روز جمعه است اما اشتیاق و تکاپوی هنرمندان گرافیست تعطیلی پذیر نیست، در فضای فوقانی خانه هنرمندان اصفهان طراحان گرافیستی دور هم جمع آمده اند تا به تمرین تایپوگرافی برای حضور در جشنواره بین المللی فیلم مقاومت بپردازند، در این میان حسین چمن خواه کنار یکی از طراحان ایستاده است و نکاتی را در مورد اثرش توضیح می دهد، از او برای مصاحبه دعوت می کنیم
حسین چمن خواه هستم متولد آبانماه ۱۳۶۰ در شیراز، گرافیک را از سال ۷۸ با هنرستان آغاز کردم، تا سال ۹۱ که عضو کانون هنر شیعی شدم و افتخار شاگردی استاد نجابتی نصیبم شد.
- در مورد کارگاه گرافیک امروز(جمعه27 مهر) کمی توضیح دهید؟
کارگاه تایپوگرافی امروز در راستای هماهنگی بهتر با اهداف جشنواره مقاومت است، سعی می کنیم دوستان را با ملاکها و معیارهای بخش تایپوگرافی جشنواره بیشتر آشنا کنیم و کمک کنیم تا آثارشان به این معیارها نزدیک شود.
- در مجموع کارگاه های یک روزه را موفق می دانید؟
نمی شود گفت در کارگاه یک روزه می توان تولید یک اثر را به اتمام رساند؛ این کارگاه آغاز تولید یک اثر برای هر طراح است.
- کسانی که در این کارگاه شرکت کرده اند آیا در یک سطح هستند؟
تقریبا طیف کسانی که دراین کارگاه شرکت کرده اند یک دست است، اما برخی از آنها نیز باتجربه تر هستند و کاربلدتر.
- بیشترشان دانشجو هستند ؟
با خنده می گوید خبر ندارم.
- در کارگاه تایپوگرافی امروز چه چیزهایی به حضار یاد می دهید؟
نوع برخورد صحیح ما به عنوان طراح با حروف، که بتوانیم یک انتخاب درست از قلم خوشنویسی داشته باشیم و وقتی آن قلم را به کار می گیریم چگونه از فضای خوشنویسی خارجش کنیم و با یک تغییراتی آن را به فضای گرافیک نزدیک کنیم، با رعایت اصل خوانایی.
- در واقع دانسته هایی که شرکت کنندگان دارند را هدایت می کنید؟
تقریباً.
-آیا آثاری که در این کارگاه تولید می شوند می توانند پایه تولید اثر برای جشنواره مقاومت باشند؟
طبیعتاً ما به همین منظور دور هم جمع شدیم و سعی مان بر همین است.
- نقش تایپوگرافی در زندگی ما چیست؟
تایپوگرافی نقش انگیزشی دارد همانطور که دیگر رشته های هنری دارد. جایگاه هنر در نظامات اجتماعی، تحریک اراده ها و اختیارها برای جمع شدن حولِ اراده و اختیارِ محوریِ جامعه است. آنجا که نوشتار حضور دارد، تایپوگرافی در مقام چگونگی آن نوشتار نقش ایفا می کند. حال خودتان ببینید نوشته و نوشتار در زندگی اجتماعی چه حضور پررنگی دارد. از متن کتابها، عناوین روی جلد کتابها و مجلات، پوسترها، تابلوهای راهنما، لوگوی برنامه ها و موسسات و کالاها و غیره.
- در مورد کانون هنر شیعی ؟
کانون هنر شیعی به سرپرستی استاد مسعود نجابتی در قم دایرشده است که موضوع کارش جمع آوری و بازسازی و تولید آثار تجسمی با رویکرد الهی ست.
آثاری از حسین چمن خواه: