تابلوی «دلاور صحرای کربلا حضرت علی اکبر (ع)» به سبک نقاشی قهوهخانهای در 5 فراز توسط منصور وفایی خلق شد.
استاد «منصور وفایی» یکی از معدود هنرمندانی است که پس از سالها فعالیت، همچنان کار نقاشی قهوه خانه ای را ادامه میدهد و نقشهایش را بر بوم ثبت میکند. به جرات میتوان از او به عنوان تنها بازمانده نقاشی قهوه خانهای یاد کرد. بازماندهای که این روزها مشغول خلق اثری دیگر با موضوع شهدای عاشوراست.
او در گفت و گو با خبرنگار سایت مرکز تجسمی حوزه هنری در خصوص این اثر هنری گفت: نام این اثر «دلاور صحرای کربلا حضرت علی اکبر (ع)» است و در ابعاد 130 در 210 سانتی متر روی پردهای بزرگ نقش شده و به شهادت حضرت علی اکبر(ع) اختصاص یافته است. این اثر، رنگ روغن روی بوم است و تنها جزییات کوچکی از آن باقی مانده که آنرا به اتمام برسانم و تا پایان سال 1396 به اتمام خواهد رسید.
وفایی با اشاره به آنکه، این اثر در 5 فراز روی پرده نقاشی شدهاست درخصوص این فرازها اظهار کرد: چهار فراز در چهار گوشه تابلو طراحی شده اند و پنجمین فراز در مرکز تابلو نقش شده است. فراز نخست که در سمت چپ بالای تابلو قرار دارد تصویری از اذن جنگ گرفتن حضرت علی اکبر (ع) و تقاضای ایشان از حضرت امام حسین(ع) تصویر شده است. در این فراز، امام حسین(ع) قرآن را روی سر ایشان گرفته و در حال بوسه زدن بر قرآن هستند. در فراز بعد که در وسط تابلو طراحی شده است، جنگ و رشادتهای حضرت علی اکبر (ع) به نمایش درآمدهاست. در فرازهای بعد که در قسمت سمت راست بالا و سمت راست پایین طراحی شده است، آگاهی یافتن حضرت امام حسین(ع) از شهادت فرزند و آگاهی یافتن حضرت زینت (س) از به شهادت رسیدن حضرت علی اکبر (ع) نقش شدهاست. آخرین فراز این اثر قهوه خانهای که در سمت چپ، پایین قرار دارد، آگاهی یافتن حضرت سجاد (ع) از شهادت حضرت علی اکبر (ع) به تصویر درآمدهاست.
این نقاش پیش کسوت در حوزه نقاشی قهوهخانهای تصریح کرد: پس از اتمام این اثر در روز تولد حضرت علی اکبر(ع) که اردیبهشت سال آینده است آنرا به نمایش خواهم گذاشت و اگر در آن تاریخ امکان نداشته باشد، در محرم سال آینده این کار را خواهم کرد.
او ادامه داد: به احتمال زیاد این اثر را برای چاپ و انتشار در اختیار یکی از رسانهها و روزنامههای کثیرالانتشار قرار خواهم داد.
منصور وفایی؛ نقاشی را نزد علی اکبر نجم آبادی از شاگران کمال الملک فرا گرفت و تا کنون موفق به دریافت ۱۰ تقدیرنامه و برگزاری ۱۵ نمایشگاه انفرادی شده است. او تصویرگری بیش از صد پرده با موضوعاتی چون ترکیب بند محتشم، داستان رستم و سهراب و دوران اساطیری تا معاصر را در کارنامه خود ثبت کرده است. همچنین تصویرگری زندگی نامه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در اسفند ماه سال گذشته از جمله آثار هنری وی است.