به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، در میان آثاری که برای فروش در این رویداد عرضه شدهاند ۱۴ اثر مجسمه، ۷۵ اثر نقاشی، ۶ اثر عکس و ۱۹ اثر نقاشیخط وجود دارد.
همچنین در میان ۱۰۵ هنرمند حاضر در این دوره حراج تهران با رویکرد معاصر، ۱۶ هنرمند درگذشتهاند و ۸۹ هنرمند در قید حیات هستند.
منیر فرمانفرماییان (متولد ۱۳۰۱) مسنترین هنرمند حاضر در دهمین حراج تهران است؛ همچنین جوانترین هنرمندانی که قرار است آثارشان در این رویداد به فروش برسد، فرزانه وزیریتبار و یحیی گمار (متولد ۱۳۶۶) هستند.
آثار هنرمندانی مانند ایرج اسکندری، پروانه اعتمادی، نصرالله افجهای، هانیبال الخاص، ناصر اویسی، رضا بانگیز، فرامرز پیلارام، ژازه تباتبایی، صادق تبریزی، کاظم چلیپا، حسین زندهرودی، کوروش شیشهگران، جلال شباهنگی، حبیبالله صادقی، حمید عجمی، پرویز کلانتری، بهمن محصص، عباس کیارستمی، منوچهر نیازی، فرهاد مشیری و ... در این حراج چکش میخورد.
مجموع کل بیشینه قیمت پیشنهادی حراج، ۳۵ میلیارد و ششصد و سه میلیون تومان است.
اثری از منیر فرمانفرماییان که آیینهکاری، نقاشی پشت شیشه و گچ روی چوب است با قیمت پیشنهادی سه تا چهار میلیارد تومان و اثری از فرامرز پیلارام از سوی خانواده این هنرمند فقید در این حراج عرضه می شود.
علی پیلارام فرزند فرامرز پیلارام درباره اثر پدرش گفت: این اثر از جمله آثار نقاشیخط این هنرمند است که مربوط به سال ۱۳۵۶ و دورههای آخر کارهای پیلارام است که در ابعاد ۲ متر در یک متر و ۳۰ سانتی متر کار شده است.
وی برآورد قیمت پایه این اثر را ۸۰۰ تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام کرد.
فرامرز پیلارام چهرهای شناخته شده در میان موج نوسنتگرایی هنرمندان دهه ۱۳۴۰ ایران است که تاثیر بسزایی در شکلگیری مفهومی تازه در گستره نقاشیخط مدرن داشت. پیلارام در آثار اولیهاش، نقشمایههای هندسی را در تلفیق با فرمهای فیگوراتیو، عناصر معماری مذهبی و نقش مهرهای کتیبهدار دستمایه کار خود قرار داد، اما در ادامه و در مسیر جستجوهایش سراغ فرمها و ترکیببندیهای حروف نستعلیق و شکستهنستعلیق در خوشنویسی ایرانی رفت.
پیلارام خط را از چشماندازی نقاشانه وارد کار خود کرد و به همین دلیل کارهای نقاشیخط او به شکل منحصربهفردی از دیگر هنرمندان این عرصه که اصولاً خوشنویس بودند متمایز است. او در این تلاش پرشور، ترکیبهای بیمعنایی از حروف را تنها به مثابه نشانههایی تصویری (فارغ از کارکرد معنایی) وارد کار نقاشی کرد. از آن پس با ایجاد بافتاری منسجم از درهمآمیختگی حروف و کلمات با رنگ، توانست رهیافتی هنرمندانه و مدرن از هنر خوشنویسی ایرانی - اسلامی را از چشماندازی نو برای تاریخ هنر ایران به ارمغان بیاورد. همین مسیر، شالوده تحول زبانی تازه برای هنر نوگرای ایرانی بود.
مراسم دهمین حراج تهران جمعه (۲۱ دی ماه) ساعت ۱۸ در هتل پارسیان آزادی برگزار میشود.