علیمحمد زارع سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها به خبرنگار تجسمی مهر گفت: برای توسعه فضای گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران قول مساعدی از بخش عمرانی دولت گرفته ایم تا با تخصیص بودجه به این کار مبادرت ورزیم و از دی ماه این کار عملی خواهد شد.
وی ادامه داد: گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران فضای مناسبی برای نگهداری حدود ۳ هزار و ۵۰۰ اثر را ندارد و در حال حاضر برخی از آثار روی ریل قرار نگرفته اند. بنای ما بر این است که با توسعه این فضا علاوه بر اینکه همه آثار گنجینه روی ریل قرار بگیرند فضای داخلی گنجینه به لحاظ برودت هوا و مواردی که به نگهداری آثار مربوط می شود بهبود پیدا کند. حتی قرار است کف گنجینه نیز مرمت شود و بر اساس آخرین متدهایی که امروزه در دنیا برای نگهداری گنجینه های خود استفاده می کنند، ما نیز موزه را تجهیز کنیم.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به سایت موزه هنرهای معاصر تهران و به روز شدن آن بیان کرد: از خرداد ماه امسال روی سایت موزه، تصویر و اطلاعات ۹۰۰ اثر مهم گنجینه قرار گرفته است. از سوی دیگر یک تیم پژوهشگر در حال تهیه شناسنامه ای دقیق از کل آثار گنجینه است و تمام اطلاعات مربوط به یک اثر شامل نام اثر، هنرمند، سال خلق اثر، مکان هایی که این اثر در آنجاها نمایش داده شده است و... در این پژوهش جای می گیرد.
زارع همچنین از جابجایی مکان مجسمه «آلبرتو جاکومتی» خبر داد و گفت: با بنیاد «جاکومتی» مکاتباتی انجام دادیم تا با حضور آنها این مجسمه را از محوطه بیرونی موزه به داخل موزه منتقل کنیم چراکه این اثر از گران ترین آثار حجم گنجینه است.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران همچنین با اشاره به آمار دقیق آثار گنجینه موزه اظهار کرد: تعداد آثار اولیه ای که در گنجینه ثبت شده ۳۷۷۲ اثر است که در سال ۸۲ از این تعداد آثار ۵۱۲ اثر به دفتر هنرهای تجسمی منتقل و عملا از فهرست گنجینه خارج شد البته انتقال این تعداد آثار با تایید وزیر وقت ارشاد و وزارت اقتصاد و دارایی صورت گرفت. یک اثر نیز با اثر شاهنامه شاه طهماسب مبادله شد به این ترتیب تعداد آثار ثبتی گنجینه ۳۲۵۹ اثر است. خروج ۵۱۲ اثر به همان دلایلی بود که امروزه می گوییم فضای مخزن گنجینه گنجایش ۳۷۰۰ اثر را ندارد.
وی در پایان گفت: در حال حاضر امین اموال گنجینه در حال بررسی است تا ۱۰۵ اثر از همان ۵۱۲ اثر را دوباره به گنجینه بازگردانیم. علت این انتقال دوباره هم این است که در فاصله سال ۸۲ تا امروز برخی از این آثار ارزش گنجینه ای بالایی پیدا کرده اند مانند آثار هنرمندانی چون فریده لاشایی، بهمن محصص، حسین زنده رودی و... .
منبع: خبرگزاری مهر