راضیه تجار، نویسنده و منتقد ادبی، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری با بیان اینکه هنوز به شکل جامع و دقیق مکتب ادبی انقلاب اسلامی شکل نگرفته است، اظهار کرد: آثاری که نویسندگان انقلاب اسلامی بهویژه در زمینه شهدا خلق میکنند ویژگیهایی دارد و شهادت و خداباوری و تعهد اخلاقی و المانهایی از این دست در این آثار مشترک است و بسیار دیده میشود.
وی ادامه داد: داستان انقلاب پاکیزه است و پیامش در راستای ارزشهای انقلاب اسلامی است. وقتی آثاری از این دست را میخوانیم، پیام ارتقای روح مخاطب را دریافت میکنیم و کمتر ویژگیهای آثاری که سیاهنمایی داشته باشد یا مادیگرایانه و فردمحور باشد و با نگاه اومانیستی، کمتر در داستان انقلاب وجود دارد. به همین جهت شاید نتوانیم بگوییم مکتب ادبیات انقلاب اسلامی به وجود آمده است؛ اما ادبیات انقلاب شاخصههای ویژه خود را دارد.تجار درباره تعدد جشنوارههای ادبی در کشور اظهار کرد: شخصیتهای متعددی در طول چهل سال به دست آوردهایم. جلال آلاحمد شخصیتی سیاسی در انقلاب بود که رجعت به خویشتن داشت و جشنوارهای با توجه به شخصیت شاخص ایشان تشکیل داده شد. این یک بخش قضیه است. شهید غنیپور یکی از نخستین شهدای مسجد بود و کسانی که زیر نام این شخصیتها جشنواره به راه انداختهاند تصور میکنند میتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند. این جشنوارهها تفاوتهایی با هم دارند و شاخصههایی که در غنیپور یا داستان انقلاب باید لحاظ شود در جایزه جلال نیست. البته اشکالاتی هم وجود دارد اما هر کدام از جشنوارههای ادبی تعریف خاص خود را دارند.
این نویسنده خاطرنشان کرد: به قدری گفتنی با موضوع انقلاب اسلامی وجود دارد که تعدد جشنوارهها را رقم زده است و البته هنوز به هدف اصلی نرسیدهایم و در راه هستیم. داستان انقلاب اسلامی هنوز نتوانسته بهدرستی جای خود را بین مخاطبان پیدا کند. وسیعترین بخش ادبیات همین انقلاب اسلامی است و از هر زاویه نگاه کنیم، میبینیم باز هم حرفی برای گفتن وجود دارد.
وی با بیان اینکه رشد و بالندگی جشنواره داستان انقلاب هنوز به قدری نشده است که احساس رضایت داشته باشیم، گفت: پیشکسوتان و نویسندگان جدی انقلاب اسلامی کمتر در جشنوارهها حضور دارند و قانون نانوشتهای میگوید که جشنوارهها مختص افراد کمتجربهتر است و به همین دلیل آثار جشنوارهها هنوز در سطح قابل قبول قرار نگرفته است. جشنوارهها چراغی است که جوانها را راهنمایی کند و امیدوارم مستدام باشد، اما به نظرم میرسد برای جشنوارههایی با موضوع انقلاب باید فکر جدید کرد و جهتدهی تازهای صورت بگیرد.
تجار بزرگترین دستاورد ادبیات انقلاب اسلامی را کسب هویت دانست و اظهار داشت: داستان انقلاب امروز میتواند با قدرت بگوید که وجود دارد. پیش از این، داستان انقلاب نهالی بود و امروز درخت سترگی است.
راضیه تجار، زاده ۱۳۴۳ تهران، محقق، نویسنده و از اعضای هیئت مؤسس انجمن قلم ایران است. وی فارغالتحصیل رشته روانشناسی و از فعالان عرصه نویسندگی بوده و تاکنون مسئولیتهای ادبی ـ هنری زیادی را بر عهده داشتهاست. رمانهای «کوچه اقاقیا»، «نرگسها» و «هفتبند» از وی بهعنوان رمان برتر یک دهه در آموزش و پرورش انتخاب شدند. وی همچنین بهعنوان نویسنده زن برگزیده ادبیات دفاع مقدس از سوی حوزه هنری برگزیده شد.