روال اصلی جلسه از سال 96 و با نقد کتابهای شعر خانمهای شاعر آغاز شد. هر ماه کتاب یا کتابهایی از یک شاعر با حضور دو منتقد بررسی و نقد میشد. در هر جلسه، تعدادی از کتابهای مورد نقد تهیه میشد و در دسترس حاضران قرار میگرفت تا علاوه بر منتقدان، شرکتکنندگان در جلسه نیز در بحثها اعلام نظر کنند و آرای بیشتری دربارهٔ هر کتاب مطرح شود.
یوسفی اظهار داشت: معمولا چنین است که جلسات نقد از سوی شاعران چندان مورد استقبال قرار نمیگیرد و جلسات شعرخوانی شرکتکنندههای بیشتری دارد. با این حال، سلسله جلسات «یک ماه، یک کتاب» با استقبال خوب شاعران و علاقهمندان مواجه شد. در انتخاب کتابها، نظر بر این بود که شاعران پیشکسوت مقدم باشند و همچنین شاعران شاخص، صاحبنام، فعال و برگزیدگان جوایز معتبر ادبی و جشنوارههای بزرگ در اولویت بودند. نقدپذیری و احترام به آرای منتقدان نیز از جمله ویژگیهای شاعران منتخب بوده است.
این شاعر خاطرنشان کرد: در سال 98 به نقد و بررسی آثار نسل جوانتر میرسیم که تعدادشان بسیار بیشتر از شاعران پیشکسوت است.
وی با بیان اینکه در نشست بررسی کارنامهٔ دو سالهٔ جلسات «یک ماه، یک کتاب»، کارشناسان و صاحبنظرانی که دربارهٔ آثار این جلسات نظر میدادند نگاه تاییدکننده و موافقی داشتهاند، گفت: تمام منتقدان اتفاق نظر داشتند که این تنها جلسهای است که در آن نقد دقیق و علمی به طور مستمر صورت میگیرد. این در حالی است که جلسات نقد بهویژه برای شعر خانمها در کشورمان کم داریم.
یوسفی ادامه داد: تلاش میکنیم در سال آینده موضوعات نشستهای «یک ماه، یک کتاب» را گستردهتر کنیم و به شعر زنان جهان هم توجه داشته باشیم. همچنین ارتباطمان را با دانشگاهها بیشتر کنیم. از استانها نیز تاکنون شاعران و منتقدانی را دعوت کرده بودیم و امسال با نگاهی فراگیرتر تلاش میکنیم با این عزیزان بیشتر همکاری کنیم. تدوین و چاپ چکیدهای از مباحث مطرح شده در جلسات نیز از جمله برنامههای سال ۹۸ است که امیدواریم به انجام برسد.