طاها بهبهانی نقاش، مجسمهساز از برگزاری نمایشگاهی در اردیبهشت ماه 97 خبر داد که در آن پرندگان طاها در قالب آثار کالیگرافی روی مجسمه و بوم برای نخستین بار به نمایش گذاشته میشوند.
طاها بهبهانی نقاش، مجسمهساز پیشکسوت در گفت و گو با سایت مرکز تجسمی حوزه هنری، از برگزاری نمایشگاهی اختصاصی در اردیبهشت ماه 1397 خبر داد و گفت: قرار است مراسم افتتاحیه مکانی فرهنگی - هنری با برگزاری نمایشگاهی اختصاصی از آثار من همراه باشد.
او در این خصوص ادامه داد: در این نمایشگاه برای نخستین بار آثار کالیگرافی روی مجسمه را به نمایش میگذارم. البته آثار نقاشی و کالیگرافی روی بوم نیز در این نمایشگاه ارائه خواهد شد.
بهبهانی با اشاره به آنکه از جمله نخستین هنرمندانی است که کالیگرافی را با نقاشی در ایران تلفیق کردهاست اظهار کرد: در حال حاضر نیز با تلفیق کالیگرافی و مجسمه، آثاری جدیدی در این حوزه خلق کردهام که در نمایشگاهی که در اردبیبهشت ماه برگزار خواهد شد، به نمایش در میآیند.
به گفته این هنرمند، 45 اثر در این نمایشگاه در معرض دید عموم گذاشته خواهد شد که برخی در قالب مجسمه و برخی نقاشی هستند. موضوع نمایشگاه نیز پیرامون پرندگان معروف طاها است.
بنابراین گزارش، کالیگرافی اصطلاحی غربی است که در توصیف هنر خوشنویسی به کار میرود.از این رو این هنر در سراسر دنیا با این نام شناخته میشود. نقاشیخط، گونهای متفاوت از کالیگرافی است و همچنین حروفنگاری (تایپو گرافی) هم مجزا از کالیگرافی شناخته میشوند. در برخی آثار تایپوگرافی از تکنیکها و یا ابزار کالیگرافی استفاده میشود.اما کالیگرافی نوعی نقاشی است که در آن خطوط با یکدیگر برخورد دارند و در واقع نوعی کمپوزسیون خط است.در کالیگرافی، هنرمند اشکالی بوجود میآورد که زیباست.
طاها بهبهانی نقاش، مجسمهساز، طراح صحنه، کارگردان تلویزیون و تئاتر و استاد دانشگاه معروف ایرانی زاده ۱۳۲۵ تهران است. او در کودکی یادگیری نقاشی را نزد پدر آغاز کرد و در سیزده سالگی شاگرد ممتاز استاد علیاکبر نجمآبادی (از شاگردان استاد کمالالملک) شد. دوران دبیرستان را با هنرستان کمالالملک همزمان طی کرد و سپس وارد دانشگاه هنرهای دراماتیک شد. پس از پایان تحصیل در رشته طراحی صحنه برای تئاتر، سینما و تلویزیون در پاریس و سالزبورگ به تحقیق و پژوهش در زمینه کارگردانی تئاتر ماریونت پرداخت.
طاها بهبهانی، از جمله هنرمندانی است که در دهه چهل، حال و هوای تازهای به فضای نقاشی آن سالها بخشید و با عرضه آثارش مکتب سوررئالیسم متافیزیک را مطرح کرد. آثار نقاشی او تحت عنوان سیری در آثار سوررئالیستی طاها، دنیای سوررئالیستی طاها و پرندگان طاها در سی و پنج نمایشگاه فردی و جمعی در داخل و خارج از کشور به نمایش در آمدهاست.
آثار این هنرمند خلاق، سختکوش و جستجوگر در مجموعه مجموعهداران ایران، فرانسه، آلمان، هلند، ژاپن، انگلستان، نیوزلند، آمریکا، بلژیک، سوییس و ... حفظ و نگهداری میشود. بخشی از آثارش در کتاب پرندگان طاها به چاپ رسیدهاست. تعدادی از آثارش نیز برای روی جلد کتابهای احمد کامیابی مسک ساخته و چاپ شده است.