به گزارش سایت صحنه، کاوه مهدوی کارگردان نمایش«جیقجیقه با قاف» تولید مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری که در جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک حضور دارد گفت: «جیق جیقه با قاف» نمایشی زنده عروسکی است که برای گروه سنی بزرگسال تولید شده است و ۶ شهریور ماه در قالب جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه خواهد رفت.
وی افزود: در نمایش «جیق جیقه با قاف» علاوه بر بازآفرینی غفلتهای پدر و مادرها نسبت به بچهها، از جنگ و صلح نیز گفته میشود. جنگ سختترین اتفاق تراژیک برای کودکان است. آنها هیچ چیزی از دنیای اطراف نمیدانند و تازه در حال کشف هستند. اما گاهی در موقعیت جنگ قرار میگیرند و درکی از آن ندارند.
وی درباره داستان نمایش توضیح داد: ۲ کودک با پدر و مادرشان کنار ساحلی آرام مشغول بازی هستند، حواس پدر و مادر از این بچه ها پرت میشود و در همین لحظه جنگی آغاز میشود. دشمن به ساحل حمله میکند و کودکان از ترس به دریا پناه میبرند. یک مرغ دریایی ناجی آنها میشود اما یکی از هواپیماهای جنگی به او تیر شلیک میکند ...
کارگردان نمایش«جیقجیقه با قاف» در معرفی اعضای گروه این نمایش گفت: امین وحیدیپور و رستا رضوی بازیگران نمایش«جیقجیقه با قاف» هستند. مینا مقامیزاده و مریم رها سرشت و جلیل یوسفی دوران بازیدهندگان عروسک علی پورستوده، حسین جمشیدی، امیر محمد میرزامهدی، علی بوروهان، عطا نجفی سایر بازیگران این اثر نمایشی هستند. همچنین محسن خدایی دستیار کارگردان، علی انوری آهنگساز و طراح صدا و امیر حسین شفیعی مجری طرح «جیق جیقه با قاف» هستند که سه شنبه ۶ شهریور ماه در ۲ نوبت ۱۸ و ۲۰:۱۵ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه میرود.
مهدوی با اشاره به اجرای بیکلام این نمایش گفت: «جیقجیقه با قاف» با مدت زمان ۵۰ دقیقه تلفیقی از بازیگر و عروسک است. این نمایش ۲ بازیگر دارد که نقش پدر و مادر را ایفا میکنند و بقیه کاراکترها عروسک و ماسک هستند. عروسکها در صحنههای ابتدایی عروسکهایی با ارتفاع یک متری هستند اما در ادامه همان شخصیتها به عروسکهای مینیاتوری ۵۰ - ۶۰ سانتی تبدیل می شوند.
وی در همین راستا افزود: موسیقی و زبان بدن بازیگر گویای اتفاقات نمایش هستند. متن بیکلام نمایش به لحاظ دراماتیک اوج و فرودهای خود را دارد و برای مخاطب کاملا واضح است. طی تجربهای در خارج از کشور به این نتیجه رسیدم که باید از زبان فاصله گرفت. متن باید حرف جهانی داشته باشد و فقط متعلق به منطقه جغرافیایی خاصی نباشد. سعی کردم در این نمایش نگاه جهان شمولی داشته باشم. البته زبان عروسک خود به خود زبانی جهانی هست.
در اجرای نمایش «جیق جیقه با قاف» از بیشتر تکنیکهای تئاتر عروسکی همچون باتومی، تاپ تیبل، سایهبازی، نخی و ابزار ماسک استفاده میشود.
مهدوی در خصوص برگزاری این جشنواره با تاکید بر اهمیت آن گفت: جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک شرایط تعامل هرچه بیشتر فرهنگی میان ما با دیگر کشورهای جهان را ایجاد کرده است. چرا که تئاتر عروسکی جایگاهی جهانی داشته و به نوعی خالق جریان صلح و شادی میان ملل جهان است.
کارگردان نمایش «ایستاده، منتظره، پیچیده، نیامده» در ادامه ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جشنواره و ورود به دنیای تئاتر عروسکی با جمعآوری آموزههای تازه از آن گفت: برای آماده کردن این نمایش عروسکی تجربیات تازه و ارزشمندی را کسب کردم. تجربیاتی که دستیابی به آن پس از سالها تمرین و کار در تئاتر بزرگسال میسر نشده بود.
مهدوی در پایان گفت: نمایش عروسکی به هزینه مالی زیادی دارد. به همین دلیل نیازمند پشتیبانی از سوی تمامس هنرمندان و مسولان تئاتر کشور است. نمایش عروسکی با تمامی هزینهها و مخارج بالایی که دارد فرهنگساز و مهم است. این گونه نمایشی آوردههای سازندهای برای تئاتر کشور و فرهنگ عمومی جامعه خواهد داشت. در نتیجه مستلزم اجرای عموم و فعالیت مداوم در تمام سال است.
گفتنی است، هفدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور ماه برگزار میشود. شادپیمایی این دوره از جشنواره روز چهارشنبه 31 مرداد ماه همزمان با عید قربان از ساعت 17 تا 19 در بوستان آب و آتش برگزار میشود و همه افراد و خانوادهها از طیفهای مختلف برای حضور در این جشن شادی دعوت شدهاند، تنها شرط حضور در این جشن، همراه داشتن عروسک است. همچنین سایت جشنواره نمایش عروسکی به نشانی اینترنتیtehranmobarak.com در بردارنده جزییات برگزاری این رویداد هنری است.
یادآور میشود، نمایش عروسکی«جیقجیقه با قاف» از تولیدات مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری است که به کارگردانی کاوه مهدوی در جشنواره هفدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک 6 شهریور ماه در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر در دو نوبت ساعت ۱۸:۰۰ و ۲۰:۱۵ روی صحنه خواهد رفت. علاقهمندان به تهیه بلیط این نمایش میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
انتهای پیام/