به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، «فرانسسکو کاگلیوتی» استاد تاریخ هنر در دانشگاه «فدریکو دوم ناپل»، این مجسمه از چهره مریم مقدس و کودکی خندان را که به موزه «ویکتوریا و آلبرت» در لندن تعلق دارد، به داوینچی نسبت داده است.
این اثر قرار است ماه آینده میلادی در اولین نمایشگاه اختصاص یافته به «آندره دل وروچیو» استاد داوینچی، به نمایش درآید.
در همین حال، این نمایشگاه در سال 2020 به گالری ملی هنر در واشنگتن منتقل میشود.
به گفته کاگلیوتی، نشانههای بسیاری در این مجسمه دیده میشود که هرگونه شک و شبههای در مورد اصل نبودن آن را منتفی میکند.
این استاد دانشگاه، شباهتهای چهره سنت آن (مادر مریم مقدس) در نقاشی «مریم و کودک» داوینچی را با چهرههای مجسم در این مجسمه مقایسه کرد و به این نتیجه رسید که لبخند هر دو چهره، شبیه هم است.
از سویی، سخنگوی موزه ویکتوریا و آلبرت در لندن اعلام کرد که قدمت این مجسمه، مشخص نیست و طی سالها، مجسمه به اشخاص مختلفی از جمله لئوناردو منتسب شده که هیچ یک مورد تائید جهانی قرار نگرفته است.
همچنین دیگر کارشناسان متخصص در آثار داوینچی، در مورد اصالت این مجسمه ابراز تردید کرده اند.
این کارشناسان معتقدند از آنجا که مجسمه دیگری از لئوناردو موجود نیست که بتوان شباهتهای آن را مورد قیاس قرار داد، نمیتوان اصل بودن این مجسمه را تائید کرد.
داوینچی نقاش دوره رنسانس بود که در زمینههایی چون مجسمهسازی، معماری، موسیقی، ریاضی، مهندسی، اختراعات، آناتومی، زمینشناسی و نویسندگی تبحر داشت.
بسیاری از فرهیختگان، داوینچی را نمونه بارز یک نابغه دوره رنسانس میدانند و وی در سطحی گسترده یکی از با استعدادترین شخصیتهایی شناخته میشود که تاکنون در این جهان زیسته است.