به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، غلامعلی طاهری، نقاش با بیان اینکه هنوز جریان اربعین حسینی در آثار هنری بازتاب نداشته است، اظهار کرد: راهپیمایی عظیم اربعین حسینی چند سالی است که آغاز شده و مانند بسیاری از جریانات دیگر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، هنوز به هنر کشور وارد نشده است.
وی ادامه داد: متاسفانه هنرمندان کشورمان، همیشه با تاخیر و پس از ورود مردم به یک جریان، آن را در آثارشان منتقل کردهاند؛ در حالی که باید برعکس باشد. اما در کشور ما هنرمندان دنباله رو مردم هستند و مردم کشورمان در بسیاری از مسائل پیشرو بودهاند.
طاهری همچنین گفت: در انقلاب اسلامی نیز مردم نهضت و اعتراضات بر علیه رژیم شاه را شروع کردند و به خیابان ها آمدند و پس از آن، هنرمندان به پیروی از مردم، شروع به خلق اثر کردند. در جریان دفاع مقدس نیز، ابتدا مردم در قالب بسیج و ... به جبهه ها رفتند و پس از آن اهالی هنر و ادبیات وارد این عرصه شدند. امروز نیز، هنرمندان هنوز اربعین حسینی را در آثارشان به درستی متبلور نکردهاند.
این هنرمند نقاش با تاکید بر اینکه هنر نقاشی قهوهخانهای تنها هنر اصیل و فعالی در عرصه عاشورا بوده است، عنوان کرد: هنر قهوه خانه ای، هنری پیشرو بود که با مردم و مخاطبان عام ارتباط داشت.
وی افزود: نباید همه چیز را گردن مسئولان انداخت. خود هنرمندان هم مسئولیتی در قبال دین، مذهب و جامعه شان بر عهده دارند. البته هنرمندان هم مانند دیگر اقشار جامعه علاقهمندند در زمینه اربعین حسینی فعالیت کنند. اربعین و عاشورا ریشه در بطن جامعه دارد و مردم ایران از زمانی که متولد میشوند با فرهنگ عاشورا آشنا هستند. هنرمندان عرصه تجسمی را دیدهام که از مراسمهای مذهبی مانند مراسم قالیشویان اردهال کاشان تاثیر گرفته اند و اثر خلق کردهاند و چطور ممکن است چنین هنرمندانی علاقه نداشته باشند از راهپیمایی عظیم اربعین حسینی اثری خلق کنند.
طاهری با بیان اینکه صحنههای خلاقانه و زیبایی در اربعین حسینی دیده میشود، عنوان کرد: زیباییهای بسیاری در راهپیمایی اربعین حسینی وجود دارد که اهالی هنرهای تجسمی می توانند از این زیبایی ها تاثیر بگیرند و آثار ماندگاری خلق کنند. اربعین طی سال های اخیر تبدیل به مراسمی جهانی شده که از کشورهای بسیاری در این جریان اجتماعی، دینی و مذهبی شرکت می کنند و هنرمندان نیز می توانند آثار متنوعی در این زمینه کار کنند.