حسن یاقوتی: ارتقای ذائقه مخاطب از وظایف هنرمند است

حسن یاقوتی: ارتقای ذائقه مخاطب از وظایف هنرمند است
حسن یاقوتی طراح و نقاش کشورمان با بیان اینکه ارتقای سطح سلیقه جامعه یکی از وظایف هنرمند است، گفت: هنرمندی اصیل است که به دغدغه های مختلف مردم در آثار خود توجه نشان دهد.
سه‌شنبه ۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۲
کد خبر :  ۲۱۴۴۱

حسن یاقوتی طراح و نقاش کشورمان با بیان اینکه ارتقای سطح سلیقه جامعه یکی از وظایف هنرمند است، گفت: هنرمندی اصیل است که به دغدغه های مختلف مردم در آثار خود توجه نشان دهد.

به گزارش روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری؛ حسن یاقوتی که چندی پیش نمایشگاه خود را با نام «مشتاقی و مهجوری» در خانه هنرمندان برپا کرده پیرامون آخرین فعالیت های خود گفت: « هرچند در مطبوعات و خبرگزاری ها در مقایسه با سینما و برخی هنرهای دیگر چندان به آثار هنرهای تجسمی و برگزاری و معرفی نمایشگاه های مختلف پرداخته نمی شود و خلاء آن احساس می شود، اما من به شخصه از عرضه آثار اخیرم در نمایشگاه بازخورد مناسبی از مخاطبان گرفتم؛ بنابراین به برپایی نمایشگاه جدیدم فکر می کنم.»

او پیرامون ویژگی هایی که یک اثر نیاز دارد تا با مخاطب ارتباط برقرار کند، اظهار داشت: «به نظر من در اولویت اول هنرمند باید به شهودی رسیده باشد که حرفی برای گفتن داشته باشد و خودش را تکرار نکند. اینگونه به مخاطب احترام گذاشته است. هنرمند باید ضمن ممارست در هنر خود جستجوگر و با مطالعه باشد تا نکات جدیدی را برای مخاطب بازگو کند.»

یاقوتی ادامه داد: «کارهای منِ هنرمند باید به گونه ای باشد که مخاطب واکنش نشان دهد و بتواند راجع به کار تحلیل و تفسیر ارائه دهد. هنر نقاشی توانسته اصالت خود را حفظ کند و اینگونه نیست که کسی یک روزه مطرح شود و ره صدساله را یک شبه طی کند. این افراد به همان سرعت که مطرح می شوند به همان سرعت هم فراموش می شوند.»

او با بیان اینکه ما پیش فرضی برای هنرمند نمی توانیم قائل شویم؛ توضیح داد: « هنرمند باید به این مساله رسیده باشد که نسبت به اتفاقات پیرامون خود واکنش نشان دهد. تعیین سمت و سو برای هنرمند اصالت هنر را کم می کند. خودِ هنرمند باید اصیل باشد و حرفی برای گفتن داشته باشد اینگونه مخاطب دچار قرابت با اثر می شود.»

وی یادآور شد: «به نظر من یکی از وظایف ذاتی هنرمند این است که سطح سلیقه جامعه را ارتقا بدهد. با سلیقه مردم کار کردن فرق می کند با کار مردمی. یک کار پوپولیستی که عوام زدگی در آن است با کاری که برای دغدغه های اجتماعی مردم ارزش قائل است تفاوت دارد.»

 گفتنی است حسن یاقوتی در سال ۱۳۳۷ در تهران متولد شد. او فارغ‌التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه هنر است. از جمله فعالیت‎های حسن یاقوتی می‌توان به تدریس در دانشکده هنرهای زیبا و هنرستان هنر پسران در تهران، عضویت در هیات داوران اولین نمایشگاه تجربی نقاشی و گرافیک ۱۳۷۱، داوری جشنواره آموزشکده‌های هنری آموزش و پرورش ایران ۱۳۷۶ اشاره کرد. او نقاشی حرفه‌ای را با ورود به دانشگاه هنر آغاز کرد و تا کنون آثارش را در نمایشگاه انفرادی و گروهی متعددی به‌نمایش گذاشته است. او تا کنون در چند نمایشگاه جمعی در داخل و خارج از کشور شرکت کرده و چند نمایشگاه انفرادی برگزار کرده است. یاقوتی برگزیده چهارمین دوره بی‌ینال نقاشی معاصر ایران بوده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر