حمیدرضا مجیدی: شناخت هنرمند از جامعه باعث تاثیرگذاری آثارش می شود

حمیدرضا مجیدی: شناخت هنرمند از جامعه باعث تاثیرگذاری آثارش می شود
مدیر مرکز هنرهای تصویری و خانه عکاسان حوزه هنری استان مرکزی با بیان اینکه هنرمند برای تاثیرگذاری آثارش نیاز به شناخت جامعه دارد گفت: غرق شدن در مباحث تخصصی نگاه عام مردم را از هنرمند دور می کند.
سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳
کد خبر :  ۲۱۹۶۶

به گزارش روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری؛ حمیدرضا مجیدی؛ مدیر مرکز هنرهای تصویری و خانه عکاسان حوزه هنری استان مرکزی بیان کرد: در حوزه هنری استان مرکزی مشغول مراحل نهایی ساخت چند فیلم کوتاه هستیم و امیدوارم تا پایان سال این آثار وارد چرخه نمایش شوند؛ وی ادامه داد: «در زمینه عکاسی برنامه ای به نام «عکسواره» را در حوزه هنری استان مرکزی راه انداخته ایم که تجربه خوبی بوده. این برنامه اهدافی چون آموزش، تولید اثر و تشویق و ایجاد انگیزه عکاسی در جامعه را در بر می گیرد.»

مجیدی در توضیح این فعالیت گفت: «برای این منظور از عنوان جشنواره یا نمایشگاه که دارای یک تایم زمانی موقت هستند پرهیز کردیم و برای آن نام «عکسواره» را برگزیدیم. کارکرد این برنامه نیز به این صورت است که هر ماه تحت عنوان یک موضوع خاص شرکت کنندگان در سطح استان عکاسی کرده و پایان هر ماه کارهای شان را ارسال می کنند. سپس با حضور خود شرکت کنندگان آثار داوری و نقد و بررسی می شوند که بار آموزشی این جلسات قابل توجه است و من احساس می کنم هر یک از این جلسات به اندازه یک ترم دانشگاهی می تواند به آموزش مفاهیم فرم، رنگ، زاویه و قاب بندی، انتخاب موضوع و ...در عکاسی به عکاس کمک کند و پویش هنری این دوستان را تقویت کند.»

این هنرمند عکاس پیرامون ویژگی های یک عکس تاثیرگذار گفت: « به جز فرم یک اثر باید محتوای نزدیک به نگاه جامعه داشته اما درکنار آن خصوصیات درونی هنرمند را نیز دارا باشد. به عنوان مثال من امروز احساس می کنم که جامعه نیاز به آرامش دارد بنابراین باید فیلمی بسازم یا عکسی بگیرم که آرامش بدهد و زاویه ای را معرفی کنم که حالِ خوب به مخاطب منتقل کند.»

مجیدی ادامه داد: «بنابراین به عنوان یک هنرمند باید ابتدا جامعه را بشناسم که این مساله باعث تاثیرگذاری هر چه بیشتر آثار می شود. این شناخت هم با ارتباط بیشتر و بهتر با مردم جامعه صورت می گیرد. اما غرق شدن در مباحث تخصصی نگاه عام مردم را از هنرمند دور می کند. زیرا شاید هنرمند نگاهش جلوتر از جامعه باشد اما نباید این نگرش باعث عدم درک مردم از مفاهیم مستتر در آثارش شود.»

وی با بیان اینکه شاید بیست سال بعد مردم با آن اثر ارتباط برقرار کنند اما کارکرد یک اثر امروز جامعه را در بر می گیرد؛ اظهار داشت: «هنرمند باید بتواند اثری تولید کند که امروز به درد جامعه و مخاطبانش بخورد. شاید بیست سال آینده کارکردهای هنری و نگاه اجتماع و مخاطبان هنری متفاوت باشد. این مساله باعث می شود هنرمند از جامعه فاصله بگیرد و چون مخاطبان خود را نمی یابد تنها برای خودش دست به خلق اثر می زند که ضربه زننده است.»

گفتنی است حمیدرضا مجیدی؛ هنرمند عکاس و فیلمساز متولد 1356 و کارشناس ارشد انسان شناسی، از سال 1370شروع به عکاسی و فیلمسازی کرده. او علاوه بر مسئولیت های هنری؛ حضور در جشنواره های متعدد و کسب جوایز مختلفی مانند جایزه اثر دوم جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخش عکس و فیلم در سال 1390، بهترین فیلمنامه جشنواره ملی فیلم تسنیم 1389 و ... را در کارنامه خود دارد. وی تا کنون10 نمایشگاه انفرادی داشته و  تولید هفت فیلم که آخرین آن به نام «دیستوپیا» انیمیشنی با موضوع تهاجم فرهنگی موفق به کسب جایزه از جشنواره رویش شد را در آثار خود ثبت کرده است.

ارسال نظر