دکتر رحمت امینی:

مهرواره تئاتر ماه یک شیوه حمایتی موثر از تئاتر استان‌ها است

مهرواره تئاتر ماه یک شیوه حمایتی موثر از تئاتر استان‌ها است
از راه‌های جذابیت بیشتر مهرواره تئاتر برنامه‌های آموزشی-تخصصی نقد، تحلیل و تبادل نظر در مورد نمایش‌های اجرا شده این رویداد فرهنگی است.
يکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۱
کد خبر :  ۲۰۳۶۲

از راه‌های جذابیت بیشتر مهرواره تئاتر برنامه‌های آموزشی-تخصصی نقد، تحلیل و تبادل نظر در مورد نمایش‌های اجرا شده این رویداد فرهنگی است.

به گزارش صحنه، دکتر رحمت امینی، هنرمند تئاتر و از مدیران فرهنگی هنری کشور که سابقه مدیریت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری را نیز دارد، ضمن ابراز امیدواری از ادامه کار مهرواره تئاتر ماه به پایگاه خبری حوزه هنری گفت: مهرواره تئاتر ماه بی شک قابل تایید است. چرا که این شیوه حمایتی از تئاتر استان‌ها نه تنها باید در حوزه هنری با قوت بیشتر ادامه یابد بلکه دیگر سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه نیز باید این شیوه را راه‌اندازی کرده و ادامه دهند. اجرای تئاتر‌ گروه‌های شهرستانی نه تنها در تهران بلکه میان دیگر استان‌های کشور نیز می‌تواند اجرا برود. باید با حمایت از تئاتر استان‌های امکان اجرای تولیدات با کیفیت‌شان را در تمامی کشور مهیا کنیم. به عنوان مثال، گروهی از بندرعباس برای اجرای تئاتر به آذربایجان شرقی بروند و گروهی هم از آذربایجان شرقی برای اجرای نمایش خود به بندرعباس بروند.

وی افزود: یکی از راه‌های جذابیت بیشتر مهرواره تئاتر که قابیلت و ظرفیت آن نیز محسوب می‌شود، برنامه‌های آموزشی-تخصصی نقد، تحلیل و تبادل نظر در مورد نمایش‌های اجرا شده این رویداد فرهنگی است. هنگامی که یک اثر نمایشی دارای موسیقی‌های فولکلور است می‌توانیم برای بررسی و معرفی بهتر و بیشتر موسیقی فولکلور آن ناحیه از متخصصان و صاحبان نظر در این امر دعوت و برنامه‌ ویژه‌ای را در کنار اجرای آن نمایش برگزار کنیم.

امینی با اشاره به ویژگی‌های خاص تئاترها در شهرستان‌ها به دلیل اقلیم و جغرافیای بومی آن‌ها گفت: بسیاری از تئاترهای تولید شده در شهرستان‌‌ها دارای جزئیات خاصی هستند. باید آن ها را شناسایی کنیم و روی آن موارد مانور دهیم. به عنوان مثال، یک گروه نمایشی از اقلیم خاص کشور در حوزه طراحی حرکت قوت دارد. اگر این اقلیم را در خراسان جنوبی در نظر بگیریم می‌توانیم در حوزه رقص چوب آن ها یک جریان فکری را راه‌اندازی کنیم. با دعوت از صاحب‌نظران در مورد حرکات موزون آیینی به همراه اهالی تئاتر با تحصیلات عالیه امکان معرفی بیشتر و بهتر این آیین را داریم. از همه این مسائل مهم‌تر می‌توانیم چگونگی کاربرد و بهره‌گیری بهتر از این نوع حرکات موزون در تئاتر را بررسی کنیم.

امینی ادامه داد: به همین ترتیب هر گروه تئاتر که در هر کدام از عناصر اجرای تئاتر قوت بیشتری دارد را مورد توجه قرار دهیم. در همین راستا برای آن برنامه‌ریزی کنیم تا علاوه بر پویایی هرچه بیشتر تئاتر شهرستان‌ها به پیشرفت‌های تخصصی آن نیز کمک کرده باشیم.

وی درخصوص مشکلات حوزه هنری برای جذب مخاطب با انتقاد از فضای ساختار معماری آن گفت: یکی از مشکلاتی که حوزه هنری در عرصه تئاتر کشور دارد اتصال ساختمان اداری آن به محوطه هنر و تماشاخانه‌هایش است. با این وضع حوزه هنری بیشتر شکل اداری به خود گرفته و پس از پایان ساعت کاری به نوعی تعطیل به نظر می‌رسد. باید با تلاش، کوشش و تبلیغات موثر سایه اداری را از محوطه و تماشاخانه‌های حوزه هنری برداریم.

وی در پایان گفت: به عقیده من همه باید برای تماشای تئاتر به حوزه هنری بیایند و حوزه هنری باید محصولاتی را نمایش دهد که همه تفکرات و طبقات جامعه ما را تحت تاثیر قرار دهد. کار درجه یک با کیفیت بالا که هزینه مالی زیادی را هم نیازمند است باید حمایت و در تماشاخانه‌های حوزه هنری اجرا شود تا بیننده برای تماشای آن حضور یابد.

گفتنی است مهرواره تئاتر ماه امسال از مهر 1396 آغاز و تا مهر 1397 ادامه خواهد داشت. به این ترتیب نمایش‌های منتخب استانی می‌توانند در تمام سال میزبان مخاطبان تئاتر در تهران باشند.

ارسال نظر