قدرت الله عاقلی معتقد است: اگر هنرمند صداقت داشته باشد و بتواند باورهای خود را به اثر هنری تبدیل کند، میتواند مخاطب خود را پیدا کند و تاثیرگذار باشد. صداقت مهمترین اصل در تولید اثر هنری است.
به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، قدرت الله عاقلی از جمله هنرمندان معاصر ایرانی است که در عرصه مجسمه سازی حرفهایی نو برای گفتن دارد و سالهاست در این حوزه آثاری منحصر به فرد خلق کرده و بر جای گذاشته است.
او با اعتقاد برآنکه ورود مقوله فرهنگ به زندگی عموم جامعه زمان بر خواهد بود گفت: حدود 15 سال است که شاهد پرداختن به موضوعات فرهنگی و هنری هستیم و میتوان گفت، نسبت به سالهای گذشته، این امکان برای بسیاری از هنرمندان فراهم شده است که بتوانند با فروش آثارشان، زندگی کنند؛ این درحالی است که در گذشته، بیشتر هنرمندان ناچار بودند در کنار تولید آثار هنری در صدد تدریس در آموزشگاه ها و دانشگاهها و انجام کارهای دیگر برآیند. این روزها شاهد حرفهای شدن هنرهای تجسمی هستیم.
به گفته عاقلی، صداقت اثر هنری مهم است و میتواند در مخاطب خود تاثیر بگذارد. چراکه هنرمند نمیتواند با انجام نظر سنجی، خواسته مخاطب را در پی گیرد از این رو اگر هنرمند صداقت داشته باشد و بتواند باورهای خود را به اثر هنری تبدیل کند، میتواند مخاطب خود را پیدا کند و تاثیرگذار باشد. صداقت مهمترین اصل در تولید اثر هنری است.
او با تاکید برآنکه هنر برای هنری خلق میشود تصریح کرد: زمانی که هنرمند به درک و فهم عمیق دست نیافته باشد و در صدد خلق اثر هنری برآید، مخاطب آن اثر را قبول نمیکند. این درحالی است که اگر هنرمند خالصانه کار کند و احساس، اندیشه و تکنیک قوی خود را به اثر هنری منتقل کند، قاعدتا موفق خواهد شد.
این هنرمند معتقد است: ارائه تعریف هنر خوب با بد به سلیقه مخاطب باز میگردد. چراکه برای یک اثر هنری میتوان سه معیار تعیین کرد. در مرحله نخست، احساس و سپس اندیشه و بعد از آن تکنیک و ساختار است. اگر این عناصر، درست در کنار هم قرار بگیرند، اثر هنری و هنرمند موفق خواهند شد.
عاقلی با اشاره به وضعیت اقتصاد هنر در ایران گفت: کشورهایی که تاریخچه توجه به هنرهای تجسمی در آنها به گذشته باز میگردد، بخشی از آثار هنری در موزه ها، خانهها و آرشیوها نگهداری میشوند و و بخشی از هنر تبدیل به وسایل کاربردی میشود و جذابیت های گردشگری ایجاد میکند؛ این درحالی است که در کشور ما جای بسیاری از این بخشها خالی است. حتا موزهای که بتواند تبدیل به جذابیت فرهنگی برای گردشگران شود نداریم. تحقق این مهم نیازمند مدیریت دولتی کلان است.
او در ادامه به حضور تکنولوژی در عرصه هنرهای تجسمی اشاره کرد و گفت: تکنولوژی همیشه به عنوان ابزار در کنار هنر مورد استفاده قرار گرفتهاست. هیچ ابزاری نمیتواند اثر هنری خلق کند. چراکه ویژگی نخست اثر هنری، احساس و اندیشه است. تکنولوژی فقط در حوزه ساختار میتواند خوب عمل کند و می تواند به خلق اثر، سرعت بخشد و اگر هنرمندی توانا در پس آن نباشد، هیچگاه احساس و اندیشه پشت آن نخواهد بود.