به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، محمدحسین نیرومند، استاد دانشگاه و هنرمند برجسته گرافیک، درباره بزرگترین دستاورد هنرهای تجسمی بهویژه گرافیک در چهاردهه انقلاب اسلامی، گفت: یکی از شاخههای هنر که با اختراع و گسترش فناوریهای نوین تحولی اساسی یافت، هنر گرافیک، پوستر و کارتون بود؛ هنری مستقیم و بیواسطه که پیام را در دو یا سه مرحله با تهمایه طنز به مخاطبین القا میکرد و همین مسئله سبب افزایش مخاطبین و جذابیت این هنر شده بود. بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال 57 این رشته هنری در رساندن ارزشها و پیام انقلاب اسلامی بسیار مفید فایده بوده و بارها کارایی خود را نشان داده است.
وی ادامه داد: در اواخر دهه 60 تا اواسط دهه 70، هنر گرافیک تحولی اساسی یافت اما کم کم هنرمندان به اهمیت و اثربخشی گرافیک در میان مردم پی بردند و کم کم این هنر به عنوان ابزاری بانفوذ برای تبلیغ و ارسال پیام انقلاب به کار گرفته شد. امروز گرافیستها و کسانی که در شاخههای کاریکاتور، کارتون و پوستر فعالیت می کنند، آثار خودشان را نه برای مخاطبین محدود بلکه برای سراسر مردم جهان تولید می کنند. امروز برای یک موضوع سیاسی علیه سعودیها، تکفیریهای داعش و یا هر موضوع دیگر بیش از هزار هنرمند از سراسر جهان آمادگی خودشان را برای تولید اثر اعلام می کنند. حال نقطه محور و علت اصلی حضور این چنین انسان دغدغهمند که هنر خودشان را در جهت آرمانهای انقلاب اسلامی از جمله دفاع از مظلوم، اعلام دشمنی با ظالم، خنثی کردن توطئهها و سایر موضوعات جمع میکند برکت انقلاب اسلامی است.
این هنرمند تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران باعث دلگرمی هنرمندانی شد که تا پیش از آن دغدغه مبارزه علیه استکبار و کشورهای ظالم را داشتند اما نمیدانستند چگونه دست به اتحاد و ایجاد جبهه علیه دشمن بزنند. انقلاب اسلامی سبب باور هنرمندان و ایجاد جبهه علیه ظالمین شد. امروز انقلاب اسلامی ادبیاتی فرا زبانی و فرا ملیتی ایجاد کرده است که هنرمندانی از چین، کره، آمریکای شمالی و حتی افریقا وارد عرصه شده و آثار خود را برای ما ارسال میکنند و ما آن را به نمایش میگذاریم. از طرفی برعکس آن هم صادق است. شما بسیاری از تولیدات هنرمندان گرافیست ایرانی را در تظاهراتها، اعتصابات و راهپیماییهای کشورهای دیگر از جمله کشورهای اروپایی میبینید. هنر گرافیک مرزها را جا به جا کرده است و عملا بُعد مسافت مانعی برای رساندن پیام نیست اما اینکه ادبیات انقلاب اسلامی بر موج این هنر و فناوری سوار شده است خودش یکی از برکات بزرگ انقلاب به حساب میآید.
نیرومند با بیان اینکه 40 سال پیش صدای یک هنرمند مدافع حقوق بشر و دفاع از مظلوم شاید از اتاقش هم خارج نمی شد، گفت: ادعای روشنفکری و دفاع از حقوق بشر مسئلهای گرهگشا به نفع مظلومین نیست؛ در حالی که پیش از انقلاب هنرمندان گاه نمیتوانستند مواضع ضد رژیم خود را نسبت به آمریکا اعلام کنند. اما امروز میبینیم که جریان مبارزه با استکبار در خود خاک آمریکا نیز ادامه یافته و عملا دست به اتفاقات بسیاری بزرگی زده است. امروز اگر هنرمندی تصمیم بگیرد علیه یکی از مهرههای رژیم صیهونیستی، سعودیها و یا دولتمردان امریکا اثری را تولید کند، به راحتی میتواند جریانساز باشد و این شجاعت و اعتماد به نفس به برکت روحیه انقلابی است که هنر را نه برای هنر بلکه برای ظهور آرمان به کار گرفته است.