نمایشگاه طراحی مهدی حسینی با عنوان "قصص الانبیاء" در گالری ویستا برگزار شده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، مهدی حسینی از هنرمندان اهل کاشان و استاد دانشگاه در خصوص آثار این نمایشگاه که بر اساس داستانهای قرآنی شکل گرفتهاند، گفت: داستانهای قرآنی موضوعی است که هنرمندان از زمان ایلخانیان روی آن کار کردند و در مکتب شیراز، دوره تیموری، صفوی و قاجار هم تعداد قابل ملاحظهای آثار چاپ سنگی با این مضمون دیده میشود. اما این موضوع تقریبا فراموش شده بود و در دورههای متاخر کمتر هنرمندی روی این موضوع کار میکرد. البته نقاشان قهوهخانهای تعدادی از مجالس را کار کردند ولی این اقدامات هم محدود بود. هر چند در زمینه ادبیات افرادی مانند هوشنگ گلشیری در این زمینه کارهایی کرده بودند، اما من وقتی دیدم در زمینه نقاشی کمتر به این موضوع توجه شده است آستین همت را بالا زدم و در دو سال اخیر روی موضوع "قصص الانبیاء" کار کردم. البته من با یک نگاه نو به این روایات پرداختم و مجموعهای در 21 مجلس کار کردم که شامل داستانهای آدم و حوا، یوسف و زلیخا، هابیل و قابیل، معراج حضرت رسول (ص) و تمام موضوعاتی که در قرآن آمده است میشود.
این عضو پیوسته فرهنگستان هنر راجع به نحوه اجرای آثار به صورت طراحی توضیح داد: مدیوم طراحی با آن نیتی که من داشتم بهتر هماهنگ میشد، چون فضاهایی که مد نظرم بود تا به وجود بیاورم صورت روایی داشت، ولی نقاشیهای من صورت روایی ندارد و بیشتر فرم و فضا را نشان میدهد. در نتیجه احساس کردم مدیوم طراحی با این فضای کاری مناسبت بیشتری دارد.
عضو افتخاری انجمن نقاشان ایران با اشاره به ارتباط میان تکنیک و سوژه در آثارش گفت: وقتی با اکریلیک روی بوم کار میکنم بیشتر نقشها به صورت فرم و فضا شکل میگیرند و از طریق فضا با مخاطب ارتباط برقرار میکنم. در نتیجه آثار رنگی من مقداری با کارهای طراحی تفاوت پیدا میکند. کارهایی که جنبه روایی دارد و موضوعی است با کارهای نقاشی من چندان سنخیتی ندارد و یکی دو بار که این شیوه را امتحان کردم پاسخ لازم را نگرفتم، در نتیجه دیدم این داستانها با آن تمرکزی که روی طراحی دارم سنخیت بیشتری دارد و بنابراین سه مجموعه روایی را با مدیوم طراحی انجام دادم.
این هنرمند کاشانی در خصوص میزان برقرای ارتباط آثارش با مخاطب افزود: نشانهها در آثار واضح است. هفت نفری که خوابیدهاند و سگی که همراه آنها است آشکارا به مخاطب داستان اصحاب کهف را یادآوری میکنند. حضرت یونس که توسط نهنگ بلعیده شد یا عصای حضرت موسی که به اژدها تبدیل شد نشانههایی آشکار هستند. ضمن اینکه اسامی مجالس هم در کنار آنها آورده شده است.
حسینی در این مجموعه به داستانهای قرآنی پرداخته و روایات آشنایی را به تصویر کشیده است که با وجود سادگی در ظاهر و تکنیک آثار، بیانی تاثیرگذار دارند.