سهیلا تومانی پژوهشگر هنر:

حوزه هنری می تواند به هنرمندان سنتی میدان دهد

حوزه هنری می تواند به هنرمندان سنتی میدان دهد
حوزه هنری فارس در روزهای اخیر شاهد برگزاری آیین نکوداشت قاسم حقیقی پیشکسوت هنرهای سنتی فارس بوده است.
دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۶
کد خبر :  ۲۹۰۱۲

 

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی امور اجرایی این برنامه را که  قرار است در ماه های آتی با نکوداشت سایر پیشکسوتان این عرصه ادامه یابد را سهیلا تومانی هنرمند و پژوهشگر هنر بر عهده داشته است. با وی گفتگویی داشته ایم در این زمینه.

???? هدف از رفتن به سراغ هنرمندان و پیشکسوتان در چنین برنامه هایی چیست؟

  • مقوله هنر آن هم در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی از آن دسته مقوله هایی است که در طی سالهای گذشته کمتر موردتوجه قرار گرفته است.

هنرمندان هنرهای سنتی در واقع یکی از گروه­های مظلوم هنری هستند زیرا اینها اکثراً فاقد تحصیلات آکادمیک بود و صرفاً به مدد وراثت و پشتکار خویش، دانش هنری خود را افزایش داده اند و اگر هنرمند شده اند به سبب اجبار نبوده بلکه بر اثر علاقه و همت خویش به این درجه رسیده­اند.

???? شما چگونه جذب این موضوع شدید؟

  • در کنار پروسه ارتقاء دانش تجربی موضوع شرم حضور و کم ادعایی برخی از این هنرمندان نیز وجود دارد. به دلیل ظلم مضاعفی که در این حوزه به این گروه هنری می شود بر آن شدم که با معرفی گوشه­ای از هنر این بزرگان، ادای دینی به آنها داشته باشم.

???? از منظر زیباشناختی این آثار را چگونه ارزیابی می کنید؟

  • از منظر زیباشناختی باید گفت که آثار و هنر دست اکثر این بزرگان الهام گرفته از محیط پیرامون محل زندگی آنها، طبیعت و ذهن خلاق آنهاست.هنرمند با برداشتی خالق گونه از محیط و تمام عناصر جاندار و بی جان اطراف و تجزیه و تحلیل آنها سعی نموده آنها را پردازش و با خلق تصاویری فوق­العاده در شکل و صورت بنمایاند.

???? ویژگی های خاص زیباشناختی این آثار از نگاه شما چیست؟

  • هر فرد علاقمند و هنرشناسی با دیدن آثار خلق شده یک هنرمند نوع نگاه زیبا و هنردوست او را در خلق این اثر خواهد دید. در مجموعه زوایای زیباشناختی این آثار عبارتند از: 1- الهام از طیبعت 2- الهام گرفتن از محیط پیرامون و عناصر موجود آن 3- کنار هم قرار دادن و تاثیر این عناصر در خلق یک اثر بدیع و جدید 4- استفاده از رنگهای طبیعت در رنگ پردازی 5- توانایی ارتباط برقرار کردن با استفاده کنندگان و بینندگان 6- پیروی کردن از یک خط فکری و ذهنی هنرمند

???? حوزه هنری چه نقشی در این زمینه می تواند ایفا کند؟

  • یکی از رسالت های مهم حوزه هنری انقلاب اسلامی پرداختن به هنر مقدس و اصیلی است که در بطن جامعه ساری و جاری بوده و در دوران پس از انقلاب نه تنها فروکنش نکرده بلکه رشد و کمال یافته است. همانطوریکه قبلاً هم گفته شد هنرمندان این دسته از رشته های هنری محصول این سرزمین و از فرزندان این انقلاب هستند و امروز این هنر در خدمت جامعه ومردم قرار گرفته است.

???? ورود حوزه هنری به این عرصه چه اثراتی در پی خواهد داشت؟

  • با در نظر گرفتن هنر مردمی این هنرمندان حوزه هنری انقلاب اسلامی باید درصدد حمایت از این افراد برآمده و این از برکات انقلاب اسلامی است که ما هنرمندان مردمی هستند و هنرشان در خدمت خلق الله قرار گرفته است بدون شک معرفی این هنرمندان و هنر آنها به خصوص که قشر کم توقع و محبوبی هستند توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی که میراث دار انقلاب اسلامی است می تواند اثرات مثبتی داشته باشد.حوزه هنری می­تواند در نظر گرفتن ظرفیت­های مورد غفلت واقع شده این هنرمندان برای نسل­های آینده برای سرزمین کوشش نماید.

???? برای انتقال دانش این هنرمندان چه باید کرد؟

  • بخش عمده­ای از دانش تجربی این هنرمندان بیشتر در قالب کارگاه های عملی قابل انتقال است ما در کنار آموزش نظری به هنرجویان و دانشجویان در زمینه هنرهای مختلف به آموزش های عملی نیز نیازمندیم و طبیعتاً این اساتید و هنرمندان بزرگ ما هستند که می­توانند با شرکت در کلاس­های آموزشی این دانشجویان بخش عملی کار را به عهده بگیرند و داشته­های خود را انتقال دهند. برگزاری کارگاه های عملی آموزشی نیز یکی دیگر از راههایی است که می­تواند این ارتباط را بیشتر نماید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

ارسال نظر