قدرت الله عاقلی با اعلام خبر برگزاری دومین نمایشگاه «سی مجسمه، سی مجسمه ساز» گفت: در حال حاضر مقدمات برگزاری این نمایشگاه انجام شدهاست و آذرماه شاهد افتتاح این نمایشگاه در گالری ثالث خواهیم بود.
قدرت الله عاقلی از جمله هنرمندان معاصر ایرانی است که نه تنها در عرصه مجسمه سازی حرفهایی نو دارد، بلکه در زمینه پژوهشی نیز فعال است. او در گفت و گو با سایت مرکز تجسمی حوزه هنری از فعالیتهای اخیر خود و برگزاری نمایشگاه گروهی «سی مجسمه، سی مجسمه ساز» برای دومین سال پیاپی خبر داد.
این هنرمند در این خصوص گفت: در تدارک برگزاری نمایشگاه گروهی «سی مجسمه، سی مجسمه ساز» هستم که سال گذشته نخستین دور آن در گالری ثالث برگزار شد. در حال حاضر نیز مقدمات برگزاری دومین نمایشگاه «سی مجسمه، سی مجسمه ساز» انجام شدهاست و آذرماه شاهد افتتاح این نمایشگاه خواهیم بود.
عاقلی که سال گذشته کیوریتوری نمایشگاه «سی مجسمه، سی مجسمه ساز» را بر عهده داشت، با بیان آنکه این نمایشگاه در سال گذشته به موفقیت های چشم گیری دست پیدا کرد، گفت: با توجه به آنکه هدف از برگزاری این نمایشگاه ارائه آثار مجسمه سازان مختلف و نمایش نگاه آنها به این هنر است، در صدد ارائه آثار پیشکسوتان مجسمه ساز و جوانان بر آمدهایم. هدف، جمع کردن نگاه حدود سی مجسمه ساز از سه نسل مختلف شامل دوره پیشکسوت ها، دوره مجسمه سازان میانی و هنرمندان جوان و نمایش آن زیر سقف یک نمایشگاه است.
این مجسمه ساز با اشاره به آنکه نخستین نمایشگاه «سی مجسمه، سی مجسمه ساز» بسیار خوب برگزار شد گفت: یادی از مجسمه سازان پیشکسوت و ارائه آثار مجسمه سازان جوان در کنار آن آثار، بازخورد خوبی در میان مخاطبان داشت. دومین نمایشگاه «سی مجسمه، سی مجسمه ساز» نیز قرار است یادآور تداوم هنر مجسمه سازی در ایران و افت و خیزهایی که طی این سالها داشته، باشد. سعی ما برآن است تا پیشینه مجسمه سازی در ایران را مطرح کنیم و اساتید را در کنار جوانان و تجریبات جدید قرار دهیم.
به گفته او، از آنجایی که به مجسمه سازی کمتر توجه شدهاست، هر اندازه شاهد برفگزاری چنین نمایشگاههایی باشیم، بازهم فضا برای پرداختن به هنر مجسمه سازی وجود دارد. از این رو، پس از برگزاری نخستین دور از نمایشگاه «سی مجسمه، سی مجسمه ساز»، امسال شاهد برگزاری دومین دور از نمایشگاه «سی مجسمه، سی مجسمه ساز» خواهیم بود.
نمایشگاه «سی مجسمه، سی مجسمهساز» سعی دارد بخشی از دستاوردهای سه نسل متفاوت از مجسمهسازان نوگرای ایرانی را درکنار هم به نمایش بگذارد.
قدرتالله عاقلی در سال 1347 در شهر جلفای آذربایجان متولد شد و توانست در سال 1368 وارد مرکز تجسمی حوزه هنری شود. او که آموزش و فعالیت هنری خود را در هنرسان میرک تبریز از سال 1360 آغاز کرد، فراگیری مقدمات طراحی و نقاشی را نزد استاد مقبلی گذراند و خود را مدیون بهرهگیری حضوری و غیرحضوری از تجربیات اساتیدی چون پرویز تناولی و ژازه طباطبایی میداند.
این هنرمند نمایشگاههای انفرادی و گروهی متعددی از آثارش را در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است و کارهایش در بیینالهای جهانی به نمایش در آمدهاند. عاقلی طراحی و ساخت 43 اثر حجمی شهری و نقشبرجسته در میادین و مراکز عمومی موزهها و نیز ساخت وسایل فنی و تکنیکی سینمایی و تئاتر را بر عهده داشته است.
مجموعه ریشهیابی نقوش گلیم، مجموعه نقوش اسلامی، مقاله مجسمههای آهنی، جنگ در آینه کاریکاتور و نیز مشارکت در تحقیق 50 سال هنر معاصر ایران، تألیف کتاب صد سال مجسمهسازی نوین و مجموعه آثار حجمی و نقشبرجسته خطوط دوره اسلامی (از حجم تا لیلی) و مجموعه آثار چاپ دستی با موضوع "30 نقش 30 غزل" از مولانا از جمله آثار تحقیقی و تألیفی او به شمار میروند.