گزارشی از اولین روز بازگشایی رواق هنر

گزارشی از اولین روز بازگشایی رواق هنر
همزمان با برگزاری کارگاه هنرمندان نقاشی قهوه‌خانه‌ای، درهای رواق هنر فرهنگستان هنر گشوده شد. در این نمایشگاه هنرمندان به خلق آثار خود با موضوعات وقایع عاشورا پرداختند.
چهارشنبه ۰۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰
کد خبر :  ۲۹۹۶۸

به‌ گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، در کارگاه «حماسه حسینی در آیینه خیال» اساتید نقاشی قهوه‌خانه‌ای به طراحی، زیرسازی اثر، رنگ‌آمیزی و ... یک تابلوی هنری پرداختند و علاقه‌مندان می‌توانستند از نزدیک تماشاگر مراحل ساخت آثار هنری نقاشان حاضر در کارگاه باشند.

این کارگاه از ۲ تا ۷ آبان ماه از ساعت ۹ تا ۱۲ و همچنین از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در رواق هنر واقع در خیابان ولیعصر برپا خواهد بود.

مصطفی محب‌الاسلام از جمله نقاشان حاضر در این کارگاه که در حال خلق اثر بود، درباره نقاشی خود گفت: در ابتدا ایده‌هایی که در ذهن دارم را طراحی می‌کنم و سپس وارد مرحله رنگ‌آمیزی می‌شوم. در این اثر لحظات آخر عمر حضرت علی اکبر (ع) در آغوش امام حسین (ع) را به تصویر خواهم کشید.

 

 

زهرا دستمالچی ایرانی نیز از جمله هنرمندانی بود که در این کارگاه به‌ خلق اثر خود درباره روز عاشورا پرداخت. این هنرمند در اثر خود حضرت ابوالفضل (ع) را در حالی که مشک آب به‌دوش دارد، به تصویر می‌کشد.

او درباره روند خلق اثر خود بیان می‌کند: فعلا کارم در مرحله آستر است، بعدا وارد مرحله نهایی می‌شوم.

 

 

محمدرضا حسینی، نقاش سبک قهوه‌خانه‌ای که اثرش یک نقاشی مرتبط با مذهب و ادبیات عامه است و در مرحله اولیه طراحی به‌ سر می‌برد، درباره کار خود چنین اظهار کرد: در این اثر در حال به‌ تصویر کشیدن صحنه رسیدن اسرا به شام هستم. سرهای امام حسین(ع) و یاران او بر روی نیزه‌ها قرار دارد. در گوشه‌ای از تصویر «سهل بن سعد ساعدی» از اصحاب پیامبر را می‌بینیم که در حال یاری رساندن به امام سجاد (ع) است.

او همچنین بیان کرد، به دلیل اینکه کار در مراحل اولیه است، سعی کردم در ابتدا تصویر سر حضرت ابوالفضل(ع) را با رنگ‌آمیزی نقاشی کنم.

یکی دیگر از اساتید نقاشی قهوه‌خانه‌ای به‌ نام «محمدرضا فرزانه» نیز در مراحل اولیه طراحی نقاشی خود بود. این هنرمند هم یکی از صحنه‌های نبرد حضرت ابوالفضل (ع) را به تصویر می‌کشید.

او درباره نقاشی خود گفت: این کار را بر پایه طراحی قرار داده‌ام و بجز بخش‌های کوچکی از آن خیلی آن را رنگ نخواهم زد.

 

 

مهدی طالعی‌نیا، نقاش سبک قهوه‌خانه‌ای، با بیان اینکه اثر خود را بر اساس پرده‌های عاشورایی کار می‌کند، اظهار کرد: می‌خواهم یک نقاشی پرده را با موضوع عاشورا در ابعاد کوچک‌تر به نحوی که برای این نمایشگاه مناسب باشد، به‌ تصویر بکشم.

او همچنین بیان کرد که این اثر را با محوریت نقش زن در عاشورا به‌ تصویر خواهد کشید و حضرت زینب رکن اصلی این نقاشی خواهد بود.

طالعی‌نیا اضافه کرد: در این اثر «شیر فضه» را زیر پای حضرت زینب کار می‌کنم که از بالای تل زینبه نظاره‌گر این وقایع است.

 

 

شقایق جزایری از دیگر اساتید حاضر در کارگاه «حماسه حسینی در آیینه خیال» اثری درباره صحنه عاشورا به‌ صورت سیاه و سفید با یک تم انتزاعی خلق خواهد کرد.

عبدالله رحیمی، نقاش قهوه‌خانه‌ای هم درباره نقاشی خود که در مراحل اولیه است، گفت: یکی از صحنه‌های کربلا را کشیده‌ام که در آن خون فرزند امام حسین (ع)، حضرت علی‌اصغر، از آسمان می‌بارد. در واقع قصد دارم با این اثر سختی به‌ شهادت رسیدن نوزاد شیرخواره امام حسین را به تصویر بکشم؛ به گونه‌ای که حتی آسمان نیز به خاطر تلخی این اتفاق می‌گرید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر