«نورعالم»، عکاس بنگلادشی:

فریاد مردم مظلوم میانمار را به گوش دنیا برسانیم

فریاد مردم مظلوم میانمار را به گوش دنیا برسانیم
حوزه هنری به عکس‌های مستند به عنوان دانش بین‌المللی نگاه می‌کند
يکشنبه ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳
کد خبر :  ۲۰۴۳۳

نورعالم، هنرمند عکاس اهل بنگلادش که خالق بخشی از عکس‌های نمایشگاه «مرز تنهایی» است، گفت: از همه کشورهای جهان می‌خواهم همانند ایران پا در میدان کمک‌رسانی به مردم مسلمان میانمار بگذارند. بیایید فریاد مردم مظلوم میانمار را به دنیا برسانیم.
عصر روز دوشنبه یکم آبان‌ماه نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» با موضوع «آوارگان میانمار در مرز بنگلادش» با حضور هنرمندان عرصه‌های مختلف هنری، مدیران فرهنگی و هنری، چهره‌های سیاسی کشور و خالق عکس‌های این نمایشگاه افتتاح شد.
نورعالم هنرمند عکاسی است که عکس‌هایش از وضعیت نابسامان مردم مسلمان و مظلوم میانمار در مرز بنگلادش و میانمار به همت خانه عکاسان ایران در نمایشگاهی با عنوان «مرز تنهایی» به نمایش درآمده است. وی که با حضور در افتتاحیه این نمایشگاه گرمابخش این برنامه بود در مورد سابقه فعالیت‌های خود در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: من فعالیت‌های خود را با نویسندگی در روزنامه‌ها و مجلات آغاز کردم. سپس را نیز در کنار آن به کار عکاسی نیز روی آوردم. اما به شکل حرفه‌ای به عکاسی پرداختم و نویسندگی را کنار گذاشتم. چرا که عکاسی را مهم‌تر، موثرتر و قابلیت ارتباط‌گیری بیشتری می‌دیدم. دنیای عکاسی دنیای خیلی بزرگی است که قابل توصیف نیست زیرا فراتر از یک نوشته است. در یک نوشته ما می‌توانیم اطلاعاتی بگنجانیم و توضیحات بیشتری در مورد موضوع یا عنوان آن بدهیم. اما در عکس خیلی موجز باید تمامی اطلاعات را به بیننده ارائه دهیم. هنرمند عکاس با نمایش عکس تهیه شده خود، کار دشواری در بیان احساسات و مطلب مورد نظر خود به بیننده دارد.
وی درخصوص اهداف خود از تهیه عکس با موضوع مردم میانمار گفت: هدف من از عکاسی آگاهی‌بخشی به مردم جهان در مورد هر اتفاق انسانی است. درگیری بین مسلمانان میانمار و بودایی‌های آن منطقه اتفاق تازه‌ای نیست. اما این بار عمیق‌تر از همیشه خود را نشان داد. جدیدترین درگیری‌ها و آزار مسلمانان میانمار از سوی بودایی‌ها 25 آگوست امسال رخ داد. این بار موجب مهاجرت اجباری این مردم به مرز بنگلادش شد. طبق آمار دولت بیش از نیم میلیون نفر از این مردم به مرز بنگلادش مهاجرت کرده و در انتظار مساعدتی برای اسکان حداقلی هستند.
نورعالم ادامه داد: از آنجایی که من با خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها در ارتباط بودم، تصمیم به تهیه عکس از مسلمانان میانماری در مرز بنگلادش با این کشور گرفتم. در نتیجه به آن منطقه سفر کردم و مدت طولانی در آنجا ماندگار شدم. از اقدام ایران برای برگزاری چنین نمایشگاهی خوشحالم. چرا که به عکس‌های مستند به عنوان دانش بین‌الملی نگاه می‌کند و برای تولید و نمایش تصاویر وقایع مهم انسانی در جهان برنامه‌ریزی می‌کند.
هیچ واژه‌ای توان وصف حال مردم مظلوم و مسلمان میانمار را ندارد
وی در وصف حال و فضای شخصی خود هنگام حضور در مناطق مرزی و عکاسی از آن لحظات گفت: با هیچ واژه‌ای نمی‌توانم آن لحظات سخت، دشوار و غم‌انگیز را توصیف کرد. به خصوص که قربانیان اصلی این ماجرا کودکان معصوم و سالمندان ناتوان هستند. برای من خیلی سخت است که بخواهم آن فضا را با واژه‌ها توصیف کنم. تنها می‌توان بگویم که خیلی سخت، دشوار و طاقت‌فرسا بود.
نور‌عالم در مورد یکی از تصاویر خود که یک نمای باز را هدف قرار داده بود، گفت: شخصیت‌هایی که دراین تصویر می‌بینید چند روزی است که به بنگلادش آمده‌اند. آن ها در انتظار پناهگاهی هستند که در آن سکونت کنند تا حداقل از دست باران‌های سرد و آزار دهنده در امان باشند. اما در حال حاضر آواره و بی‌پناه‌اند.
نشریات و مجلات اروپایی تمام واقعیت را بیان نمی‌کنند
وی همچنین در ادامه با اشاره به عکس پسری که پدر و مادر پیر خود را از مایل‌ها آن‌طرف‌تر برای رهایی و مداوای پزشکی از میانمار به بنگلادش آورده بود، گفت: این تصویر طولی نکشید که در مجلات بسیاری در دنیا به چاپ رسید. اما آنچه از این تصویر در نشریه‌ها بیان شد تنها نیاز مداوای پزشکی پدر و مادر پیر این پسر جوان بود. در حالی که وی به ناچار کشور خود و سرزمین مادری‌اش را ترک کرده بود.
این هنرمند عکاس اهل میانمار در مورد سیاه و سفید بودن عکس‌های خود در این نمایشگاه گفت: اصل تصاویر رنگی تهیه شده است. اما با مشورت خانه عکاسان ایران در حوزه هنری برای تاثیرگذاری بهتر و بیان دقیق‌تر محتوای تصاویر تصمیم به چاپ آن ها به صورت سیاه و سفید گرفتیم.

نورعالم با بیان خاطره‌ای از روزهای عکاسی خود در این منطقه گفت: یکی از روزهایی که برای سرکشی به کمپ و یا اردوگاه خودساخته میانماری‌ها در مرز رفتم با صحنه متولد شدن یک نوزاد در شرایطی بسیار ناراحت کننده مواجه شدم. این اتفاق آنچنان من را متاثر ساخت که چند روزی میل به حضور در آن منطقه نداشتم. من و دوربینم تنها کاری که می‌توانیم برای این مردم انجام دهیم رساندن صدای ناله‌های کمک‌خواهی‌شان به جهانیان است. چرا که اجازه چنین اتفاقی را به صورت علنی نمی‌دهند.
وی در پایان گفت: از همه کشورهای جهان می‌خواهم همانند ایران پا در میدان کمک‌رسانی به مردم مسلمان میانمار بگذارند. حق این مردم آواره شدن از وطن خود نیست. بیایید دور هم جمع شویم و یک‌صدا به همه دنیا فریادهای مردم مظلوم میانمار را برسانیم.
یادآور می‌شود علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» می‌توانند تا تاریخ ۱۷ آبان ماه از ساعت ۹ الی ۱۸ به گالری شماره یک خانه عکاسان ایران به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ، حوزه هنری مراجعه کنند.

 

 

 

 

 

   

ارسال نظر