به مناسبت چهلمین سال انقلاب اسلامی؛

انتشارکارنامه ٤٠ ساله فرهنگ و هنر به زبان آمار

انتشارکارنامه ٤٠ ساله فرهنگ و هنر به زبان آمار
مشاور وزیر و دبیر ستاد چهلمین سال انقلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از انتشار «کتاب زمانه فرهنگ، کارنامه چهل ساله فرهنگ و هنر از زبان آمار» خبر داد و گفت: این کتاب به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی منتشر شده است.
يکشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۷
کد خبر :  ۳۶۲۸۱

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، مهدی محمدی، گفت: انتشار این مجموعه یکی از مهمترین برنامه‌های این وزارتخانه در چهلمین سال انقلاب اسلامی است.

وی افزود: کارنامه فرهنگی این انقلاب قلمروهای گوناگونی را دربرمی‌گیرد. دستاورد نهادهای متنوع و گوناگون فرهنگی، نهادهای دیداری و شنیداری و بخش فرهنگ و هنر را شامل می‌شود. در این کتاب کوشش شده است تا از منظر آمار و گزارش کمّی در بخش محدود و مشخص وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برشی از تصویر فرهنگی ٤٠ سال گذشته ترسیم شود.

دبیر ستاد چهلمین سال انقلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: آمارهای کمّی این گزارش معطوف به تولیدات و محصولات و فعالیت‌های فرهنگی و هنری است. این آمارها بیشتر سویه تولید و نه مصرف را نشان می‌دهند.

محمدی درباره محتوای این کتاب با اشاره به اینکه آمارهای این گزارش شامل دو دسته کلی هستند، اظهارداشت: دسته اول آمار فعالیت‌ها و اقداماتی که از سال ٥٧ وجود داشته و تا سال ٩٦ استمرار پیدا کرده‌اند، اطلاعات ثبتی برخی از این آمارها در ٤٠ سال موجود بوده و برخی موارد به دلیل نداشتن منابع ثبتی، اطلاعاتی از آن‌ها در دسترس نبوده است.

وی افزود: دسته دوم نیز شامل فعالیت‌ها و اقداماتی می‌شود که از سال‌های پس از ٥٧ و در ٤٠ سال گذشته شروع شده و اطلاعات پایه آن‌ها به سال‌ها یا دهه‌های اخیر مانند رسانه‌های دیجیتال، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، موسسات فرهنگی هنری، کانون‌های تبلیغاتی و غیره باز می‌گردد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره شاخص‌های فرهنگی ٤٠ ساله، گفت: بیش از ٣٠شاخص فرهنگی در این کتاب تدوین و بررسی شده که منبع مناسبی برای پژوهش‌گران و سیاست‌گذاران فرهنگی کشور است.

وی با اشاره به آمار و شاخص‌های استانی افزود: در این کتاب اقلامی که برش استانی آن قابل دسترس بوده، از نگاه شاخص‌های فرهنگی اندازه‌گیری و رتبه‌بندی شده است.

دبیرستاد چهلمین سال انقلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از زحمات تمامی معاونت‌ها و سازمان‌ها در تهیه این گزارش قدردانی کرد.

کتاب «زمانه فرهنگ، کارنامه چهل ساله فرهنگ و هنر از زبان آمار» با سفارش دبیر ستاد چهلمین سالگرد انفلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد با همت و تلاش خسرو طالب زاده مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آزاده پورغفاری مشاور معاون وزیر تهیه و تنظیم شده است.

 

تمایز جریان فرهنگ، هنر و رسانه از ویژگی‌های انقلاب اسلامی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم معتقد است یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی این بود که جریان فرهنگ، هنر و اصحاب رسانه در آن متمایز است، ساحت‌های حضور اهالی رسانه و هنر در این انقلاب نقش مهم آنها را نشان می‌دهد، خیلی از این هنرمندان در تصویرسازی و خبررسانی کار خود را پیش بردند، برای نمونه اعتصاب دوماه و همچنین اعتصاب چهار روزه مطبوعات بعد از اعتصاب شرکت نفت به عنوان دومین اعتصاب مهم کشور کمر رژیم شاه را شکست.

سید عباس صالحی تاکید دارد که اهالی رسانه در سال 57 علیرغم ساختار خاص رسانه سعی کردند گاهی با خبرهای مهم و گاهی با سکوت خبری کار خود را به بهترین شکل انجام دهند.

 

نقش هنرمندان تئاتر، عکاسی و نقاشی در انقلاب اسلامی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین خاطرنشان می‌کند که هنرمندان زیادی نیز در حوزه عکاسی، طراحی و نقاشی در انقلاب نقش داشتند، عکاس‌های ما در تاریخ این انقلاب صحنه‌های زیادی را به ثبت رساندند، نقاشان ما هم با نوع نسبتی که با نقاشی سنتی و مدرن داشتند اتفاقات سال 56 و 57 را نشان دادند، در حوزه هنرهای نمایشی نیز شاهد هستیم که تئاترها و نمایش‌های سیاسی بالغی اجرا شد.

 

به دنبال تبیین نقش هنرمندان در رستاخیز ملی باشیم

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه انقلاب بزرگ ایران را بدون نقش هنرمندان نمی‌توان تعریف کرد، اظهار داشت: باید به دنبال نشان دادن نقش هنرمندان در این آفرینش و رستاخیز ملی باشیم، همه هنرمندان با گرایش‌های مختلف یک مسیر مشترک یعنی ایران آزاد را دنبال می‌کردند. بنابراین در چهل سالگی انقلاب وظیفه داریم نقش هنرمندان در انقلاب را بررسی کنیم.

 

اقدامات شاخص وزارت ارشاد در دولت دوازدهم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: با هم فکری و همکاری این کمیسیون صدای فرهنگ کشور بیشتر شنیده خواهد شد.

سید عباس صالحی درادامه ایجاد بیش از13 گذر فرهنگ و هنر با هدف راه اندازی یک پاتوق برای کسب و کار و ارائه محصولات فرهنگی و هنری ،توجه به شبکه‌های شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ایران، تقویت دسترسی فرهنگی و طرح پردیس، توجه به فضای کسب و کارهای فرهنگ و هنر ،تجمیع صدور مجوزها ، شکل‌گیری پورتال واحد مجوزهای این وزارتخانه ، معرفی جایگاه فرهنگ دراقتصاد و برنامه‌های کلان کشور، امضای تفاهم‌نامه ٢هزار میلیاردی برای ایجاد حدود ٢٠ هزار شغل درحوزه فرهنگ و هنر طی سال ٩٧ ،افتتاح طرح پروانه هم‌زمان با دهه فجر، کاهش فساد با حرکت و تقویت دولت الکترونیک، به‌روز رسانی مجوزها، اقدامات شاخص حوزه شفاف‌سازی شامل به‌روز رسانی مجوزها، انتشار اطلاعات قراردادها، قراردادهای موسسات زیر مجموعه، اطلاعات کمک‌ها و یارانه‌های اشخاص حقوقی، انتشار اطلاعات و یارانه به موسسات فرهنگی، تراز مالی موسسات، اطلاعات مالی رویدادهای برگزار شده، گفت وگوهای فرهنگی، عملیاتی کردن طرح عدالت فرهنگی، اقدامات شاخص در حوزه رسانه و مطبوعات، حوزه نشر و کتاب، هنرهای تجسمی وسفرهای استانی به ١١ استان را از جمله اقدامات شاخص این وزارتخانه عنوان کرد.

 

رشد ٩ برابری در تعداد کتابخانه های کشور نسبت به پیش از انقلاب

در سال ٥٧ تعداد کتاب‌خانه‌های کشور ٣٧٣ باب بود و در حال حاضر دارای ٣٤٣١ باب کتاب‌خانه در کشور هستیم که در این بازه زمانی رشد ٩ برابری در تعداد کتاب‌خانه ها را شاهد هستیم.

امسال ٥٣ کتاب‌خانه جدید داشته‌ایم که ٢٧ باب آن در روستاها و ٢٦ باب آن شهری بوده است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تمامی حوزه ها و عرصه‌های فرهنگ و هنر، رسانه، سینما، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، کتاب و... شاهد تحولات و رشد و ارتقا بوده که تمامی آنها براساس آمار و اسناد موجود در آینده نزدیک بصورت تفکیک شده و مجزا در هر حوزه کاری و فعالیت منتشر خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

ارسال نظر