گرافیک به عنوان یک رسانه، قدرت و تاثیرگذاری بسیار زیادی در مخاطب دارد و ظرفیتهای این امر را نیز دارد. گرافیک، هنری کاربردی است و در آن واحد میتواند مخاطب را جذب کند؛ از این رو برگزاری نمایشگاههایی همچون نمایشگاه پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» تاثیرگذار خواهد بود.
ابوالفضل خسروی؛ هنرمند گرافیست با تاکید بر تاثیرگذار بودن گرافیک برای بیان موضوعات روز جامعه به سایت مرکز تجسمی حوزه هنری گفت: برگزاری نمایشگاههای گرافیک، عکس و کاریکاتور که همسو با موضوعات روز جامعه هستند، در بیان موضوعات و برقراری ارتباط با مخاطبان بسیار تاثیرگذار است.
او با اشاره به برگزاری نمایشگاه پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» ادامه داد: زمانی که با اتفاقات ناخوش آیند روبه رو میشویم که انسانی نیستند، کار کردن درباره این موضوعات و پرداختن به مظلومیت آنها نیکوست چراکه از طریق هنر می توانیم، فریاد آنها را به گوش جهانیان برسانیم. هنر میتواند در افکار عمومی تاثیرگذار باشد. اما اینکه دنیا تا چه اندازه میخواهد چشم خود را به روی چنین وقایعی ببندند، موضوع دیگری است.
به گفته این هنرمند، چگونه ارائه آثار هنری در جامعه بسیار اهمیت دارد. چنانکه هنرمندان آثار هنری خلق میکنند اما نمایش این آثار تنها در چهارچوب نمایشگاه کافی نیست و بیاد در سطح جامعه و حتی جوامع بینالمللی نیز به نمایش گذاشته شوند. این مهم اهمیت دارد که دنیا بداند، هنرمندان ایران به صورت خودجوش در صدد تولید آثاری با موضوعات اینچنینی بر آمده اند.
خسروی درخصوص ظرفیتهای گرافیک برای بیان موضوعات روز جامعه گفت: گرافیک به عنوان یک رسانه، قدرت و تاثیرگذاری بسیار زیادی در مخاطب دارد و ظرفیتهای این امر را نیز دارد. گرافیک با توجه به نوع بیان که هر اثر می تواند داشته باشد، اگر خوب و درست ارائه شود، قطعا تاثیر گذار خواهد بود. گرافیک، هنری کاربردی است و در آن واحد میتواند مخاطب را جذب کند.
این هنرمند گرافیست با اشاره به آنکه آثاری که در نمایشگاه پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» به نماش درآمدهاند، آثار خوبی هستند تصریح کرد: بسیاری از این آثار، می توانند مفاهیم مد نظر هنرمند را به مخاطب منتقل کنند. در عین حال شاهد آثاری هستیم که در زمره آثار موفق در عرصه گرافیک قرار میگیرند. کارهای خوبی که در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار داده شده است، تاثیرگذار هستند. مخاطبان با دیدن این آثار به ظلمی که به مردم مظلوم میانمار می شود، پی می برند. این نمایشگاه از جمله نمایشگاههای موفقی است که در این حوزه برگزار شدهاست.
هر اثر هنری، میتواند در مخاطب تاثیر بگذارد. بنابراین برگزاری نمایشگاههای هنری همسو با موضوعات روز جامعه می تواند صدای جمعی از هنرمندان را به گوش جامعه برساند. این نوع نمایشگاه ها، راهی برای آگاهی بخشیدن به جامعه است. حتی میتوان پا را از مرزها فراتر گذاشت و جوامع بین المللی را نیز در نظر گرفت. گرافیک به عنوان یک رسانه، این توانایی را دارد که ندای مظلومیت را به گوش همه برساند. با توجه به امکانات موجود اعم از فضای مجازی و رسانه های جمعی، این کارها در سطح دنیا دیده خواهد شد و تاثیر خود را در مخاطب خواهد داشت.
بنابراین گزارش، این روزها گالریهای عالی و خانه عکاسان حوزه هنری میزبان نمایشگاه بینالمللی پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» هستند. چنانکه بیش از 70 اثر از هنرمندان داخلی و خارجی در این نمایشگاه روی دیوار رفته است. در این نمایشگاه آثاری از هنرمندان گرافیست ایرانی و هنرمندانی از 18 کشور جهان همچون: چین، اندونزی، هلند، بلژیک، سوریه، مصر، پرتغال، الجزایر، لهستان، اتریش، هندوستان، ایتالیا، ترکیه، فلسطین، صربستان، برزیل، امریکا و مالزی به نمایش گذاشته شده است. علاقه مندان میتوانند برای دیدن این آثار به آدرس به تهران، خیابان حافظ، نبش سمیه، ساختمان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، گالریهای عالی و خانه عکاسان مراجعه کنند.