مهدی حاجی محمدی فریمانی با اشاره به برگزاری نمایشگاههایی همچون نمایشگاه پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» گفت: از آنجایی که تولید آثار با موضوعات اینچنینی، کاری انسان دوستانه است، این امکان وجود دارد که هنرهای مختلف به این حوزه ورود پیدا کنند. در این میان میتوان گفت، گرافیک میتواند کاربردیتر باشد، ، هدفمند تر عمل کند و نقش بیشتری داشته باشد.
به گزارش سایت مرکز تجسمی حوزه هنری، این روزها گالریهای عالی و خانه عکاسان حوزه هنری میزبان نمایشگاه بینالمللی پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» هستند. چنانکه بیش از 70 اثر از هنرمندان داخلی و خارجی در این نمایشگاه روی دیوار رفته است. در این نمایشگاه آثاری از هنرمندان گرافیست ایرانی و هنرمندانی از 18 کشور جهان همچون: چین، اندونزی، هلند، بلژیک، سوریه، مصر، پرتغال، الجزایر، لهستان، اتریش، هندوستان، ایتالیا، ترکیه، فلسطین، صربستان، برزیل، امریکا و مالزی به نمایش گذاشته شده است.
مهدی حاجی محمدی فریمانی از جمله هنرمندان گرافیست است که سالها تجربه در این رشته را پشت سر گذاشته است. او با اشاره به برگزاری نمایشگاههایی همچون نمایشگاه پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» به سایت مرکز تجسمی حوزه هنری گفت: از آنجایی که تولید آثار با موضوعات اینچنینی، کاری انسان دوستانه است، این امکان وجود دارد که هنرهای مختلف به این حوزه ورود پیدا کنند و هر هنرمندی که چنین مهمی را در وجود خود ببیند، گامهایی در این راستا بر میدارد. در این میان میتوان گفت، گرافیک میتواند کاربردیتر باشد و نقش بیشتری ایفا کند.
او ادامه داد: گرافیک به عنوان هنری که ابعاد تبلیغاتی دارد میتواند، هدفمند تر عمل کند و بسیاری از طراحان در زمانهای مختلف، همسو با موضوعات روز جامعه خود، در صدد تولید اثر بر میآیند. زمان حال، نیز از این امر مستثنی نیست و تولید هنرمندان ادامه دارد و میتواند تاثیر خوبی در جامعه داشته باشد.
فریمانی معتقد است: تخصص و ظرفیت گرافیک در این است که بتواند با توجه به مفاهیم مختلف، تولیداتی داشته باشد که ایده و طرح از سوی مخاطب قابل درک و فهم باشد. در عین حال، تولیدات گرافیکی امکان تکثیر در تیراژ بالا را دارند که یکی دیگر از ظرفیتهای این هنر به شمار می رود چراکه امکان دیده شدن و انتشار در فضاهای مختلف را پیدا میکند و به نوعی فراگیر تر از سایر هنرهاست.
این گرافیست تصریح کرد: طراح گرافیک برای مخاطب کار میکند و اثر خود را با هدف برقراری ارتباط با مخاطب تولید می کند. در این میان میتوان گفت، کاریکاتور یکی از هنرهایی است که به گرافیک نزدیکتر است اما نگاه گرافیک به موضوعات، هنریتر و تخصصیتر است. با توجه به قابلیت این رشته، طراحان می توانند با در نظر گرفتن موضوعات مورد نظر، از عناصری استفاده کنند که تاثیرپذیرترین شکل ممکن را در مخاطب داشته باشد. گرافیک هنری کاربردی است و میتواند نقش مستقیم با اتفاقات جامعه و دنیا و مخاطب خود داشته باشد.
او، برقراری ارتباط آثار گرافیکی با مخاطب را منوط به طراح و شناختی که نسبت به اثر و مخاطب دارد دانست و اظهار کرد: اگر طراح، تسلط کافی نسبت به موضوعی که در صدد خلق آن برآمده داشته باشد و در عین حال مخاطب خود را بشناسد و ذهن طراح گونه را در خود پرورش داده باشد، میتواند اثری خلق کند که در عین برقرای ارتباط با مخاطب، تاثیر بیشتری در جامعه داشته باشد. تمام این امور به توانمندی طراحان و گرافیستها باز میگردد.
بنابراین گزارش، علاقه مندان میتوانند برای دیدن آثار نمایشگاه پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» به آدرس به تهران، خیابان حافظ، نبش سمیه، ساختمان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، گالریهای عالی و خانه عکاسان مراجعه کنند.