پدیدآور: علی اصغر قره باغی
حروف نگار: لیلا سعادت
مشخصات نشر: کتاب زندگی
کِته اشمیت کُلویتس طراح، چاپگر و مجسمهساز آلمانی بود. او در آغاز به ناتورالیسم گرایش داشت و بعدها به اکسپرسیونیسم رو آورد. موضوع آثار او بیشتر فقر، گرسنگی و جنگ بود.
کته کلویتش از معدود هنرمندانی است که در سراسر جهان از شهرت و محبوبیت بی مانند برخوردار است و امروز، یگانه ترین و بزرگترین هنرمند زن نیمه اول قرن بیستم شناخته شده است. نام کته کلویتس به عنوان یک هنرمند مردمی، با تصویر پرتوان زن آزاده و مادرمبارزی که با ذهنی بیدار، بی عدالتی های اجتماع را محکوم میکند در آمیخته است. تاریخ هنر، نام کلویتس را به عنوان یکی از هنرمندترین گرافیست های نیمه اول قرن بیستم ثبت کرده است و دراین مقام، حافظ آب روی نسل خود شمرده می شود.
«وقتی که طراحی می کردم و همصدا با مادران دردمند ناله می کردم و یا هنگامی که همپای کودکان بیمار و گرسنه و وحشت زده یی که طرح آن ها را می کشیدم گریه می کردم، سنگینی بار تعهدی را که به عنوان هنرمند بر دوش گرفته بودم بیشتر احساس می کردم. دریافته بودم که به هیچ رو حق ندارم با عذر و بهانه، هر چند هم که موجه باشد شانه از زیر بار تعهد اجتماعی و حمایت از مردم خالی کنم. وظیفه و مسئولیت و تعهد خود می دانستم که درد انسان هایی را که رنج می بردند و تحقیر می شدند فریاد کنم: درد و اندوه بی پایانی که به بزرگی کوه است و کمر را می شکند. این وظیفه من است و می دانم که انجام دادن آن بسیار دشوار است.»