هما رستمی با ارائه تعریفی از هنر متعهد گفت: هنر متعهد، هنری است که در آن ایهام نیست. به این معنا که مخاطب با دید آن، سر دو راهی قرار نمی گیرد و صاف و دقیق مخاطب را به سوی درک مطلب مورد نظر راهنمایی می کند. در عین حال، در واقعیت های حقیقی، دخل و تصرف نمی کند و مخاطب با راه درست آشنا می شود.
هما رستمی از جمله هنرمندان جوان کشور است که در بخش تصویر سازی یازدهمین سوگواره هنر عاشورایی از سوی داوران مورد تقدیر قرار گرفت.
او در گفت و گو با خبرنگار سایت مرکز تجسمی حوزه هنری با اشاره به اثری که با موضوع «برای تعزیه» خلق کرده است گفت: این اثر با تکنیک اکرلیک خلق شده است و برداشتی که از این موضوع داشتم را تصویرسازی کردم؛ چنانکه با توجه به آنکه زمان و مکان در موضوعی که ارائه شده بود مشخص نبود، من نیز داستان خود را برای روایت این موضوع ارائه دادم. تصور من آن بود که «برای تعزیه» می تواند در زمانی اتفاق افتاده باشد که حکومت نظامی اتفاق میافتاد. تصویری که کشیده ام، پلی است بین زمان حال حاضر و اتفاقی که در روز عاشورا افتاد.
رستمی ادامه داد: در این تصویر، شاهد پرده تعزیه در وسط خیابان هستیم. پردهای که در شب هنگام حکومت نظامی، وقتی قرار بود توسط پرده گردان خود جمع شود، مورد اصابت گلوله قرار میگیرد و فردا که پرده باز میشود، می بینند که این گلوله در قلب تصویر حضرت علی اکبر (ع) که در پرده تصویر شده است، اصابت کرده. در واقع تمثیلی از زمان معاصر و گذشته را در این اثر به نمایش گذاشتم. این اثر را با قلب و تمام احساسی که داشتم خلق کردم.
این هنرمند با اشاره به آنکه کودکی و جوانی ما با فرهنگ عاشورا گره خورده است اذعان داشت: ما با فرهنگ عاشورا بزرگ شده ایم و با آن غریبه نیستیم. همه ما با زوایای زندگی امام حسین(ع)، حضرت علی اکبر(ع)، حضرت زینب (س) آشنا هستیم و درباره آنها مطالب زیادی خوانده و شنیده ایم. وقتی به هنرمند گفته می شود اثری با موضوع عاشورا خلق کند، با آن نا آشنا نیست. اما هنرمند تصویرگر باید یک یا دو گام از متن فراتر رود و آنچه مخاطب با خواندن متن نتواند مجسم کند، باید توسط هنرمند تجسم و تصویر شود. از این رو تصویرگر از متن جلوتر است تا بتواند به تصویرسازی ذهن مخاطب کمک کند.
او با ارائه تعریفی از هنر متعهد گفت: هنر متعهد، هنری است که در آن ایهام نیست. به این معنا که مخاطب با دید آن، سر دو راهی قرار نمی گیرد و صاف و دقیق مخاطب را به سوی درک مطلب مورد نظر راهنمایی می کند. در عین حال، در واقعیت های حقیقی، دخل و تصرف نمی کند و مخاطب با راه درست آشنا می شود.
رستمی معتقد است: هنری که حق و اصل مطلب را ادا نکند و یا آنکه هنرمند دچار اشتباهات فکری باشد و بخواهد آنرا به مخاطب منتقل کند، هنر بد است.
هما رستمی، متولد 1362 است و از دانشگاه هنر اصفهان در رشته گرافیک فارغ التحصیل شده است . این روزها به عنوان تصویرگر و طراح گرافیک فعال است و نمایشگاه های داخلی متعددی شرکت کرده است. او همچنین با فعالیت در گروه پیله بهشت در صدد برگزاری نمایشگاه با حضور هنرمندان مطرح عرصه هنرهای تجسمی برآمده است.
بنابراین گزارش، یازدهمین سوگواره بین المللی هنر عاشورایی از 22 تا 30 آبان ماه در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری در تهران پذیرای علاقه مندان خواهد بود.