سید مسعود شجاعی طباطبایی سرپرست معاونت هنری سازمان حوزه هنری، در آیین رونمایی از کتاب «ریفورم»؛ مجموعه آثار کاریکاتوریست «آرش فروغی» اظهار داشت: آرش فروغی افتخار ایران و جهان است.
وی با بیان اینکه کشیدن کاریکاتور به این سادگی نیست که یکسری کارهای گرافیکی صورت گیرد، تصریح کرد: کاریکاتور نیاز به یک پشتوانه جدی دارد، یک پیش زمینه بزرگی باید مهیا شود تا یک هنرمند با نشان دادن ویژگی ها یا شخصیت درونی کارکترها یک تصویر را به یک کاریکاتور تبدیل کند.
به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، سرپرست معاونت هنری سازمان حوزه هنری با تاکید بر اینکه مجموعه آثار «آرش فروغی» نشان می دهد که توانمندی بسیاری در این عرصه دارد و این کارها یک شبه خلق نشده و حاصل سال ها زحمت است، افزود: هنرمندان اصلی ما درواقع شهدا هستند، ما هرچه که داریم از شهدا است، شروع هفته هنر انقلاب اسلامی با سالروز شهادت شهید آوینی بود، شهیدی که تمام تلاش و همت خود را در ارتباط با مفاهیمی هزینه کرد و اتفاقاتی را رقم زد تا هنر انقلاب خلق شود.
شجاعی طباطبایی با اشاره به اینکه توفیق بزرگی داشتم در مجموعه «روایت فتح» به عنوان عکس در خدمت شهید آوینی باشم، ادامه داد: اولین بار که خدمت ایشان رسیدیم، شهید آوینی مشغول تدوین بودند، قبل از تدوین وضو گرفتند و سپس پشت میز تدوین نشستند، با ذکر و توسل کارشان را شروع می کردند و برای همین است که این حس زیبا و دلنشین در کلام ایشان جاری است.
وی با بیان اینکه در حوزه کاریکاتور هم در نشریه سوره خدمت شهید آوینی بودیم و ایشان اهمیت ویژه ای نسبت به هنر کاریکاتور قائل بودند، تصریح کرد: امروز چهره های سرشناس بین المللی و چهره های شاخص جهان در مورد آثار «آرش فروغی» توضیح دادند و این تعریف آن ها نشان می دهد جایگاه «آرش فروغی» در کاریکاتور یک جایگاه ارزنده است.
سرپرست معاونت هنری سازمان حوزه هنری یادآور شد: امروز «آرش فروغی» توانسته به سبک شخصی خود برسد، حالا دیگر می توانیم کارهای فروغی را بدون اینکه امضایی پای آن باشد از میان هزاران کار دیگر تشخیص دهیم.
شجاعی طباطبایی با اشاره به این هنرمندان که جزو رویش های انقلاب هستند و در حوزه هنر انقلاب و هنر مقاومت حضور درخشانی دارند، اظهار داشت: وقتی بحث جشنواره هلوکاست را مطرح کردیم رسانه های صهیونیستی سعی در تحریف آن داشتند، مثل استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه که واقعا یک دروغ بود، در رابطه با هلوکاست هم همین اتفاق افتاد و ما را متهم کردند به ضد یهود بودن.
وی یادآور شد: اما ما در جشنواره «هلوکاست» به دنبال این بودیم که بگوییم اگر شخصی یا اشخاصی کشته شدند، تاوان این اتفاق گرفتن سرزمین دیگری نیست، مسبب اصلی آلمان نازی بوده و برای تاوان گرفتن از همان جا باید اقدام می کردند نه اینکه بیایند هزاران کیلومتر آن طرف تر و در کشوری که در زمان جنگ بی طرف بوده است جنگ افروزی کنند و با حمله نظامی و اشغال این کشور را بگیرند.
سرپرست معاونت هنری سازمان حوزه هنری با بیان اینکه آخرین مسابقه ای که در حوزه کاریکاتور گذاشتیم «ترامپیسم» بود که ۷۴ کشور دنیا در آن حضور یافتند، تصریح کرد: این نشان می دهد دنیا منطق ما را پذیرفته است، وقتی ما از ترامپ به عنوان یک آدم نژاد پرست یاد می کنیم دنیا این را می پذیرد.
شجاعی طباطبایی افزود: حضور در جشنواره هایی مثل «هلوکاست» هزینه و تبعات هم دارد، «آرش فروغی» با جرات و شهامت بالایی در این اتفاق حضور می یابد و با رسانه کاریکاتور ندای مظلومیت و حق طلبی مردم مظلوم دنیا را به گوش جهان می رساند.
وی با اشاره به اینکه کاریکاتور یک زبان بین المللی قابل فهم برای همه است، یادآور شد: در حال حاضر اگر در جشنواره ای هنرمندان ایرانی حضور نیابند آن جشنواره فاقد اعتبار است؛ در آخرین جشنواره در بلژیک مسئولین این نمایشگاه در دقایق آخر به ما اعلام کردند میزان مشارکت هنرمندان ایرانی کم است و خواهش کردند کمک کنیم و ما از هنرمندان تقاضا کردیم حضور پیدا کنند و تعداد هنرمندان ما اینقدر زیاد شده بود که از تعداد آثار هنرمندان کشور بلژیک نیز بیشتر شدند.
سرپرست معاونت هنری سازمان حوزه هنری خاطرنشان کرد: امروز هنر کاریکاتور در کشور ما به جایی رسیده که هر هفته یک جایزه اصلی را از آن خود می کنند، یا به عنوان داور، سخنران و برنامه ریز مسابقات بین المللی حضور دارند.