گلایه‌های یک نویسنده کودک و نوجوان

کسی به فکر غذای روح کودکان نیست

کسی به فکر غذای روح کودکان نیست
رودابه حمزه‌ای شرایط امروز ادبیات کودک و نوجوان را بد توصیف کرد و گفت: شرایط امروز ادبیات کودک و نوجوان مناسب نیست؛ کتاب کودک چاپ نمی‌شود و مراکز و نشرهای دولتی هم زیر بار حق‌التالیف صاحبان آثار نمی‌روند.
چهارشنبه ۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸
کد خبر :  ۳۵۸۹۱

رودابه حمزه‌ای، نویسنده کودک و نوجوان، در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، با بیان اینکه پیش از اتفاقات اخیر اقتصادی و تحریم‌ها اوضاع نویسندگان و شاعران کودک خوب بوده است، اظهار کرد: شرایط امروز ادبیات کودک و نوجوان مناسب نیست؛ کتاب کودک چاپ نمی‌شود و مراکز و نشرهای دولتی هم زیر بار حق‌التالیف صاحبان آثار نمی‌روند.

وی ادامه داد: وقتی به لحاظ مالی شرایط خوب نباشد، نویسندگان و شاعران هم شور و انگیزه‌شان برای انتشار اثر کم می‌شود. سال‌هاست که دو مجموعه «ماهی عروس ندارد» و «شلوار آستین‌کوتاه» در بخش صحافی نشر سوره مهر مانده و چاپ نمی‌شود و از این دست آثار در نشرهای دیگر هم دارم و این‌گونه برخوردها با نویسندگان باعث دلسردی آن‌ها می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه هزینه‌های فعالیت‌های مربوط به کودک معمولا نصف می‌شود، افزود: در ادبیات و سینما و دیگر هنرهای مرتبط با کودکان و حتی جوایزی که برای آثار مرتبط با کودک در نظر گرفته‌ می‌شود، همیشه تصور می‌کنیم هزینه‌ها باید نصف باشند. در حالی که در بسیاری از کشورها، هزینه‌های بالایی برای کودکان که سرمایه‌های یک کشور هستند در نظر گرفته می‌شود.

این نویسنده و شاعر کودک و نوجوان همچنین گفت: کتاب از سبد بسیاری خانواده‌ها حذف شده است و کسی به فکر غذای روح کودکان نیست. دولت باید همان‌طور که برای عرضه گوشت و مواد خوراکی به دنبال راهکارهایی است، در مورد کتاب، به‌ویژه کتاب کودکان هم فکری کند.

حمزه‌ای با اشاره به اینکه نگرش‌های سیاسی در روند فعالیت نویسندگان کودک و نوجوان تاثیرگذار است، عنوان کرد: در انتخاب آثار نامزد کتاب سال نگاه سلیقه‌ای حاکم بود و طرز تفکر نویسندگان در بسیاری از جوایز و جشنواره ها حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه به عشق بچه‌های کشورش همچنان در حیطه کودک و نوجوان کار می‌کند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر از شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور پیشنهاد کار دارم و برای انتشار آثارم هم می‌توانم در کشور دیگری فعالیت داشته باشم؛ اما چیزی که تا به حال من را نگه داشته فعالیت برای کشورم و بچه‌های این سرزمین بوده است. اگر شرایط سخت بازار کتاب به همین شکل ادامه پیدا کند دلیلی برای ماندن نخواهم داشت.

گفتنی است، مجموعه سه جلدی «دست بزنم به چاقو»، «دست بزنم به کبریت» و «دست بزنم به قلیون» در کنار دو مجموعه شعری «خیال صورتی» و «آقامهدی‌جان سلام» از کتاب‌های منتشر شده این شاعر در انتشارات سوره مهر محسوب می‌شود.

برچسب ها: کتاب و ادبیات

ارسال نظر