مسعود شجاعی طباطبایی، سرپرست معاونت هنری حوزه هنری در ارتباط با انتخاب دبیر هفتمین جشنواره تجسمی هنر جوان، بیان کرد: دبیرکلی این جشنواره بر عهده خودم است. همچنین این جشنواره به دلیل صرفهجویی در هزینهها قرار است بسیار مختصر و بدون تجملات برگزار شود که بتوانیم کیفیت و کمیتهای جایزه را افزایش دهیم. هر بخش هم دبیر و داور دارد. البته هنوز در حال بررسی با سایر همکاران در این حوزه هستیم ولی هنوز به نتیجه قطعی برای حضور دبیر در بخشهای مختلف نرسیدهایم. اما در نشست خبری که در آینده قراراست برگزار کنیم، اسامی داوران و یا دبیرانی که ممکن است انتخاب شوند را اعلام میکنیم و راجع به سایر بخشهای این جشنواره مطالبی را ارائه میدهیم.
**مهمترین هدف جشنواره، کشف استعدادهای جوان است
وی در رابطه با وقفه بهوجود آمده ششساله برای برگزاری این جشنواره عنوان کرد: یکی از اهدافی که در ارتباط با حوزه هنری مفروض بوده است، کشف استعدادهای جوان است؛ استعدادهایی که در رشتههای مختلف بروز و ظهورشان را به شکل خیلی عالی مشاهده میکنیم. اکثر این جوانان شهرستانیها هستند و در رشتههای مختلف هنری بسیار فعال و باانگیزه ظاهر میشوند. متأسفانه این وقفه طولانی وقفه درستی نبود.
**برگزاری کارگاهها و نشستها در شهرستانها
طباطبایی با اعلام اینکه سعی بر تداوم برگزاری جشنواره تجسمی هنر جوان دارد، خاطرنشان کرد: از همان روز آغاز مبنا را بر تلاش هنرمندان جوان، آن هم غالباً جوانان شهرستانی قرار دادیم و سعی کردیم بدون اتلاف وقت هماهنگیهای لازم را انجام دهیم و فراخوان جشنواره را اعلام کردیم. ما نسبت به کشف استعدادها، حمایت و تعامل با جوانان موظف هستیم. الان یک اتفاق مثبت دیگر هم که در این جشنواره قرار است بیفتد، برگزاری کارگاههای آموزش، ورکشاپها و نشستهاست. برای مثال، کهگیلویه و بویراحمد به یکی از فعالترین مراکز استانی در حوزه هنریهای تجسمی تبدیل شده است که به موازات آن، این جشنواره میتواند کمک شایانی به ارتقای هنر این استان کند. قرار است همه اتفاقهایی که در برگزاری این جشنواره رخ میدهد، در شهرستانها و مراکز استانی هم متناسب با اهداف همین جشنواره برگزار شود.
سرپرست معاونت هنری حوزه هنری در ادامه تصریح کرد: همزمان با تهران در سایر مراکز استانها هم نمایشگاههایی را برپا میکنیم. علاوهبر ورکشاپها، نشستها و کارگاهها، مباحث تخصصی آموزش که مرتبط با موضوعات جشنواره عنوان کردیم را مدنظر داریم. نمایشگاهها قرار است که در تمام استانهای کشور دایر شود.
**پیگیر مشکل معاش و اقتصادی هنرمندان جوان هستیم
وی در خصوص فعالیتهایی که برای امرار معاش این هنرمندان در نظر گرفتند، افزود: تصمیم بر این است که آثار بیوگرافی و آدرس الکترونیکی هنرمندان جوان در سراسر ایران در قالب یک کتاب خیلی فاخر چاپ شود. این کار باعث میشود هنرهای یک هنرمند خوب و خلاق شهرستانی دیده شود. مشکل معاش و اقتصادی این قشر را هم بهطور جدی پیگیر هستیم. بهطوری که یک سایت در فضای مجازی بهصورت تخصصی در حال فعالیت در این زمینه است و یک نگارخانه هم در خیابان سمیه دایر شده که آثار هنرمندان در آن سایت ارائه و به فروش میرسد. بیشترین توجه ما هم در این زمینه به جوانان شهرستانی است.
**جشنواره تجسمی فجرمحدود است
طباطبایی در پاسخ به این پرسش که با توجه به وقفه چند ساله برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان، تا چه مقدار شانس دیده شدن در کنار سایر جشنوارهها وجود دارد، گفت: یک جشنواره تجسمی استانی داریم که بهاندازه خودش موفق است. جشنواره تجسمی فجر را هم که هرساله شاهد برگزاری آن هستیم. تعداد آثاری که انتخاب میشود بسیار محدود است. مثلاً صد کار انتخاب میشود که سال گذشته رویکردش به سمت گالریها رفت نه هنرمندان جوان. البته هدف ما رقابت با این جشنوارهها نیست، بلکه ما دنبال همافزایی در کنار این جشنوارهها هستیم و هدف اصلی ما نمایش آثار جوانان است. تلاش ما بر این است که فارغ از جناحطلبیها و با بهرهگیری از نهادهای مختلف، یک کار اساسی انجام دهیم که موازی کاری نشود بلکه همافزایی شود.
گزارش:هنگامه ملکی