مهدیه ملکی:

استفاده از آثار هنری اصیل در خانه ها نیاز به فرهنگ سازی دارد

استفاده از آثار هنری اصیل در خانه ها نیاز به فرهنگ سازی دارد
مهدیه ملکی هنرمند نقاش سمنانی با بیان اینکه استفاده از آثار هنری اصیل در خانه ها نیاز به فرهنگ سازی دارد گفت: یک اثر هنری ماندگار بازتابی از شرایط اجتماعی جامعه پیرامونی هنرمند است و می تواند گستره ای جهانی داشته باشد.
چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵
کد خبر :  ۲۱۶۶۳

مهدیه ملکی هنرمند نقاش سمنانی با بیان اینکه استفاده از آثار هنری اصیل در خانه ها نیاز به فرهنگ سازی دارد گفت: یک اثر هنری ماندگار بازتابی از شرایط اجتماعی جامعه پیرامونی هنرمند است و می تواند گستره ای جهانی داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری؛ مهدیه ملکی؛ نقاش و تصویرگر استان سمنان در اشاره به بحث اقتصاد هنر؛ اظهار داشت: «خرید و وارد شدن آثار هنری به خانه های مردم خیلی کم اتفاق می افتاد به همین دلیل هنرمند در بخش بازار اقتصاد هنر با مشکل مواجه می شود و همین دلیل عمده ایست که هنرمندانی چون من نتوانند به حرفه هنری اصلی خود بپردازند و ناچار می شوند در کنار آن به فرصت های شغلی و اقتصادی دیگر چون تدریس و ... توجه کنند. البته بخش دیگری از فعالیت من پژوهش پیرامون هنر هست.»

او در ادامه گفت: «باید به اقتصاد هنر بیشتر توجه شود و ارائه و خرید و فروش و برگزاری نمایشگاه ها تخصصی تر برگزار شود. اگر به صورت کارشناسی آثار انتخاب شده و از سوی دیگر رشته «برگزاری نمایشگاه» جدی گرفته شود و از آموزش دیدگان این رشته که با جزییات و ریزه کاری های برپایی نمایشگاه آشنا هستند و به نکاتی مثل ارائه و حتی قاب گرفتن آثار توجه دارند استفاده شود تا نمایشگاه هایی کامل و جامعه ارائه شود.

ملکی بیان داشت: «امتداد این نمایشگاه ها نقد و بررسی تخصصی آثارِ آن است. ضمن اینکه یک هنرمند بعد از زحماتی که برای برپایی نمایشگاهش متحمل می شود نباید برای بار دوم همه آثارش را به خانه یا آتلیه اش برگرداند! همیشه این مثال را می زنم که متاسفانه ما قشر مرفه کم نداریم اما استفاده از آثار هنری اصیل توسط این افراد چندان صورت نمی گیرد و شاید به نصب پوسترهای چاپ و قاب شده ای از آثار بسنده کنند که این مساله نیاز به فرهنگ سازی دارد.»

این هنرمند نقاش با بیان اینکه یک اثر هنری جدای از مسائل مفهومی و محتوایی که از سوی هنرمند در آن لحاظ می شود، از منظر مبانی هنرهای تجسمی نیز باید استانداردهای ویژه ای را در بر داشته باشد؛ افزود: «پس از آن هم شخصیت هنری یک هنرمند، احساسات، درونیات و اندیشه او، فضای اجتماعی زیست یک هنرمند و ... در خلق یک اثر ماندگار تاثیرگذار است. من تصور می کنم یک هنرمند همیشه بازتاب شرایط اجتماعی دوران معاصر خودش بوده و این اتفاق محصول تفاوت یک هنرمند با سایر افراد جامعه است.»

وی ادامه داد: « از سوی دیگر به دلیل پیشرفت تکنولوژی های ارتباطی فاصله جغرافیایی افراد کم شده و انسان ها در گستره جهان به یکدیگر نزدیک شده اند به همین دلیل آثار هنرمند علاوه بر منعکس کردن شرایط اجتماعی، فرهنگی و ... جامعه خودش، برآیندی از اتفاقات و حوادث مختلف جهانی نیز می تواند باشد.»

ملکی در ادامه افزود: «در حقیقت با در نظر گرفتن این حقیقت؛ هنرمند اصول فکری، معرفی، اخلاقی و هنری خودش را در آثارش منعکس می کند و اینگونه اثرش مصداق جمله معروف «هر آنچه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند» می شود.»

ملکی با اشاره به اینکه به صورت کلی محور اصلی هنر متعهد بر مدار انسانیت قرار گرفته است؛ خاطرنشان کرد: «یک انسان متعهد آثارش نیز آثاری متعهد و اصول مند خواهند بود. هنر ودیعه ای است که خداوند در اختیار انسان قرار داده و بخشی از زیبایی خداوند است. بنابراین به تصویر کشیدن هر اثر هنری به تصویر کشیدن بزرگی و زیبایی خداوند می ماند.»

این هنرمند در پایان اظهار داشت: «آن چه هنرمند به تصویر می کشد دارای ظرایف و نکاتی است که سایرین به آن توجه نکرده اند. هنرمند کارش این است که زیبایی ها را به تصویر بکشد و مواردی را درشت نمایی کند که دیگران آن را کمتر دیده و یا شنیده اند. احساس می کنم هنرمندان در تلطیف فضای زندگی جامعه خود نقش دارند و می توانند آن را زیباتر کنند.

مهدیه ملکی درباره فعالیت های هنری خود گفت: در کنار تدریس در دانشگاه به نقاشی و تصویرسازی کتاب مشغولم؛ همچنین با توجه به اینکه اخیرا به ایجاد نقش روی سفال سرامیک می پردازم احتمال برپایی یک نمایشگاه از این آثار را بهمن ماه در تهران به همراه همسرم دارم.»

گفتنی است مهدیه ملکی نقاش، تصویرساز و مدرس دانشگاه فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران است و برپایی نمایشگاه های متعدد و حضور در جشنواره های مختلفی را در کارنامه کاری خود دارد.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

   

ارسال نظر