همزمان با آیین رونمایی از پوستر نخستین جشنوارۀ تئاتر و نمایشنامهنویسی روحالله، آثار پذیرفته شده در جشنواره معرفی شدند.
به گزارش صحنه، آیین رونمایی از پوستر نخستین جشنوارۀ تئاتر و نمایشنامهنویسی روحالله و معرفی آثار پذیرفته شده در جشنواره با حضور حجت الاسلام عباس کمساری، رییس موسسۀ تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) روز یکشنبه اول بهمنماه در نگارستان امام خمینی (ره) برگزار شد.
محمدرضا رفیعی دبیر هنری جشنواره، هدف از برپایی این جشنواره را آشنایی با اندیشه و گفتمان امام خمینی (ره) به واسطۀ زبان هنر معرفی کرد و گفت: اگر چه قلمفرسایی دربارۀ موضوع خاصی به نام «روح الله» سخت است و باید قدردان همۀ کسانی بود که در این راه قدم برداشتهاند، اما استقبال از جشنواره بسیار خوب بود، به طوری که ۸۴ اثر در بخش تئاتر صحنهای و خیابانی به دست ما رسید که از این میان ۳۶ اثر مربوط به بخش خیابانی و ۴۸ اثر نیز مربوط به بخش صحنهای بود.
وی افزود: با رأی هیئت بازبین جشنواره در این بخش که متشکل از احمد شاهین، احمد خوانساری، جمشید صدری و رضا کشانی است، از بین ۱۴ اثری که در بخش خیابانی و ۱۵ اثری که در بخش صحنهای به مرحلۀ بازبینی رسیده بود، شش اثر با نامهای «ترور نافرجام» به کارگردانی محمدعلی عمادی، «حرّ دیگر» سید روح الله فهیمی، «این ره که می روی» محمد هاشمزاده، «قویتر» کوروش نیک پیام، «خوبترین غلط» محمدجواد طاهری و «آن شب که ستاره افتاد» به کارگردانی شمس الله اکبری به بخش نهایی راه یافت.
دبیر هنری جشنواره ادامه داد: در بخش خیابانی نیز ۱۴ اثر به مرحلۀ بازبینی راه یافتند که از این میان هیئت داوران این بخش متشکل از ابوالفضل شریفی، سید علیرضا بدری، احمد رضایی دارافشانی و هوشنگ جمشیدیان با تکیه بر موضوع اصلی جشنواره، در نهایت ۹ اثر را با نام های «باقرآباد» به کارگردانی آدینه رحیم نژاد، «ذبیح» بهمن گرامی، «نقل امروز» کوروش نیک پیام، «روز خون» مجتبی خلیلی، «بذر امید» پویا امامی، «سارا چریک» علیرضا شمس، «خرداد رخ داد» نسا سلیمانی، «مرزهای بینشان» یدالله موسوی و «شیرین و فرهاد مدل ۵۷» به کارگردانی مریم دوستی ایرانی به عنوان نمایش های راه یافته به بخش نهایی معرفی کردند.
وی با اشاره به آثار ارسالی در بخش نمایشنامه خوانی اظهار کرد: در این بخش ۱۵ اثر ثبت نام شده بود، اما با توجه به عدم ارسال همۀ این آثار، ستاد برگزاری و شورای سیاست گذاری بر آن شد تا این بخش را در سال جاری به صورت همایشی برگزار کند.
رفیعی خاطرنشان کرد: در بخش نمایشنامه نویسی که نتایج نهایی آن تا سوم بهمن ماه اعلام خواهد شد در مجموع ۱۳۷ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که از این میان، اصفهان با ارسال ۵۷ اثر، به عنوان رکورددار شناخته شد و بعد از آن استانهای تهران و مرکزی بیشترین تعداد آثار ارسالی را داشتند.
وی با اشاره به تارخ برگزاری مراسم افتتاحیه گفت: افتتاحیۀ نخستین جشنوارۀ تئاتر و نمایشنامه نویسی روح الله، صبح روز سه شنبه سوم بهمن ماه رأس ساعت 8 و 30 در گلستان شهدای اصفهان آغاز می شود و پس از تجدید عهد با شهدا برنامه را در نگارستان امام خمینی (ره) ادامه خواهیم داد. اجرای نمایش ها نیز از ساعت ۱۵ الی ۱۹ روزهای سوم تا پنجم بهمن ماه در سالن تالار هنر و مجتمع فرهنگی هنری فرشچیان ادامه دارد.
دبیر هنری جشنواره برپایی دو کارگاه آموزشی در حاشیۀ این جشنواره را یادآور شد و گفت: پنجم بهمن ماه کارگاه آموزش بازیگری با حضور استاد کریم اکبری مبارکه و ششم بهمن ماه کارگاه آموزشی ادبیات نمایشی با حضور استاد نصرالله قادری برگزار می شود.
رفیعی با اشاره به نام داوران این جشنواره اظهار کرد: در بخش داوری از حضور دو مدرس کارگاه های آموزشی جشنواره، به همراه محمود فرهنگ، هوشنگ جمشیدیان و احمد شاهین بهره خواهیم برد.