به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، فرامرز خانی در خصوص نمایشگاه نقاشی «صوت دیدار» که از ۹ آذرماه در گالری ثالث برگزار کرده است گفت: این نمایشگاه شامل ۲۱ اثر از ۸ نفر از نقاشان کُردزبان است که با رویکرد مردمنگارانه خلق شده و کنار هم قرار گرفتهاند.
وی اظهار کرد: برای برگزاری این نمایشگاه، مشخصههای نقاشی کُردی را در نظر گرفته و بر اساس آنها آثار را برای نمایش انتخاب کرده ام.
برگزارکننده نمایشگاه نقاشی «صوت دیدار» از جمله مشخصههای نقاشیهای هنرمندان کرد را گرایش به مفهوم معرفی کرد و افزود: در آثار هنرمندان کُرد موضوع کارها به قدری پررنگ است که حتی در آثار انتزاعی هم با تابلوهای مطلق انتزاعی مواجه نمیشویم بلکه بیشتر، نقاشیها انتزاعی مفهومی است.
وی تاکید کرد: هنرمندان کُرد موضوعگرا هستند و آثارشان برای مردم است به طوریکه برای آن عنوان مردمنگاری در نظر گرفته میشود.
خانی در معرفی نقاشی مردم نگاری تصریح کرد: عموماً نقاشی مردم نگاری به آثاری اطلاق میشود که به ترسیم زندگی جاری مردم عادی بپردازد، از این رو در هنر مردم نگاری به دلیل غالب بودن جنبههای روایی میتوان آن را در مجموعه آثار تصویری قرار داد.
وی حذف هر گونه فرضیه، سوال، نظریه را از مشخصههای نقاشی مردم نگاری دانست و تاکید کرد: نقاشی مردمنگاری بیشتر به مطالعات توصیفی و دقیق از زندگی مردم عادی، طبیعت، شکار، ویژگیهای اقلیمی، کشاورزی، اقتصادی، سیاسی، خانوادگی، هنر، ادبیات شفاهی و... میپردازد.
برگزارکننده نمایشگاه نقاشی «صوت دیدار» بیان کرد: آثار نمایشگاه در ۲ گرایش انتزاعی و فیگوراتیو است و همه موضوعگرا هستند برای مثال ارژنگ کامکار از هنرمندانی است که انتزاعی کار میکند و در نمایشگاه، آثاری از وی مشاهده میکنیم که با اینکه انتزاعی است اما مخاطب به خوبی حس میکند که هنرمند به چه چیزی اشاره کرده است.
وی که خود از هنرمندان شرکتکننده در نمایشگاه «صوت دیدار» است در سخنانش به این نکته اشاره کرد که آثارش در این نمایشگاه در کنار تابلوهای نقاشی هادی ضیاءالدینی، مهدی ضیاءالدینی، نیکزاد نجومی، ارژنگ کامکار، احمد خلیلی فر، هیرو شیخالاسلام و فردین صادق ایوبی عرضه خواهد شد.
خانی درباره فروش این آثار نیز گفت: نقاشیهای نیکزاد نجومی و ضیاءالدینی صرفا برای نمایش است اما آثار دیگر هنرمندان به فروش هم گذاشته شده است.
نمایشگاه نقاشی «صوت دیدار» از ۹ تا ۱۶ آذرماه در گالری ثالث واقع در کریم خان زند بین ایرانشهر و ماهشهر شماره ١٤٨ برپاست.